Allt du behöver veta om smidesräcken

Smidesräcken är en stålkonstruktion som ska hålla hög säkerhetsklass. På Boverket finns det tydliga regler som ger dig ett riktmärke för hur det ska vara.

När man tar fram smidesräcken är det en skör lina att balansera på. Du som beställare kanske vill att det ska vara estetiskt snyggt och då ska det helt kunna vara kompatibelt med säkerheten. Ibland kan det uppstå problem med det, men har du anlitat ett bra företag så löser de detta åt dig.

Det går att få ett räcke som görs med ett traditionellt utseende men de flesta smidesverkstäder erbjuder dig säkert att få något originellt om du bara betalar en liten extra peng för det. När det inte finns någon mall kommer det ju att ta längre tid att få fram en så de kan börja smida ett räcke åt dig efter dina önskemål.

Smidesräcken i snygg design

Tittar du på bilder av smidesräcken kommer du se att det finns många varianter att välja mellan. Kanske vet du inte vad du vill ha utan är bara ute efter något enkelt, praktiskt och säkert räcke. Då behöver du inte krångla till det utan ta ett som är vanligt förekommande utan några extra krusiduller.

Du kan välja att sätta smidesräcken på din balkong eller på din uteplats. Ett smidesräcke är underhållsfritt och lätt att montera. Det kan lätt och enkelt fästas på olika typer av material. Det ger ditt hem ett elegant intryck om de är utformade i en snygg design som du eller någon annan gjort.

18 Oct 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?