Blogg

RSS

Takläggare i Göteborg – vem ska man välja?

6 Sep 2023

När du har fattat beslut om att byta ut taket hemma i Göteborg ska du kalla in en takläggare. Det finns dock saker du bör överväga innan du bestämmer dig.

Ett tak varar inte för evigt. Det varar dock ganska länge. I bästa fall skulle ett hustak kunna hålla uppemot 100 år. Därför finns det ganska stor anledning att noga överväga vad det är för tak du vill ha – och att takläggningen utförs på ett fackmannamässigt sätt så att du inte behöver byta ut det snart igen.

Ibland byter man dock tak fast man kanske egentligen inte behöver. Det kan till exempel handla om estetiska preferenser. Låt säga att du har hittat ditt drömhus i Göteborg. Förutom på en punkt – huset har plåttak. Egentligen föredrar du takpannor. Då kan det bli aktuellt att kalla in en takläggare.

Tänk på detta när du väljer takläggare

När man ska anlita en takläggare i Göteborg finns det ett par olika saker att titta lite närmare på innan man bestämmer sig. Det första är naturligtvis priset. Är den kostnad som takläggaren föreslår ekonomiskt motiverad? Är det dyrare eller billigare än andra takläggare – och vad beror det på i så fall?

Du ska dock inte enbart stirra dig blind på det ekonomiska, även om kostnadsfrågan kanske är helt avgörande i slutändan. Försök också ta reda på hur mycket erfarenhet hantverkaren har av liknande projekt. Du vill ju att taket ska bli rätt på en gång – inte att det ska vara ett experiment för en oerfaren takläggare.

Läs mer och hitta din takläggare här: www.takläggaregöteborg.nu

Utomhusreklam - Nå ut till massorna med ditt budskap

2 Aug 2023

Du behöver lockande annonsytor för att ditt företag ska synas framstående och sticka ut ur mängden. Genom utomhusreklam och kreativa kampanjer säkerställer du att ditt budskap når ut till alla.

För varje företag är det viktigt att synas och visa upp vad man har att erbjuda. Marknadsföring kan ske på flera olika sätt, och utomhusreklam är en effektiv metod för att sprida företagets budskap. Hur vill du själv marknadsföra ditt företag? Det kan vara svårt att veta vilket sätt som är bäst för att nå ut till så många människor som möjligt. Ett klokt val är att ta kontakt med ett företag som är specialiserat på utomhusreklam. På så sätt får du all den hjälp du behöver från kunniga experter inom området och du har flera valmöjligheter att välja mellan. Du kan annonsera i små format eller välja stora format på ytor som syns på långt håll. Dessutom finns det många alternativ däremellan att välja bland.

Utomhusreklam kan inkludera banderoller, fasadvepor och mer

När du annonserar har du möjlighet att använda din egen fastighet. Du kan välja stora fasadvepor eller fönsterdekaler om du så önskar. Kanske har ditt företag ett fönster ut mot en gata där det rör sig mycket människor. I sådana fall är det passande att trycka en reklam på fönstret som även kan ses av de som befinner sig inomhus. Med rätt typ av utomhusreklam fångar du snabbt människors uppmärksamhet för ditt företag.

Redovisningsbyrå i Stockholm tar hand om bokföring

31 Jul 2023

Om du tänker starta företag, är det en klok idé att lägga ut löpande bokföring och annan administration på en professionell redovisningsbyrå i Stockholm.

Den som ska starta eget företag ska givetvis vara rädd om sitt kapital och inte lägga pengar på onödiga saker. Men det är lika viktigt att inte slösa bort sin tid på sådant som andra kan göra bättre. Det är inte ovanligt att en ny företagare tycker sig kunna fixa bokföring på egen hand.

En professionell redovisningsbyrå sköter inte bara bokföring. Myndigheter som Skatteverket och Bolagsverket kräver att en rad uppgifter kommer in korrekt och i rätt tid. Moms och sociala avgifter ska inte bara deklareras utan även betalas in i tid. Och i ett aktiebolag ska en årsredovisning upprättas och skickas in.

Redovisningsbyrå i Stockholm upprättar periodbokslut

Du har startat en egen firma tillsammans med en kompanjon. Ni är båda först och främst tekniker och marknadsförare. Ekonomisk redovisning är inget ni tidigare sysslat med. Framförallt har ni aldrig intresserat er för debet och kredit. Men efter varje månads slut vill ni veta vilket resultat ni uppnått.

För att få en rättvisande bild i ett månadsbokslut är det viktigt att intäkter och kostnader periodiseras korrekt. Om inte det görs blir redovisningen helt missvisande och ger föga upplysning för dig som delägare. En professionell redovisningsbyrå har känsla för sådant och vet vilka kostnadsslag som brukar trassla till ett bokslut. Vanligtvis handlar det om kostnader som är förutbetalda och intäkter för leveranser som skett vid ett månadsskifte.

Bygg en stark grund för ditt företag med ett professionellt aktieägaravtal

23 Jul 2023

När du delar ägandeskapet av ditt företag med en eller flera partners är det avgörande att upprätta ett aktieägaravtal. Genom att anlita expertis inom bolagsrätt kan du undvika potentiella konflikter och säkerställa en framgångsrik verksamhet.

Efter flera års utveckling av din tekniska innovation är det äntligen dags att ta steget och dra nytta av din idé. Det finns dock hinder som står i vägen, inklusive bristande kapital och en brist på affärsutvecklingserfarenhet. Genom en bekant får du kontakt med en potentiell partner som inte bara har tillgång till kapital, utan även omfattande erfarenhet av internationell verksamhet.

Den tilltänkta partnern presenterar sig som en affärsängel med gedigen förmögenhet som han har byggt upp genom sitt arbete som företagsledare i ett börsnoterat företag. Han har till och med köpt aktier genom att ta lån. Dessutom köptes bolaget upp av ett utländskt företag till ett betydligt högre värde än vad aktierna var värda vid den aktuella börskursen.

Aktieägaravtal – Fördela ansvar och skydda dina intressen

När kompanjoner startar ett bolag med ojämlika förutsättningar uppstår ofta konflikter längre fram. Medan du besitter kunskapen saknar du kapital, medan din kompanjon har obegränsade ekonomiska resurser men saknar branschkunskap. Ditt mål är att utveckla dina tekniska idéer och bygga ett företag för framtiden. Dessutom planerar du att aktivt delta i bolagets arbete fram till din pension och kanske till och med längre.

Det finns en risk att om bolaget behöver ytterligare kapital i framtiden kommer din partner att vara villig att genomföra en nyemission av aktier, men möjligen till ett högt pris för dig. Detta kan leda till att din andel i röst- och kapitalinnehavet försvagas successivt. Genom att ta hjälp av en specialist vid utformande av aktieägaravtal kan du undvika potentiella konflikter och säkerställa en mer balanserad fördelning av ansvar och vinster.

Utomhusreklam når oväntade målgrupper

8 Jul 2023

Utomhusreklam har en enastående förmåga att nå ut till olika målgrupper, vilket gör den oerhört effektiv. Genom att rikta sig till breda massor uppnår den optimal effekt.

Teknikens framsteg och minskade produktionskostnader har medfört en lavinartad tillväxt av möjligheter inom utomhusreklam. Digitala skärmar med rörliga budskap kan nu installeras i offentliga miljöer, medan gigantiska fasadvepor kan omsluta byggnader och kommunicera budskap. De senaste teknikerna för utomhusreklam exponeras i situationer som inte går att undvika. På så sätt blir utomhusreklamen en integrerad del av människors vardag och fastnar på näthinnan på ett sätt som inte traditionella medier, såsom TV, appar eller hemmabaserade skärmar, kan matcha.

Rörliga bilder är särskilt effektiva för att fånga uppmärksamheten hos förbipasserande eller väntande människor. Ögat dras instinktivt till rörelse, och nyfikenheten får oss att stanna upp och följa med i vad som händer. Det är därför digitala skärmar på platser som flygplatser, busstationer och husfasader är överlägsna som reklamkanaler.

Företag med expertis och kreativitet inom utomhusreklam

För de som önskar satsa på modern marknadsföring finns det företag som specialiserat sig på utomhusreklam och som kan förverkliga deras visioner. Genom att skicka ett mejl eller ringa till dessa företag kan man få förslag på innovativa idéer.

Med tillgång till attraktiva annonsplatser och en uppsjö av roliga och kreativa lösningar kan dessa företag skapa den synlighet som eftertraktas. Det finns ständigt nya, oväntade platser att annonsera på, och företagen har både resurserna och erfarenheten för att skapa allt ifrån gigantiska fasadvepor till digitala skärmar med rörliga bilder som når ut till en bred publik.

Imponera med mat från en cateringfirma

1 Jul 2023

Om man inte är så duktig på att laga mat men ändå vill imponera på sina vänner med läckra rätter ligger den enklaste lösningen i att kontakta en cateringfirma.

Att laga mat tar tid och kräver en hel del skicklighet, vana och utrustning. För den som ofta blir bortbjuden på middagar kan det bli ett dilemma att man måste bjuda tillbaka. Att bara ta emot utan att bjuda igen kan leda till att inbjudningarna slutar komma.

Ett alternativ är att bjuda sina vänner på restaurang men det trevliga är just att bli hembjuden till någon. Ett annat alternativ är att köpa hämtmat från en kina- eller thairestaurang. Pizza är inte ett alternativ. Det tredje alternativet är att beställa catering som levereras i god tid innan gästerna kommer.

Du kan beställa den mat du själv vill laga från en cateringfirma

När du går in på hemsidan hos företaget som gör catering i Växjö finns det gott om bufféer, smörgåstårtor och sallader att välja bland. Vill du kanske imponera med en trerätters middag så går det också att ordna. Då är det bara att tänka ut något gott eller fråga den kunniga personalen till råds.

Maten tillagas med råvaror av högsta kvalitet så du kommer inte att behöva skämmas. Presentationen är också högklassig så förutsättningarna för att lyckas är bra. Vid kvällens slut kommer sanningens ögonblick – ska du avslöja din källa eller ska du ta åt dig allt beröm själv? Du kommer hur som helst att bli bjuden på fler middagar hos dina vänner.

Hyra mark för uppställning i Stockholm

17 Jun 2023

Om du och ditt företag har behov av ytor för maskiner eller bodar men vill slippa göra en stor investering passar det utmärkt att hyra mark i Stockholm.

För ett företag som är i behov av utrymme för fordon och liknande är Stockholm inte en helt optimal stad. Ytorna som står tomma är begränsade, och vill man inte hamna alltför långt ut på vischan kan det dessutom bli rätt dyrt. Men någonstans ska ju maskiner, containrar, fordon eller bodar stå.

Om ditt företag behöver större ytor men inte vill köpa mark går det utmärkt att hyra mark i Stockholm. Då kan du lösa problemet utan att göra en stor investering. Det passar extra bra om du håller på med ett projekt som tillfälligt kräver uppställningsytor. Ett tillfälligt behov löses generellt effektivt genom uthyrning.

Hyra mark för att undvika flytt i Stockholm

Ibland är utrymmesproblemen inte tillfälliga. Kanske har ditt företag växt så mycket att ni helt enkelt inte får plats på era tidigare ytor. Behöver man då flytta hela firman, byta lokaler, mark och plats? Inte om man istället hyr en bit mark i närheten. Då får allt plats utan att du behöver flytta.

Du kan alltså lösa dina problem, oavsett om de är tillfälliga eller långvariga, genom att hyra mark i Stockholm. Det kan bli både billigare och smidigare än att köpa mark och kanske till och med flytta hela verksamheten. Din plånbok blir glad, dina anställda blir glada, och dina maskiner, containrar eller liknande får en plats att stå på.

Ta hjälp av en städfirma i Stockholm och slipp vardagsstressen

5 Jun 2023

Nyttja rutavdraget och låt en städfirma i Stockholm sköta städningen hemma. Då får du tid över till roligare saker samtidigt som du slipper en hel del stress.

Det är mycket som ska hinnas med under en vanlig arbetsvecka och ofta blir det stressigt. Då är det lätt hänt att man hoppar över städningen hemma. Inte sällan svämmar också tvättkorgen över av kläder som ska tvättas medan disken blir stående på köksbänken och i diskhon.

För att slippa oredan och en del av stressen kan man låta en städfirma sköta hemstädningen. Att anlita en städfirma som privatperson behöver inte vara särskilt dyrt eftersom man kan använda sig av rutavdraget. Man bestämmer själv hur ofta man vill ha städat. Vissa vill ha hjälp varje vecka medan det hos andra räcker med varannan eller var tredje vecka.

Priserna på hemstädning kan variera från en städfirma till en annan

Hur mycket det kostar att anlita en städfirma i Stockholm beror på hur stor bostaden är och hur lång tid det tar att städa den. Men priset på hemstädning kan också skilja mellan olika städföretag och det kan löna sig att jämföra priser. Fast det är viktigt att man känner förtroende för den städfirma som sköter städningen.

Ofta känns det bättre om det alltid är samma person som kommer och städar. Därför kan det vara bra att fråga om vilka villkor som gäller innan man tecknar ett städabonnemang med en specifik aktör. Det allra bästa är förstås att också först träffa städföretaget och den person som ska sköta städningen.

Rökluckor som kan rädda liv

24 May 2023

Rökluckor finns till för att släppa ut rök vid en eventuell brand. Eftersom röken är det farligaste vid brand är det viktigt att fungerande rökluckor finns.

Alla har sett rökluckorna som sitter utplacerade kring de allra flesta fastigheter. Ofta är de märkta med skyltar som säger att de inte får blockeras. Anledningen till detta är nog uppenbar egentligen, men det betyder att man inte sätter utemöblerna eller innebandymålet över rökluckan heller.

Rökluckans funktion är att släppa ut farlig rök vid en eventuell brand. Att de flesta dödsfall i samband med brand är att offren kvävts av röken snarare än att de har bränts av elden, säger väl egentligen allt. Har man utrustat fastigheten med en röklucka som släpper ut den farliga röken, har man också ökat chanserna att överleva i branden.

Välfungerande rökluckor viktigt hos alla fastigheter

Behöver man rökluckor till fastigheten går det alldeles utmärkt att beställa en installation av detta hos en välsorterad leverantör. Vilken sorts röklucka man behöver kan vara svårt att veta på rak arm och därför rekommenderas att man kontaktar leverantören om man är osäker så att de kan komma med rätt råd om vilken sorts röklucka som passar till just er fastighet.

Välfungerande rökluckor är viktiga komponenter i ett bra brandskydd och varje fastighetsägare bör se till att det finns rökluckor till fastigheterna som inte är blockerade. Ta kontakt med dem som levererar kvalitativa rökluckor i er kommun och rådfråga dem om vilken sorts lucka som passar er bäst.

Rollen av dörrautomatik i Stockholm

2 May 2023

Funderar du nån gång över dörrautomatik och vart det kunde lett om du hunnit igenom innan dörren i Stockholm stängdes för dig? Gör inte det. Följ ödet.

Filmen ”Sliding Doors” från 1998 bygger på hur lite det ofta är som avgör vilken väg händelser tar. Visst gör man massvis med medvetna val livet igenom. Men förmodligen ännu mera ofta är det ödet som avgör, eller slumpen om man så vill. I filmen visas detta genom två parallella händelseförlopp — ett där huvudkaraktären hinner med ett tåg innan dörrarna går igen, och ett där hon inte gör det.

Tänk dig att en dörr i Stockholm glider igen genom dörrautomatik. Antingen hinner du igenom innan den stängs, eller också gör du det inte. Vilket det blir kan avgöra om du träffar din blivande make eller inte. Och därmed också om era gemensamma barn någonsin kommer till världen.

Dörrautomatik öppnar eller stänger vägar

Det skulle förstås vara helt omöjligt att leva ett liv där man ständigt skulle kalkylera konsekvenserna av varenda liten handling man genomför. Dessutom skulle det inte fungera eftersom man aldrig kan veta vad som skulle hända om man valde, eller tvingades välja, ett annat handlingssätt.

Nej, i praktiken är det nog bara att låta dörrautomatiken ha sin gång och inte grubbla över vad som hade kunnat vara. Men visst hade det varit spännande om man, liksom i filmen, hade kunnat få reda på den alternativa väg ens liv kunde tagit om man hunnit igenom, eller inte hunnit igenom, den självstängande dörren.

Ta reda på mer kring dörrautomatik på denna sida: dörrautomatikstockholm.se

Elektriker i Stockholm hjälper er att elsäkra hemmet

7 Apr 2023

Gamla och uttjänta elledningar kan orsaka brand. Bor man i ett äldre orenoverat hus kan det vara klokt att låta en elektriker i Stockholm göra en kontroll.

Elledningar blir tyvärr slitna och ska efter femtio år bytas ut för att det inte ska uppstå brand eller olyckor. Har man precis flyttat in i ett äldre hus kan det vara klokt att låta en elektriker besiktiga ledningarna. Det är en billig försäkring som gör att man sedan kan sova gott om natten.

Det är heller inte ovanligt att man överbelastar elsystemet i äldre hus eftersom man idag använder många fler elapparater. Datorer, köksmaskiner, tvättmaskin, tv och mobiltelefoner behöver massor av el för att fungera. Man kan därför också behöva bygga ut elsystemet och även installera fler vägguttag.

En seriös elektriker dokumenterar sitt arbete

När man som privatperson anlitar en elektriker i Stockholm kan man använda sig av rotavdraget. Det kan ändå vara en god idé att ta in mer än en offert. Fast viktigt är att alltid kontrollera att den elektriker man anlitar är behörig för den typ av elinstallation som det gäller. Detta gör man enklast genom att be att få se elektrikerns yrkeslegitimation.

Olika elinstallationer kan också kräva särskilda certifieringar. Vill man exempelvis ha hjälp med att installera golvvärme eller ett eluttag i badrummet, måste den elektriker man anlitar vara certifierad för våtrumsarbeten. En seriös elektriker dokumenterar även sitt arbete. Dokumenten fungerar som en slags extra försäkring då de visar att arbetet har gått rätt till.

Besiktningsman i Stockholm – var på den säkra sidan

20 Mar 2023

Anlita en besiktningsman i Stockholm innan du skriver på papperna för att ta över en ny fastighet. Risken är annars att du får en mycket otrevlig överraskning.

Grattis till köpet av din bostad! Det är ett spännande äventyr att flytta till ett nytt hem. Men innan du kan ta över nycklarna till ditt nya liv i Stockholm behöver du göra en överlåtelsebesiktning. Som köpare är det du som har undersökningsplikt – det innebär att det är du som måste ta reda på fel och brister med fastigheten.

Sådant kan förstås vara svårt att se med blotta ögat för en lekman. Det är helt okej att inte själv veta hur man ska göra en sådan typ av undersökning – och vad man ska titta efter. Därför kontaktar du istället en besiktningsman som kan göra det jobbet åt dig.

Besiktningsman ger dig information

En besiktningsman i Stockholm kan ge dig svaren på allt det du behöver veta inför ditt tillträde. Finns det några fuktskador? Håller vinden på att rasa ihop? Är det det hög frekvens av radon i området? Det är sådant som en besiktningsman, till exempel på Senior Löfgren AB, kan ta reda på.

Om du inte låter besikta ditt hus, din villa eller en annan fastighet innan du officiellt tar över ägarskapet riskerar du att få en väldigt otrevlig överraskning när du flyttat in. Kanske inte direkt, men inom ett par år. För en del kan det handla om dealbreakers – och då vill du ha den informationen på förhand.

Fastighetsautomation är en smart lösning på styrning

16 Mar 2023

Fastighetsautomation kan till exempel innebära att du genom ett litet tryck på en enda knapp släcker alla lampor som finns installerade i en hel fastighet.

Tänk dig tanken att du skulle gå runt i en stor byggnad och kika in i varje rum för att se om alla lampor var avstängda innan du gick hem för dagen. Det skulle allt ta en hel del tid i anspråk, eller hur? Tid som du kanske inte ens fick betalt för. Eller tid som du som arbetsgivare skulle behöva betala för.

Det scenario som istället skulle kunna utspela sig är att du med en liten enkel knapptryckning stänger ner all belysning och det tar inte mer än någon liten enstaka sekund. Hur är det möjligt? Hemligheten heter fastighetsautomation och är en liten dator som har all information liggande i väntan på omedelbart agerande.

Fastighetsautomation är en god hjälp inom styr och reglering

Det är ett smart sätt att göra jobbet enklare genom att installera fastighetsautomation. Tack vare det här kommer att du kunna sköta så mycket mer saker på ett smidigare och lättare sätt. Alla fastighetstekniska anläggningar med lite stolthet bör ha en sådan här sambandscentral.

Målet är att optimera allt som går att optimera genom att samla in data som sedan hjälper dig att hålla en jämn temperatur i en byggnad. Det är inte det enda, men det är en av alla de saker du kan ha god hjälp med om du skulle vilja testa hur det är att arbeta med fastighetsautomation.

Hisservice i Stockholm för en säkrare vardag

12 Mar 2023

Vilken mardröm att något i hissen skulle gå sönder utan att ni märker det. Med regelbunden hisservice i Stockholm kommer hissen att fungera helt perfekt.

En hiss är verkligen en fantastisk uppfinning som har tagit oss till nya höjder genom åren. Men det är inte bara att montera en hiss och sedan låta den vara för all framtid. Er hiss i Stockholm behöver genomgå en noggrann hisservice efter installation och fram tills det att hissen tas ur bruk.

Många företag som sysslar med hisservice erbjuder sina kunder långa kontrakt till följd av att specialdelar installeras, men om du väljer rätt företag för hisservicen så behöver du inte oroa dig för det. Då har du stora valmöjligheter när det kommer till hur hissen ska servas och hur länge ett kontrakt ska gälla. Det är skönt att veta att ni sätter villkoren, och att dem ni anställer är flexibla.

Hisservice till olika typer av hissar

Det finns såklart många olika typer av hissar. Om ni har en linhiss eller hydraulhiss så är service inga problem. Det viktigaste är att ni som använder hissen känner er extremt säkra efter att en hisservice har gjort. Säkerhet är alltid det viktigaste inom alla områden i livet. Ta aldrig säkerheten för givet.

Därför är det viktigt att dem ni anlitar för hisservice för en noggrann dokumentation, för att vara helt säker på att allt går rätt till. Om något mot förmodan skulle gå fel, så finns det dokumenterat och kan snabbt åtgärdas på ett säkert sätt.

Mer om hisservice kan du hitta på denna sida: https://www.hisservicestockholm.nu/ 

Sprinklersystem för ökad brandsäkerhet

10 Jan 2023

En brand kan innebära katastrof för ett företag, och även innebära skada eller dödlig utgång för personalen. Därför väljer många ett bra sprinklersystem.

Brandsäkerheten av idag är något helt annat än vad den en gång var. Och ändå är det ett område som fortfarande utvecklas och förbättras. För ett företag finns det därför många olika delar som man kan välja att använda när man vill öka sin brandsäkerhet. En trygghet som är av godo för såväl personalen som ekonomin.

Och ser man till sina hem så ska det finnas vissa detaljer inom brandsäkerhet även där. Kanske installerar man inte ett sprinklersystem i sitt fritidshus. Men man ska ha en brandsläckare och ett brandlarm, eller brandvarnare.

Rätt sprinklersystem för företaget

Har man ett företag så är det vanligt att man väljer att installera ett bra sprinklersystem av något slag. I stort kan man förklara ett sprinklersystem som en mängd olika vattenspridare som sitter i taket. Spridarna har sensorer som löser ut vid hög temperatur eller rökutveckling, något som sköter sig själv utan att någon ur personalen måste vara på plats.

Men hur väljer man då ett sprinklersystem som passar för det egna företaget? Det enklaste är att kontakta ett företag som säljer dessa. Genom ett besök kan man då få besked om vilken typ av system som kan passa och även få hjälp med att montera dem. På det viset kan man känna sig säker med att man har något som står till tjänst ifall en brand skulle uppstå någon dag.

← Äldre inlägg

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?