Blogg

RSS

Vad är det för pris för att bygga stenhus?

22 Nov 2022

Undrar du över priset för att bygga stenhus? Pengar är inte allt här i världen. Ett stenhus måste inte bli dyrt att bygga och du kan få flera fördelar med det.

Kommer du ihåg sagan om de tre små grisarna som skulle bygga sig varsitt hus till skydd mot vargen? Den första grisen byggde ett hus av halm. Den andra grisen byggde ett hus av trä. Den tredje husen byggde ett hus av sten. Det var bara det sistnämnda som kunde stå emot vargens försök att ta sig in. Dom andra två blåste han lätt omkull.

Tror du att den tredje grisen först frågade sig vad det var för pris för att bygga stenhus? Knappast. Det finns väl inget pris som är för högt när det gäller att rädda ens eget liv.

Bygga stenhus – priset betalar sig

Vill du också bo i ett stenhus? Du kanske inte ser något större behov av att skydda dig mot vargen. Men ett stenhus kan vara bra på många andra sätt. Det är inte så vanligt att man bygger i natursten nu för tiden, men lättbetong är ett alldeles utmärkt alternativ för ett modernt stenhus.

Med lättbetong går det snabbt att bygga. Huset kommer dessutom att få en lång livslängd samtidigt som det kräver minimalt med underhåll. Lättbetong ger också god isolering och hög brandsäkerhet. Andra fördelar är att du får en bra inomhusmiljö eftersom materialet är oorganiskt och inte angrips av fukt eller mögel. Sist men inte minst så är det ju väldigt snyggt med ett putsat stenhus.

Måttanpassade rullgardiner släpper in lite ljus

19 Nov 2022

När du köper måttanpassade rullgardiner får du en produkt som är utformad efter storleken på ditt fönster. Det finns många olika modeller att välja bland.

En lätt ljusfiltrerande eller mörkläggande rullgardin kan användas som solavskärmare. Rullgardinen bidrar också till ökad trivsel i hemmet, på kontoret eller i konferenslokalen. Du kan välja bland en mängd olika vävar, färger, utföranden och mönster. För att få den perfekta passformen på din rullgardin kan du måttbeställa den.

Det finns en hel del fördelar med att använda en rullgardin. Den blockerar solen, tar bort reflektioner på skärmar och bidrar till en mindre energiförbrukning. I sovrummet kan du placera en rullgardin om du vill ha det mörkt och svalt när du sover. Du kan beställa en rullgardin som skräddarsys utifrån dina behov och önskemål.

Marknadsför ditt företag med måttanpassade rullgardiner

Måttanpassade rullgardiner är en bra och smart lösning för företag och offentliga miljöer. En stor fördel med att beställa rullgardiner som måttanpassas är att det är möjligt att trycka logotyper och text på utsidan. Du får därmed tillgång till en enkel och effektiv marknadsföring. Vill du sedan ändra trycket på rullgardinen är det bara att byta ut väven.

Det går att beställa en rullgardin med screenväv som man kan se igenom. Det innebär att du kan ha rullgardinen neddragen, men ändå se vad som försiggår på andra sidan fönstret. Solens värmande strålar kan också stängas ute med rullgardinen. En rullgardin kan användas i alla typer av rum och lokaler för att stänga ute oönskat ljus.

Fasadrenovering i Göteborg – ett ansiktslyft

10 Nov 2022

Med fasadrenovering i Göteborg får din fastighet ett attraktivt utseende. Men varför inte samtidigt tilläggsisolera huset och minska energiförbrukningen?

Du äger ett mindre bestånd av hyresfastigheter i Göteborg. Husens fasader har blivit illa åtgångna av Västkustens ibland tuffa klimat med regn och rusk. På några hus kan man med blotta ögat se fuktfläckar på fasaden. Inte bra för huset, men heller ingen reklampelare för dig som seriös hyresvärd.

Dina fastigheter har putsade fasader. Tyvärr har tidigare ägare gjort några misslyckade förbättringar. Fasaderna har målats om med plastfärger, vilket gjort att underlaget inte kunnat andas. Resultatet har blivit att färgen och putsen flagnat av.

Fasadrenovering i Göteborg med totalrenovering

Fasaderna på dina hus måste alltså åtgärdas. Men det finns annat som behöver göras. Flera av dina hyresgäster har klagat på dragiga fönster. Förmodligen måste de drevas om och samtidigt är det förmodligen lika bra att måla om dem. Du kontaktar ett företag som specialiserat sig på fasadrenovering i Göteborg. Men firman har många strängar på sin lyra. Du ber dem göra en översyn av dina fastigheter för att bedöma hela renoveringsbehovet.

Du beslutar att lägga ut hela renoveringsarbetet på en totalentreprenad. I arbetet ingår även att tilläggsisolera, vilket kommer att få en direkt effekt på fastigheternas energiförbrukning. I några fastigheter kommer fönster att bytas ut. Du har låtit göra en inspektion av dina hustak. Där finns några skavanker som behöver åtgärdas och även de arbetena kommer att ingå i entreprenaden. Dina fastigheter kommer att få det ansiktslyft de förtjänar. Kontakta denna byggfirman för att få en fasadrenovering gjord: www.fasadrenoveringgöteborg.se

En kamin i Stockholm värmer frusna händer

8 Nov 2022

Att ha en kamin i sin bostad i Stockholm kan värma både händer och fötter. Ja, hela kroppen och kanske även det lilla hjärtat kan börja pirra av skön värme.

Det är inte mycket som slår en kväll framför brasan med en äggtoddy eller en god bok. Tänk att få lov att krypa upp i soffan framför din eldstad och dra fötterna under en skön pläd. Det ger en känsla av att du är trygg och säker. En avkopplande och härlig stund.

Antingen sitter du där i sällskap med en vän eller helt själv utan någon annan att ta hänsyn till. Ägnar timmar åt att stirra in i elden då och då. Inget som stressar och inget som pockar på din uppmärksamhet. Du bara är där du är, utan krav på dig själv att prestera något. Du ska bara vara.

Kamin i Stockholm ger lön för mödan

När du sätter in en kamin hemma hos dig höjer du värdet på bostaden. Det kan vara bra att ta med i den ekonomiska kalkylen. Om inte annat kan det underlätta beslutet att slå till på denna enastående idé som du kanske burit på länge och väl. Dessutom kan det hjälpa till att sänka nivån på dina elkostnader.

En kamin i Stockholm ger dig precis den goa värme som människan har njutit av i flera hundra år. Kanske är det rent av tusentals år. Från den tiden vi bodde i grottor och fram tills nu har vi alltid älskat att sitta vid eller runt en eld. Både för värmens skull men även för gemenskapens.

Hitta ditt drömboende med hjälp av mäklare i Umeå

8 Nov 2022

Vill du ha hjälp att hitta din bostad i Umeå? Hos en mäklare kan du hitta flera olika objekt och förhoppningsvis något som passar dig och faller dig i smaken.

Vill du lämna storstaden och få ett lite lugnare liv? Andas en så frisk luft du bara kan göra? Ha lugnet runt hörnet, men ändå affärerna du behöver? Är du redo att göra en stor förändring? Att flytta norrut kan vara exakt den förändring du behöver.

Vare sig du ska göra en stor förändring och lämna din lägenhet i Stockholm, eller bara flytta en liten bit, så finns där ett ställe för dig. Umeå är en både vacker och populär stad. Den har centrum, men ändå naturen nära. Du får allt i ett: frisk luft, trevliga människor och natur, men även staden som har massor att erbjuda.

Mäklare i Umeå har flera projekt

Det är förståeligt att det känns spännande men samtidigt roligt att göra sitt bostadsköp. Det är en stor investering och allting behöver bli rätt. För att minska risken för att det blir fel, så köper du via en mäklare. Mäklaren har ofta många olika bostäder och har bra koll på området du letar i.

Det är inte heller fel att kolla bostäder hos några olika mäklare. För varenda visning du går på, så kommer du lära dig något nytt. Affären blir tryggare för både dig och säljaren om ni har en mäklare med i bilden. På många olika plan gör de det tryggare. Skriv eller ring till en mäklare via denna hemsida: www.mäklareiumeå.se

Mäklare rekommenderade Upplands Väsby

5 Nov 2022

Ofta väljer människor att bosätta sig på annan ort än där man arbetar. Exempelvis jobba i Stockholm och bo i Upplands Väsby i ett hus köpt via mäklare.

Dagny och Manfred hade diskuterat fram och tillbaka var de skulle bosätta sig. Båda hade fått jobb i Stockholm efter universitetet men ingen ville egentligen bo inne i stan. Till sist hade valet kommit att bli Upplands Väsby. Om de kunde hitta något bra boende där vill säga. Något de skulle ta reda på nu.

Dagnys familj bodde där vilket gjorde att de kände till platsen väl. Så när de träffade mäklaren handlade det mer om att hitta en bostad som passade dem både i utseende och pris. Paret visste vad de ville ha, något som inte speglade de faktiska kostnaderna, och vissa områden hade de sagt nej till.

Mäklaren hade en överraskning

När de sett på de två lägenheterna de valt ut var de lite modfällda. Den ena var inte vad de tänkt sig och den andra var alldeles för dyr. Då berättade mäklaren att hon hade ett förslag som låg i utkanten av Upplands Väsby. De tackade ja till att titta men hade inga förhoppningar när de gav sig av till bostaden.

Förvånat insåg de att det inte var en lägenhet utan ett hus. Hur hade mäklaren tänkt? De hade inte råd med ett hus. Då berättade mäklaren att det var en gammal dam som sålde billigt vid snabb affär. Hon berättade priset och de stirrade misstroget på henne. När de insåg att det var sant sa de ja i munnen på varandra. De hade blivit med hus. Via denna sajt kan du smidigt höra av dig till en mäklare: www.mäklareupplandsväsby.net

Golvslipning skapade känsla i Stockholm

5 Nov 2022

Oavsett typ av rum finns möjligheten att lägga någon form av trägolv. Har man tur finns redan ett som kan fixas med golvslipning i Stockholm och bli som nytt.

Den lilla förorten utanför Stockholm hade länge legat i dvala. Butiker och fritidssysselsättningar hade långsamt försvunnit. Populationen sjönk stadigt och de som bodde kvar kände att det var dags att göra något. Några eldsjälar tog kontakt med kommunen för att se om det fanns hjälp att få och fick vetskap om olika typer av stöd.

Kristin och Micke hade länge pratat om att väcka liv i den gamla danslokalen och nu hade tiden kommit. De tog kontakt med mäklare och bank till att börja med. De träffade mäklaren vid lokalen och såg att golvet var i dåligt skick och behövde bytas. Annars var det mesta bara slitet och behövde färg och mindre renovering.

Golvslipning väckte liv i danslokalen

Trots det slitna såg paret potentialen och tanken på att få dansa där igen väckte minnen från förr. Golvläggaren kom och hans ansikte lös upp när han såg golvet. “Det här får ni inte byta”, var hans direkta kommentar. Han förklarade att golvet kunde slipas och att han kunde göra golvslipning till bra pris.

Det skulle definitivt spara pengar och göra lokalen speciell. Att lägga in ett nytt dansgolv var dyrt. Dagen därpå fick de en offert på jobbet och de log från öra till öra. Golvläggaren hade rätt. De skickade ett mail och tackade ja. När väggarna och taken var målade skulle de komma och väcka liv i det vackra parkettgolvet.

Rörmokare Kungsholmen - frågor & svar

30 Oct 2022

I den här texten tänkte vi titta lite närmare på rörmokare som yrke och gå igenom lite kring ett VVS-företag på Kungsholmen. Hur ska man tänka när man anlitar en rörmokare på Kungsholmen, vad ska man undvika och vilka tjänster kan egentligen en sådan erbjuda? Vi ger lite mer matnyttig information genom att fortsätta med att ställa en massa frågor - och ge svar på dessa. Enligt följande:

Vad kan en rörmokare på Kungsholmen hjälpa mig med?

För vanliga lägenhetsinnehavare så handlar det mest om att en rörmokare på Kungsholmen kan hjälp till med exempelvis stopp i avloppen samt vid större projekt som exempelvis en köks- eller en badrumsrenovering. Ser man till exempelvis en fastighetsägare så kan ett VVS-företag på Kungsholmen hjälpa med allt från rörinspektioner, rörspolning, stambyten och vidare till exempelvis kontroller av ventilation samt åtgärder av sådana system.

Kan en rörmokare på Kungsholmen rycka ut akut?

De flesta rörmokare kan rycka ut med kort varsel - givet att företaget har kapacitet nog att hålla jour. Går exempelvis ett rör sönder i ditt kök - och vatten börjar forsa - så är behovet av hjälp stor och tiden blir ofta avgörande i hur pass omfattande en skada på golvet kan bli. Därför är det viktigt att en rörmokare på Kungsholmen kan rycka ut 24/7.

Kan jag anlita ett VVS-företag på Kungsholmen med totalentreprenad?

Det beror helt på vilken firma du väljer. Långt ifrån alla kan erbjuda totalentreprenad i samband med exempelvis en badrumsrenovering. Kan man det så är det en enorm fördel och definitivt ett smart val av dig. Genom detta så garanteras du ett effektivt och mer prisvärt jobb. Glöm heller inte bort att använda Rot-avdraget och dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet!

Hur går en rörinspektion till?

En rörinspektion innebär att en rörmokare kontrollerar rör och ledningar inne i fastigheten genom att använda kameror som är fästa på slangar. Via en dator kan man upptäcka fel och brister och sedan sätta in lämpliga åtgärder. En rörinspektion är ett effektivt sätt att hålla nere kostnaderna och att undvika akuta skador.

Behagligare ljus med rullgardiner i Stockholm

26 Oct 2022

Går solen upp tidigare än du själv vill gå upp? Behåll det behagliga mörkret och använd rullgardiner. I Stockholm finns det ett stort urval av olika sorter.

En utekväll i Stockholm slår aldrig fel. Hög musik, dans och trevligt folk. Där kan man lätt tillbringa hela natten. Tröttnar man på ett ställe, då går man snabbt in på ett annat ställe. Efter en lång natt så vill man bara hem och lägga sig i sin säng, sova ut tills man känner sig utvilad och inte låta sig bli störd.

Man vill inte väckas av solen som visar sig alldeles för tidigt och skiner rätt i ens ansikte. Trots gardiner, så lyser den igenom. Ska man minska ner på sena utenätter, eller behöva stå ut med att vara en zombie hela nästa dag, eller hitta en lite mer hållbar lösning? För det finns ju faktiskt fler alternativ.

Rullgardiner är ett bra alternativ i Stockholm

Sluta inte med sena utenätter. Var ute och dansa så länge energin finns. Kroppen vill dansa och du vill skratta. Var ute och njut av livet, sov ut och låt inte solen störa dig. Skaffa rullgardiner i Stockholm som håller solljuset ute och du kan sova ut så länge du önskar.

Man får till en bra mörkläggning med rullgardiner och de passar faktiskt på fler ställen än bara i hemmet. Att även ha dem på kontoret eller i konferenssalen är populärt. Det gör det behagligare att vara där och inte bli störd av solen.

Trygg och pålitlig flyttstädning i Västerås

25 Oct 2022

Genom att överlåta flyttstädningen till en pålitlig städfirma i Västerås slipper man en hel del stress. Här kommer några tips på hur man väljer städfirma.

Att själv sköta flyttstädningen kan vara jobbigt eftersom det också innebär en del oro över om städningen kommer att bli godkänd. Har man möjlighet är det värt att överlåta flyttstädningen till en professionell städfirma. Då slipper man en hel del stress och kan i stället ägna sig åt att packa upp och inreda den nya bostaden.

När man anlitar en riktig städfirma med F-skattebevis kan man dra av en del av kostnaden genom rutavdraget. Det gör att det inte behöver bli särskilt kostsamt. Det finns också många städfirmor att välja bland och priserna kan variera. Därför lönar det sig att ta in kostnadsförslag från några olika innan man beslutar sig för vilket städföretag man vill anlita.

Välj en städfirma som erbjuder garanti på sin flyttstädning

Hur mycket flyttstäd i Västerås kostar beror så klart på hur stor bostaden är och hur lång tid den tar att städa. Det finns städföretag som erbjuder flyttstädning till riktigt lågt pris men de är sällan seriösa eller betalar sin personal riktiga löner. Många gånger saknas också försäkringar och det är heller inte säkert att företaget städar om bostaden vid anmärkning.

Ska man anlita ett städföretag för flyttstädning ska man välja en certifierad aktör med kollektivavtal. Ett seriöst städföretag erbjuder också nöjd kund-garanti. Det innebär att de snabbt rättar till och städar om sådant som blivit fel.

Brandtätning – lås inne eld och farliga gaser

24 Oct 2022

För att förhindra att eld och brandfarliga gaser sprider sig från ett rum till ett annat måste brandtätning göras. Anlita ett företag som kan brandskydd.

Du är byggchef i ett företag som bygger industrifastigheter för uthyrning. Stommen i fastigheterna är stål. I övrigt består de av trä och betong. De fastigheter ni bygger kan inrymma en rad olika verksamheter. Några av hyresgästerna kommer att arbeta med produkter som kan vara eldfängda.

Ditt företags fastigheter består av långa längor som delas upp i fack. Mellan facken finns rördragningar för el, vatten och ventilation. En brand som uppstår i ett fack får självfallet inte sprida sig till de andra. Förutom att alla rörledningar ska brandisoleras, ska genomföringar mellan skiljeväggar brandtätas.

Brandtätning – anlita en brandingenjör

Redan vid byggstart konsulterar du ett företag med stort know-how inom området brandtätning och brandisolering. Ni går igenom alla ritningsunderlag från er arkitekt. Ert fokus är att varje fack i era fastigheter ska utgöra en brandcell. Brandtätning ska göras vid alla balkar, rör och kablar. Givetvis ska ett minimum av genomföringar finnas för att minska risk för brandspridning.

Det företag du engagerat för att säkerställa brandskyddet tar del i byggprocessen från början till slut. De föreslår vilken brandisolering som ska göras och vilka material som ska användas för brandtätning. Oftast innebär det att en brandskyddsmassa läggs runt rör och balkar. Därigenom fås en helt tät övergång mellan vägg och bjälklag. Efter det att fastigheten är färdigbyggd görs en besiktning med speciellt fokus på brandskyddet.

Takläggare med stor kunskap i Norrtälje

23 Oct 2022

Om man ska lägga tak i Norrtälje så är det klokt att anlita en takläggare med stor kunskap inom den typ av tak som ska läggas, allt för att få det bästa taket.

Man brukar säga att det finns två delar av ett hus som är de viktigaste. Det är grunden och taket. Grunden behövs för att huset överhuvudtaget ska stå upp. Och det är taket som får utstå hårdast påverkan av väder och vind. Kommer det in väta genom taket så kommer det påverka hela huset. Därför är det också väldigt viktigt att taket läggs på rätt sätt.

För att man ska få ett perfekt tak för sitt hus i Norrtälje så brukar man anlita en takläggare som är proffs inom området. Men det handlar inte bara om att det ska vara en duktig takläggare, utan att det även ska vara en takläggare som har stor kunskap inom den typ av tak som man har tänkt sig att lägga.

Rätt takläggare i Norrtälje

Inom området tak så finns det en ganska stor mängd olika typer att välja bland. Det kan vara olika lutningar och former på taken. Men det finns även en hel del olika slags takbeläggningar att välja bland. Därför är det också viktigt att man väljer en takläggare som kan den typ av tak man har och den typ av takbeläggning man har tänkt sig.

För att man ska få den rätta matchen av takläggare och takbeläggning i Norrtälje, så brukar man kunna hitta den informationen på takläggarens hemsida. Kom i kontakt med en takläggare via denna sajt: www.takläggarenorrtälje.se

Allt du behöver veta om smidesräcken

18 Oct 2022

Smidesräcken är en stålkonstruktion som ska hålla hög säkerhetsklass. På Boverket finns det tydliga regler som ger dig ett riktmärke för hur det ska vara.

När man tar fram smidesräcken är det en skör lina att balansera på. Du som beställare kanske vill att det ska vara estetiskt snyggt och då ska det helt kunna vara kompatibelt med säkerheten. Ibland kan det uppstå problem med det, men har du anlitat ett bra företag så löser de detta åt dig.

Det går att få ett räcke som görs med ett traditionellt utseende men de flesta smidesverkstäder erbjuder dig säkert att få något originellt om du bara betalar en liten extra peng för det. När det inte finns någon mall kommer det ju att ta längre tid att få fram en så de kan börja smida ett räcke åt dig efter dina önskemål.

Smidesräcken i snygg design

Tittar du på bilder av smidesräcken kommer du se att det finns många varianter att välja mellan. Kanske vet du inte vad du vill ha utan är bara ute efter något enkelt, praktiskt och säkert räcke. Då behöver du inte krångla till det utan ta ett som är vanligt förekommande utan några extra krusiduller.

Du kan välja att sätta smidesräcken på din balkong eller på din uteplats. Ett smidesräcke är underhållsfritt och lätt att montera. Det kan lätt och enkelt fästas på olika typer av material. Det ger ditt hem ett elegant intryck om de är utformade i en snygg design som du eller någon annan gjort.

← Äldre inlägg

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?