Blogg

RSS

Ventilation i Stockholm är ditt val för frisk luft

19 aug 2022

Om luften är dålig i ditt hem i Stockholm kan det beror på att din ventilation inte fungerar som den ska. Få hjälp att åtgärda den av experter inom området.

Frisk luft är en viktig komponent för välbefinnandet. Utan den kan du ha svårt att koncentrera dig och kan känna dig yr eller trött. Ditt mående är kopplat till luften du andas, vilket man kanske inte alltid tänker på. Det är dock anledningen till varför det är så viktigt att vara noga med ventilationen i sitt hem.

Många bostäder har alla redan någon form av ventilation. Det betyder däremot inte att luften är bra bara för det. Ditt ventilationssystem behöver vara uppdaterat och effektivt. Det kan behöva servas och underhållas. Ifall det inte blir bättre, kan det bero på att något är trasigt eller helt enkelt för gammalt. Då kan det vara på sin plats med en nyinstallation.

Bra ventilation för ett bra liv

Bra ventilation är ett måste i alla moderna bostäder. Det har kanske aldrig varit så viktigt som just nu, när det blivit allt vanligare att människor jobbar hemifrån. Därför behöver det vara bra luft som är lätt att reglera och som kan underlätta tillvaron för de boende.

Med ett modernt ventilationssystem löser du problemen med dålig luft. Dessutom kan du spara pengar. Gammal ventilation kan vara mindre effektiv och dra mer el, vilket bidrar till att öka din energikostnad. Det innebär att du kan vinna mycket på att vara noga med ditt ventilationssystem.

Har du rätt till bostadsanpassning i Stockholm?

16 aug 2022

Vardagen ser olika ut för alla. Men en sak gäller, vi ska ha samma möjligheter trots funktionshinder. Därför kan du få hjälp med bostadsanpassning i Stockholm.

Livet ser inte detsamma ut för alla - alla har vi olika förutsättningar och behöver kanske få anpassningar efter detta. En del föds med handikapp, medan andra drar på sig en skada senare i livet. Oavsett vilket, så ska du kunna ha ett hem som fungerar för dig. Inte alla hem är anpassade för att användande av rullstol.

Det kan handla om att tröskeln är för hög, eller att gångarna inte är breda nog. För att inte tala om dessa trappor som allt för ofta ställer till det. Problemen innebär inte att du måste lämna ditt hem, utan snarare att man behöver hitta en lösning för hemmet. För allting är möjligt att göra och du kan ha rätt till bidrag för det.

Vad kan man göra inom bostadsanpassning?

Det är mer än man tror som kan behöva ändras på i ett hem för att anpassa det. Trösklar som är för höga eller en svårtillgänglig duschkabin till exempel. Man får helt enkelt göra en bostadsanpassning efter behov.

Alla som får problem att röra sig och behöver få bostaden anpassad kan ha rätt till bidrag. Det är dock en hel del krav som behöver uppfyllas, men allt detta kan du få hjälp med steg för steg. Oavsett vilken situation du är i, så ska du kunna röra dig i ditt hem i Stockholm. Läs mer om bostadsanpassning på denna sajt: bostadsanpassningstockholm.nu 

Även solceller för fritidshus är en lönsam affär

11 aug 2022

Många värmer fritidshuset med direktverkande el och med dagens elpriser kan det bli dyrt. Därför kan det löna sig att satsa på solceller för fritidshus.

Det är inte helt ovanligt att man värmer fritidshuset med direktverkande el. Har man inte också en kamin installerad kan elräkningen bli riktigt hög. För att bli mer oberoende och inte påverkas av de höga elpriserna kan man även låta installera solceller på fritidshusets tak. Då har man goda chanser att bli helt självförsörjande på el.

För den som har stora takytor kan solceller bli en extra lönsam affär. Stora takytor betyder att man har plats för många solceller vilka kan producera massor med grön solel. Under de ljusa månaderna då dagarna är som längst kommer solcellerna att ge mer el än vad man själv kan göra av med. Den kan man då sälja vidare till det vanliga elnätet.

Vilka solceller för fritidshus är bäst?

Är man intresserad av solceller för fritidshus kan det vara bra att först göra lite research och jämföra olika tillverkares solceller. Det är inte bara priset man ska jämföra utan man måste även titta på underhåll, hur effektiva de är och hur länge de håller innan man måste byta ut dem.

Viktigt är förstås också att välja solceller som är anpassade för våra väderförhållanden. Det brukar också löna sig att välja en pålitlig leverantör som också kan hjälpa till med montering. Det är nämligen inte vem som helst som får montera solceller då det krävs särskild certifiering för detta.

Geoteknisk undersökning av hög kvalitet

8 aug 2022

Geoteknisk undersökning ger viktig information om hur marken ser ut vid ytan och i djupare lager. Beställ din provtagning från en erfaren leverantör.

Det finns ett talesätt att den jord vi lever på idag, den har vi lånat av våra barn. Det är ett fint sätt att säga att vi ska leva hållbart. Tyvärr så kan man inte med handen på hjärtat säga att vi har levt efter de visdomsorden de senaste hundra åren. De som vill bygga nytt idag märker ofta att marken som ska bebyggas är förorenad.

Gamla industrier, tvättanläggningar och bensinstationer har gjort smutsiga avtryck i jordlagren och när man gräver där kommer en del av föroreningarna fram. För att veta vad som kommer att sticka upp sitt fula tryne ur jorden när man väl börjar rota runt, måste man göra en geoteknisk undersökning.

Geoteknisk undersökning ger ett beslutsunderlag

Idag börjar alltså de flesta, om inte alla, undersökningar med en geoteknisk undersökning. Utifrån den kan man besluta hur man ska gå vidare. Genom att beställa en robust geoteknisk undersökning från ett företag som har rätt utrustning och rätt kunskap får man inte bara reda på om marken är förorenad eller inte, man får även information om vilken insats som krävs, eller inte krävs, innan man börjar bygga.

Oavsett om insatser behövs har man vid nybyggnationen en chans att göra om och göra rätt. Istället för att sticka huvudet i sanden och låtsas att det regnar, har man med den geotekniska undersökningen rätt information för att bygga hållbart, att bygga för framtiden. Läs på om fler fördelar med geoteknisk undersökning här: geotekniskundersökning.se

Mäklare kan hela Södermalm utan och innan

7 aug 2022

Mäklare som säljer lägenheter på Södermalm vet att det är stor skillnad mellan Skanstull och Hornstull. För att inte tala om mellan Slussen och Medis.

Skånegatan, Hornsgatan, Mariatorget. Södermalm är fullt av små områden som inte har så mycket gemensamt med varandra. Faktiskt går det knappt att tala om Södermalm som en enda homogen och enhetlig stadsdel. I alla fall inte när det kommer till att sälja lägenheter.

En bra mäklare har koll på skillnaden mellan Knivsöder och Skanstull. Och den skillnaden är stor, när det kommer till vilka lägenheter som blir sålda till vilket pris. Och vilka kuddar som behöver ligga i soffan på mäklarbilderna i annonsen. På dagens bostadsmarknad finns inte plats för några snedsteg. Ska du få lägenheten såld måste du lyssna på din mäklare.

Mäklare på Södermalm vet vilka kuddar som gäller

Den som arbetat som fastighetsmäklare på Södermalm de senaste tio-femton åren har haft bråda dagar. Många som bott på Söder länge har valt att flytta ut till de mer avslappnade områdena i till exempel Västertorp och Bagarmossen. I samband med detta har ett helt nytt klientel flyttat in till Söder.

Det är dessa nya köpare du vill åt, oavsett om du säljer lägenhet på Skånegatan eller på Ringvägen. Samtidigt är det skillnad på de som vill köpa på just Skånegatan eller Ringvägen. Många som flyttar in till Södermalm har en fast uppfattning om vilken del av Söder som är hetast just nu. Det är en djungel att homestaga i dag. Lämna över de besluten till din mäklare.

Golvläggare i Borlänge gör dig nöjd

6 aug 2022

Är du i behov av att lägga nytt golv? Handlar det om nybyggnation eller renovering? Oavsett vilket kan du anlita erfarna och skickliga golvläggare i Borlänge.

Genom alla tider har det funnits golv av olika slag. Människor har byggt sina hem och det har alltid involverat något att stå på. Golvet har alltid varit viktigt eftersom det utgör stommen av ett hem och golven har förändrats efter hand som världen har utvecklats.

Från början utgjorde golven bara trampad jord eller stenen i en grotta. Medan det stampade jordgolvet försvann allt mer har stengolvet aldrig riktigt lämnat människans hem. Sten är ett tåligt material som länge användes som golv, vilket du bland annat kan se i pyramiderna i Giza. För att sedan mjuka upp stenen kunde mattor täcka hela golvet. Med tiden kom dock trägolven och den nyare uppfinningen med laminatgolv blev en revolution.

Golvläggare får dina drömmar att gå i uppfyllelse

Idag finns det en lång rad med golv att välja mellan. Det finns inte ett sorts golv som är synligt i alla hem. Istället kan det anpassas efter stil och smak. Du behöver inte kompromissa i ditt drömhem, utan du kan få det golv som passar dig. Allt du behöver är en skicklig golvläggare.

En golvläggare i Borlänge kan uppfylla alla dina drömmar angående golvet i ditt hem. Med stor kunskap, skicklighet och erfarenhet kan du få det precis som du vill. Du är inte tvungen att känna att golvet i ditt egna hem inte passar dig.

Mäklare i Nyköping hjälper dig sälja till marknadens bästa pris

5 aug 2022

Mäklare i Nyköping hjälper dig med att sälja ditt hus, även när bostadsmarknaden är i uppror. Fokusera på din faktiska vinst jämfört med ditt inköpspris.

Var inte rädd. Det går fortfarande att både köpa och sälja hus i Sverige, även om det kommer larmrapporter om en bostadsmarknad i uppror med jämna mellanrum. Oavsett hur dålig ekonomin än blir, kommer folk fortfarande behöva byta bostad med jämna mellanrum. Behoven ändrar sig ju över tid.

Med hjälp av en bra mäklare kan du till och med få ett bra pris för din villa i Nyköping. Särskilt om du har bott i den under en längre tid, och alltså köpte den för ett jämförelsevis mycket lågt pris. Då kan du helt tänka bort det hypotetiska värdet villan hade för något år sedan då marknaden var som högst, och bara fokusera på din faktiska vinst.

Mäklare i Nyköping ger inga glädjekalkyler

Ta gärna kontakt med en fastighetsmäklare i Nyköping om du vill få en korrekt och uppdaterad värdering av ditt hus eller din lägenhet. Det kan vara viktigt för dig att veta innan du lägger ut din bostad på annons, var ungefär priset kommer att landa. Inte minst om du har tänkt köpa en ny bostad i samband med försäljningen.

Även om du får villan såld med hjälp av en mäklare, blir det lättare att planera framåt om du vet ungefär hur mycket pengar du kommer ha att röra dig med. Och då är det bättre med en mer försiktig värdering än en glädjekalkyl. Det är ju alltid härligt att bli positivt överraskad när försäljningen väl är i hamn.

Förebygg skador med dränering i Stockholm

5 aug 2022

Om du upptäcker fukt i källaren eller omkring ditt hus i Stockholm är det angeläget att omgående undersöka var den kommer ifrån och åtgärda med dränering.

Även om du bott i huset i många år och aldrig haft problem med fukt är det viktigt att du omedelbart undersöker var den kommer ifrån för att se om huset är i behov av dränering. Fukten kanske inte märks så mycket i början. Det kan börja lukta lite unket i källaren eller vara en fuktfläck på husgrunden.

Anledningen till att fukt kan uppstå är att all mark förändras över tid. Kanske stod där flera stora träd på tomten som fälldes eller så var där skog i närheten som avverkats. När man fäller träd blir det fuktigare i marken eftersom träden tog upp vattnet. En stor björk kan “dricka” trehundra liter vatten om dagen. När björken försvinner finns vattnet kvar i marken.

Företag som utför dränering i Stockholm kommer och gör inspektion

Det säkraste sättet att skydda sitt hus är därför att kontakta ett företag i Stockholm som utför dränering. Oftast dränerar man när man bygger men äldre hus kan behöva en ny åtgärd. Det finns flera olika sätt att dränera marken och det är inte svårt att göra det vid ett äldre hus.

När du kontaktar företag som gör dränering kommer de ut och undersöker marken för att se vilken metod som är mest lämplig. Företaget lämnar en kostnadsfri offert och det pris du får är ett fast pris så du behöver inte oroa dig för obehagliga överraskningar. Kontakta detta företag för att veta mer om dränering och vad de kan göra för dig: stockholmdränering.se

Certifierad elektriker i Täby

2 aug 2022

Visste ni att gamla el-ledningar kan orsaka brand? Bor man i ett äldre hus kan det därför vara klokt att låta en elektriker i Täby besiktiga el-ledningarna.

Gamla och utslitna el-ledningar är en av de vanligaste orsakerna till brand och att hus brinner ner. Har man nyligen flyttat in i ett lite äldre hus kan det därför vara klokt att låta en elektriker i Täby besiktiga och kontrollera el-ledningarna. Idag använder vi också betydligt mer el-slukande apparater vilket gör att husets el-system också kan behöva byggas ut.

Datorer, TV, kaffemaskin och spis är bara några av de elektriska apparater som idag flitigt används i ett hushåll. I takt med den gröna omställningen blir det allt vanligare med el-cyklar och el-bilar, vilka också behöver laddas och kräver stora mängder el. Att bygga ut husets el-system kan därför vara nödvändigt.

Därför är det viktigt att anlita en riktig elektriker

Vill man exempelvis besiktiga husets el-ledningar, dra ny el, sätta upp en laddstolpe till el-bilen eller utföra något annat el-arbete måste man anlita en certifierad elektriker. Man får nämligen enligt lagen inte själv dra el och utföra el-arbeten då felaktiga el-installationer kan orsaka både brand och allvarliga personskador.

Kostnaden för att anlita en elektriker i Täby kan variera mellan olika aktörer och det kan därför löna sig att ta in mer än en offert och jämföra priser. Men viktigt är att den elektriker man anlitar också upprättar ett protokoll över de installationer som utförs. Protokollet är en slags försäkring och värdehandling som bevisar att arbetet utförts korrekt. Kom i kontakt med en proffesionell elektriker via denna hemsida: elektrikertäby.com

← Äldre inlägg

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?