Blogg

RSS

Besiktningsman i Stockholm – var på den säkra sidan

20 Mar 2023

Anlita en besiktningsman i Stockholm innan du skriver på papperna för att ta över en ny fastighet. Risken är annars att du får en mycket otrevlig överraskning.

Grattis till köpet av din bostad! Det är ett spännande äventyr att flytta till ett nytt hem. Men innan du kan ta över nycklarna till ditt nya liv i Stockholm behöver du göra en överlåtelsebesiktning. Som köpare är det du som har undersökningsplikt – det innebär att det är du som måste ta reda på fel och brister med fastigheten.

Sådant kan förstås vara svårt att se med blotta ögat för en lekman. Det är helt okej att inte själv veta hur man ska göra en sådan typ av undersökning – och vad man ska titta efter. Därför kontaktar du istället en besiktningsman som kan göra det jobbet åt dig.

Besiktningsman ger dig information

En besiktningsman i Stockholm kan ge dig svaren på allt det du behöver veta inför ditt tillträde. Finns det några fuktskador? Håller vinden på att rasa ihop? Är det det hög frekvens av radon i området? Det är sådant som en besiktningsman, till exempel på Senior Löfgren AB, kan ta reda på.

Om du inte låter besikta ditt hus, din villa eller en annan fastighet innan du officiellt tar över ägarskapet riskerar du att få en väldigt otrevlig överraskning när du flyttat in. Kanske inte direkt, men inom ett par år. För en del kan det handla om dealbreakers – och då vill du ha den informationen på förhand.

Fastighetsautomation är en smart lösning på styrning

16 Mar 2023

Fastighetsautomation kan till exempel innebära att du genom ett litet tryck på en enda knapp släcker alla lampor som finns installerade i en hel fastighet.

Tänk dig tanken att du skulle gå runt i en stor byggnad och kika in i varje rum för att se om alla lampor var avstängda innan du gick hem för dagen. Det skulle allt ta en hel del tid i anspråk, eller hur? Tid som du kanske inte ens fick betalt för. Eller tid som du som arbetsgivare skulle behöva betala för.

Det scenario som istället skulle kunna utspela sig är att du med en liten enkel knapptryckning stänger ner all belysning och det tar inte mer än någon liten enstaka sekund. Hur är det möjligt? Hemligheten heter fastighetsautomation och är en liten dator som har all information liggande i väntan på omedelbart agerande.

Fastighetsautomation är en god hjälp inom styr och reglering

Det är ett smart sätt att göra jobbet enklare genom att installera fastighetsautomation. Tack vare det här kommer att du kunna sköta så mycket mer saker på ett smidigare och lättare sätt. Alla fastighetstekniska anläggningar med lite stolthet bör ha en sådan här sambandscentral.

Målet är att optimera allt som går att optimera genom att samla in data som sedan hjälper dig att hålla en jämn temperatur i en byggnad. Det är inte det enda, men det är en av alla de saker du kan ha god hjälp med om du skulle vilja testa hur det är att arbeta med fastighetsautomation.

Hisservice i Stockholm för en säkrare vardag

12 Mar 2023

Vilken mardröm att något i hissen skulle gå sönder utan att ni märker det. Med regelbunden hisservice i Stockholm kommer hissen att fungera helt perfekt.

En hiss är verkligen en fantastisk uppfinning som har tagit oss till nya höjder genom åren. Men det är inte bara att montera en hiss och sedan låta den vara för all framtid. Er hiss i Stockholm behöver genomgå en noggrann hisservice efter installation och fram tills det att hissen tas ur bruk.

Många företag som sysslar med hisservice erbjuder sina kunder långa kontrakt till följd av att specialdelar installeras, men om du väljer rätt företag för hisservicen så behöver du inte oroa dig för det. Då har du stora valmöjligheter när det kommer till hur hissen ska servas och hur länge ett kontrakt ska gälla. Det är skönt att veta att ni sätter villkoren, och att dem ni anställer är flexibla.

Hisservice till olika typer av hissar

Det finns såklart många olika typer av hissar. Om ni har en linhiss eller hydraulhiss så är service inga problem. Det viktigaste är att ni som använder hissen känner er extremt säkra efter att en hisservice har gjort. Säkerhet är alltid det viktigaste inom alla områden i livet. Ta aldrig säkerheten för givet.

Därför är det viktigt att dem ni anlitar för hisservice för en noggrann dokumentation, för att vara helt säker på att allt går rätt till. Om något mot förmodan skulle gå fel, så finns det dokumenterat och kan snabbt åtgärdas på ett säkert sätt.

Mer om hisservice kan du hitta på denna sida: https://www.hisservicestockholm.nu/ 

Sprinklersystem för ökad brandsäkerhet

10 Jan 2023

En brand kan innebära katastrof för ett företag, och även innebära skada eller dödlig utgång för personalen. Därför väljer många ett bra sprinklersystem.

Brandsäkerheten av idag är något helt annat än vad den en gång var. Och ändå är det ett område som fortfarande utvecklas och förbättras. För ett företag finns det därför många olika delar som man kan välja att använda när man vill öka sin brandsäkerhet. En trygghet som är av godo för såväl personalen som ekonomin.

Och ser man till sina hem så ska det finnas vissa detaljer inom brandsäkerhet även där. Kanske installerar man inte ett sprinklersystem i sitt fritidshus. Men man ska ha en brandsläckare och ett brandlarm, eller brandvarnare.

Rätt sprinklersystem för företaget

Har man ett företag så är det vanligt att man väljer att installera ett bra sprinklersystem av något slag. I stort kan man förklara ett sprinklersystem som en mängd olika vattenspridare som sitter i taket. Spridarna har sensorer som löser ut vid hög temperatur eller rökutveckling, något som sköter sig själv utan att någon ur personalen måste vara på plats.

Men hur väljer man då ett sprinklersystem som passar för det egna företaget? Det enklaste är att kontakta ett företag som säljer dessa. Genom ett besök kan man då få besked om vilken typ av system som kan passa och även få hjälp med att montera dem. På det viset kan man känna sig säker med att man har något som står till tjänst ifall en brand skulle uppstå någon dag.

En bra rörmokare i Stockholm

8 Dec 2022

Rörmokare i Stockholm kan vara både bra och dåliga. Det gäller alla yrken. Antagligen hittar du alltid en bra. Det handlar bara om att ni ska fungera ihop.

Att ha en hantverkare hemma hos sig kan vara lätt eller så kan det ställa till problem. Vad det handlar om är att ni båda ska kommunicera på ett sådant sätt att det inte blir några missförstånd. En hantverkare brukar kunna sin sak så just den biten är normalt inget att oroa sig över.

Har du fått fatt på en duktiga hantverkare med några år på nacken så kan du var lugn. Denne vet vad som behöver göras i olika situationer. Ibland måste de först felsöka men efter ett tag brukar det vara klart vad som ska åtgärdas. Kanske börjar en sak rättas till och så upptäcks ett nytt fel.

Rörmokare ska ge tydliga besked

Vid arbeten med rörledningar är det till exempel viktigt att förstå att man inte kan se vad som hänt i rören innan man frilagt dem och då kan det tillstöta saker som man inte räknade med från början. Det är ingenting konstigt med det överhuvudtaget. Det som kan ligga en rörmokare i fatet är om kommunikationen brustit.

Det gäller alltså för en rörmokare att vara tydlig redan från början. Hen bör börja med att tala om vad orsaken till problemet med vatten och avlopp kan vara och sedan tillägga att det kan stöta på fler saker som behöver åtgärdas under arbetets gång. Då blir du inte överraskad utan får förståelse för att det kan tillkomma ytterligare kostnader.

Dags för förändring? Dags att anlita mäklare i Sollentuna

2 Dec 2022

Vill du bo vackert och bekvämt? Vissa platser är bättre än andra. När du anlitar en mäklare i Sollentuna ökar chanserna att du hittar helt rätt direkt.

Lägenheter och hus finns det överallt och det finns förstås också människor som är intresserade av att bo i Kvackum eller Socktorp eller Utanträsk eller Långtbortistan. Det är roligt för dem och det är bra för dig. Varför? Jo, för då slipper du konkurrensen från just de personerna när du letar bostad.

Varför skulle man vilja bo någon annanstans än i Sollentuna? Här finns ju faktiskt precis allt som gör livet värt att leva. Här finns hyreshus och bostadsrätter, villor och radhus. Här finns arbetsplatser och shopping. Här finns naturen nära för djupandning och rekreation. Här bor du bra.

Mäklare hjälper dig på rätt spår

Du vet området och troligen vet du också ungefär vad du vill ha. En mindre lägenhet eller ett hus för dig själv. Eller ett stort hus för en glad och bullrig familj. Det finns inget som en mäklare går bet på. Ibland kan man få vänta in det perfekta boendet men för det mesta finns det valmöjligheter.

Sedan är det allt detta med formaliteterna. Bostadsrättsföreningar och samfälligheter och servitut och undersökningsplikt? Det är inte helt enkelt att hålla reda på allt. Därför har man en mäklare till hjälp. Att allt blir rätt är mäklarens jobb och du kan luta dig tillbaka och njuta av resan. Sedan bor du i Sollentuna.

Fogfria golv i Stockholm – jämna och slitstarka

28 Nov 2022

Industrigolv blir bokstavligen steg för steg slitna med tiden. Belastning av truckar är ännu värre. Anlita en firma som lägger fogfria golv i Stockholm.

Du äger ett företag som verkar inom livsmedelsindustrin. Era lokaler har sett bättre dagar och speciellt gäller detta fabrikens golv. Dagligen har de utsatts för belastning från tunga truckar. När någon truckförare råkat sätta ner lastpallar lite bryskt, har det till slut uppstått sprickor i golvet. Du har också byggt ut lagret med pallställ, som gett punktbelastning och därmed skador i golvet.

Du bävar för att ett besök från en hälsovårdsinspektör, kommer att leda till anmärkningar. En sådan anmärkning är delvis en offentlig handling och media älskar att lämna ut sådan information. Inte särskilt bra för ditt företags renommé och varumärke.

Fogfria golv i Stockholm – hygieniska och lättrengjorda

Du bestämmer dig för att “mota Olle i grind”, eller i detta konkreta fall hälsovårdsinspektören. Du kontaktar därför ett expertföretag som vet hur fogfria golv i Stockholm ska läggas. Dina golv är ojämna på många ställen, men du vill gärna göra så lite underarbete som möjligt. Då ett fogfritt golv läggs ut som en flytande massa blir det också självnivellerande, vilket gör att ojämnheter i underlaget accepteras.

Med ett fogfritt golv blir du av med sprickor och skarvar i golvet, där damm och smuts kan samlas. Du får också ett golv med en hård yta som tål fysisk och kemisk påfrestning. I en livsmedelsindustri ska nämligen golv rengöras dagligen och ofta med lut för att döda ovälkomna bakterier.

Vad är det för pris för att bygga stenhus?

22 Nov 2022

Undrar du över priset för att bygga stenhus? Pengar är inte allt här i världen. Ett stenhus måste inte bli dyrt att bygga och du kan få flera fördelar med det.

Kommer du ihåg sagan om de tre små grisarna som skulle bygga sig varsitt hus till skydd mot vargen? Den första grisen byggde ett hus av halm. Den andra grisen byggde ett hus av trä. Den tredje husen byggde ett hus av sten. Det var bara det sistnämnda som kunde stå emot vargens försök att ta sig in. Dom andra två blåste han lätt omkull.

Tror du att den tredje grisen först frågade sig vad det var för pris för att bygga stenhus? Knappast. Det finns väl inget pris som är för högt när det gäller att rädda ens eget liv.

Bygga stenhus – priset betalar sig

Vill du också bo i ett stenhus? Du kanske inte ser något större behov av att skydda dig mot vargen. Men ett stenhus kan vara bra på många andra sätt. Det är inte så vanligt att man bygger i natursten nu för tiden, men lättbetong är ett alldeles utmärkt alternativ för ett modernt stenhus.

Med lättbetong går det snabbt att bygga. Huset kommer dessutom att få en lång livslängd samtidigt som det kräver minimalt med underhåll. Lättbetong ger också god isolering och hög brandsäkerhet. Andra fördelar är att du får en bra inomhusmiljö eftersom materialet är oorganiskt och inte angrips av fukt eller mögel. Sist men inte minst så är det ju väldigt snyggt med ett putsat stenhus.

Måttanpassade rullgardiner släpper in lite ljus

19 Nov 2022

När du köper måttanpassade rullgardiner får du en produkt som är utformad efter storleken på ditt fönster. Det finns många olika modeller att välja bland.

En lätt ljusfiltrerande eller mörkläggande rullgardin kan användas som solavskärmare. Rullgardinen bidrar också till ökad trivsel i hemmet, på kontoret eller i konferenslokalen. Du kan välja bland en mängd olika vävar, färger, utföranden och mönster. För att få den perfekta passformen på din rullgardin kan du måttbeställa den.

Det finns en hel del fördelar med att använda en rullgardin. Den blockerar solen, tar bort reflektioner på skärmar och bidrar till en mindre energiförbrukning. I sovrummet kan du placera en rullgardin om du vill ha det mörkt och svalt när du sover. Du kan beställa en rullgardin som skräddarsys utifrån dina behov och önskemål.

Marknadsför ditt företag med måttanpassade rullgardiner

Måttanpassade rullgardiner är en bra och smart lösning för företag och offentliga miljöer. En stor fördel med att beställa rullgardiner som måttanpassas är att det är möjligt att trycka logotyper och text på utsidan. Du får därmed tillgång till en enkel och effektiv marknadsföring. Vill du sedan ändra trycket på rullgardinen är det bara att byta ut väven.

Det går att beställa en rullgardin med screenväv som man kan se igenom. Det innebär att du kan ha rullgardinen neddragen, men ändå se vad som försiggår på andra sidan fönstret. Solens värmande strålar kan också stängas ute med rullgardinen. En rullgardin kan användas i alla typer av rum och lokaler för att stänga ute oönskat ljus.

Fasadrenovering i Göteborg – ett ansiktslyft

10 Nov 2022

Med fasadrenovering i Göteborg får din fastighet ett attraktivt utseende. Men varför inte samtidigt tilläggsisolera huset och minska energiförbrukningen?

Du äger ett mindre bestånd av hyresfastigheter i Göteborg. Husens fasader har blivit illa åtgångna av Västkustens ibland tuffa klimat med regn och rusk. På några hus kan man med blotta ögat se fuktfläckar på fasaden. Inte bra för huset, men heller ingen reklampelare för dig som seriös hyresvärd.

Dina fastigheter har putsade fasader. Tyvärr har tidigare ägare gjort några misslyckade förbättringar. Fasaderna har målats om med plastfärger, vilket gjort att underlaget inte kunnat andas. Resultatet har blivit att färgen och putsen flagnat av.

Fasadrenovering i Göteborg med totalrenovering

Fasaderna på dina hus måste alltså åtgärdas. Men det finns annat som behöver göras. Flera av dina hyresgäster har klagat på dragiga fönster. Förmodligen måste de drevas om och samtidigt är det förmodligen lika bra att måla om dem. Du kontaktar ett företag som specialiserat sig på fasadrenovering i Göteborg. Men firman har många strängar på sin lyra. Du ber dem göra en översyn av dina fastigheter för att bedöma hela renoveringsbehovet.

Du beslutar att lägga ut hela renoveringsarbetet på en totalentreprenad. I arbetet ingår även att tilläggsisolera, vilket kommer att få en direkt effekt på fastigheternas energiförbrukning. I några fastigheter kommer fönster att bytas ut. Du har låtit göra en inspektion av dina hustak. Där finns några skavanker som behöver åtgärdas och även de arbetena kommer att ingå i entreprenaden. Dina fastigheter kommer att få det ansiktslyft de förtjänar. Kontakta denna byggfirman för att få en fasadrenovering gjord: www.fasadrenoveringgöteborg.se

En kamin i Stockholm värmer frusna händer

8 Nov 2022

Att ha en kamin i sin bostad i Stockholm kan värma både händer och fötter. Ja, hela kroppen och kanske även det lilla hjärtat kan börja pirra av skön värme.

Det är inte mycket som slår en kväll framför brasan med en äggtoddy eller en god bok. Tänk att få lov att krypa upp i soffan framför din eldstad och dra fötterna under en skön pläd. Det ger en känsla av att du är trygg och säker. En avkopplande och härlig stund.

Antingen sitter du där i sällskap med en vän eller helt själv utan någon annan att ta hänsyn till. Ägnar timmar åt att stirra in i elden då och då. Inget som stressar och inget som pockar på din uppmärksamhet. Du bara är där du är, utan krav på dig själv att prestera något. Du ska bara vara.

Kamin i Stockholm ger lön för mödan

När du sätter in en kamin hemma hos dig höjer du värdet på bostaden. Det kan vara bra att ta med i den ekonomiska kalkylen. Om inte annat kan det underlätta beslutet att slå till på denna enastående idé som du kanske burit på länge och väl. Dessutom kan det hjälpa till att sänka nivån på dina elkostnader.

En kamin i Stockholm ger dig precis den goa värme som människan har njutit av i flera hundra år. Kanske är det rent av tusentals år. Från den tiden vi bodde i grottor och fram tills nu har vi alltid älskat att sitta vid eller runt en eld. Både för värmens skull men även för gemenskapens.

Hitta ditt drömboende med hjälp av mäklare i Umeå

8 Nov 2022

Vill du ha hjälp att hitta din bostad i Umeå? Hos en mäklare kan du hitta flera olika objekt och förhoppningsvis något som passar dig och faller dig i smaken.

Vill du lämna storstaden och få ett lite lugnare liv? Andas en så frisk luft du bara kan göra? Ha lugnet runt hörnet, men ändå affärerna du behöver? Är du redo att göra en stor förändring? Att flytta norrut kan vara exakt den förändring du behöver.

Vare sig du ska göra en stor förändring och lämna din lägenhet i Stockholm, eller bara flytta en liten bit, så finns där ett ställe för dig. Umeå är en både vacker och populär stad. Den har centrum, men ändå naturen nära. Du får allt i ett: frisk luft, trevliga människor och natur, men även staden som har massor att erbjuda.

Mäklare i Umeå har flera projekt

Det är förståeligt att det känns spännande men samtidigt roligt att göra sitt bostadsköp. Det är en stor investering och allting behöver bli rätt. För att minska risken för att det blir fel, så köper du via en mäklare. Mäklaren har ofta många olika bostäder och har bra koll på området du letar i.

Det är inte heller fel att kolla bostäder hos några olika mäklare. För varenda visning du går på, så kommer du lära dig något nytt. Affären blir tryggare för både dig och säljaren om ni har en mäklare med i bilden. På många olika plan gör de det tryggare. Skriv eller ring till en mäklare via denna hemsida: www.mäklareiumeå.se

Mäklare rekommenderade Upplands Väsby

5 Nov 2022

Ofta väljer människor att bosätta sig på annan ort än där man arbetar. Exempelvis jobba i Stockholm och bo i Upplands Väsby i ett hus köpt via mäklare.

Dagny och Manfred hade diskuterat fram och tillbaka var de skulle bosätta sig. Båda hade fått jobb i Stockholm efter universitetet men ingen ville egentligen bo inne i stan. Till sist hade valet kommit att bli Upplands Väsby. Om de kunde hitta något bra boende där vill säga. Något de skulle ta reda på nu.

Dagnys familj bodde där vilket gjorde att de kände till platsen väl. Så när de träffade mäklaren handlade det mer om att hitta en bostad som passade dem både i utseende och pris. Paret visste vad de ville ha, något som inte speglade de faktiska kostnaderna, och vissa områden hade de sagt nej till.

Mäklaren hade en överraskning

När de sett på de två lägenheterna de valt ut var de lite modfällda. Den ena var inte vad de tänkt sig och den andra var alldeles för dyr. Då berättade mäklaren att hon hade ett förslag som låg i utkanten av Upplands Väsby. De tackade ja till att titta men hade inga förhoppningar när de gav sig av till bostaden.

Förvånat insåg de att det inte var en lägenhet utan ett hus. Hur hade mäklaren tänkt? De hade inte råd med ett hus. Då berättade mäklaren att det var en gammal dam som sålde billigt vid snabb affär. Hon berättade priset och de stirrade misstroget på henne. När de insåg att det var sant sa de ja i munnen på varandra. De hade blivit med hus. Via denna sajt kan du smidigt höra av dig till en mäklare: www.mäklareupplandsväsby.net

Golvslipning skapade känsla i Stockholm

5 Nov 2022

Oavsett typ av rum finns möjligheten att lägga någon form av trägolv. Har man tur finns redan ett som kan fixas med golvslipning i Stockholm och bli som nytt.

Den lilla förorten utanför Stockholm hade länge legat i dvala. Butiker och fritidssysselsättningar hade långsamt försvunnit. Populationen sjönk stadigt och de som bodde kvar kände att det var dags att göra något. Några eldsjälar tog kontakt med kommunen för att se om det fanns hjälp att få och fick vetskap om olika typer av stöd.

Kristin och Micke hade länge pratat om att väcka liv i den gamla danslokalen och nu hade tiden kommit. De tog kontakt med mäklare och bank till att börja med. De träffade mäklaren vid lokalen och såg att golvet var i dåligt skick och behövde bytas. Annars var det mesta bara slitet och behövde färg och mindre renovering.

Golvslipning väckte liv i danslokalen

Trots det slitna såg paret potentialen och tanken på att få dansa där igen väckte minnen från förr. Golvläggaren kom och hans ansikte lös upp när han såg golvet. “Det här får ni inte byta”, var hans direkta kommentar. Han förklarade att golvet kunde slipas och att han kunde göra golvslipning till bra pris.

Det skulle definitivt spara pengar och göra lokalen speciell. Att lägga in ett nytt dansgolv var dyrt. Dagen därpå fick de en offert på jobbet och de log från öra till öra. Golvläggaren hade rätt. De skickade ett mail och tackade ja. När väggarna och taken var målade skulle de komma och väcka liv i det vackra parkettgolvet.

← Äldre inlägg

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?