Blogg

RSS

Stockholms erfarna inredare hittar rätt känsla

12 maj 2022

Anlita Stockholms erfarna inredare för att få rätt känsla i hemmet eller på arbetsplatsen. Inredare gör att helheten blir bättre för både ögat och känslan.

Många förknippar homestyling med att man ska flytta och behöver styla bostaden för att attrahera köpare. Andra förknippar det med rika kändisar som har inredare som gör allt från de stora möblerna till minsta dammkorn. Har du funderat på hur ditt hem ser ut för någon som kommer utifrån?

Det viktigaste är att man trivs själv, det behöver definitivt inte vara ett dussinhem på något sätt. För många har ett hem där man plockat ihop möbler och prylar under många olika årtionden. Har man blivit sambo med någon som kanske inte haft samma smak så kan det vara svårt att bena ut hur det ska kännas som ert hem.

Inredare med öga för detaljer

Att anlita en inredare i detta fall handlar inte om att slänga allt och köpa nytt. Det handlar om att låta inredaren hitta en röd tråd att följa. Det kan handla om att hitta en detalj eller en färg som speglar er och ert hem. Små saker som gör att ögat hittar en röd tråd och känslan av hemmet blir något helt nytt.

Kanske även familj och vänner känner att det blivit en ny känsla och en röd tråd i hemmet när de kommer på besök nästa gång. Egentligen spelar det ingen roll, så länge man hittat sin stil och sin känsla så att det verkligen känns hemma.

Fastighetsskötsel för BRF i Göteborg

21 apr 2022

En fastighet kräver arbete för att de boende ska trivas. Därför är det viktigt att anställa någon för fastighetsskötsel för bostadsföreningen i Göteborg.

Bostadsrättsföreningen hade funnits länge och skötsel och annat fungerade jättebra. Tyvärr var det dags för den nuvarande vaktmästaren att gå i pension. Han hade varit en riktig klippa som hade koll på allt. Nu var de i styrelsen lite oroade över hur de skulle lyckas få tag på en ny duktig vaktmästare.

Styrelsen kallade till möte för att diskutera saken. De kom då fram till att de skulle se om det fanns möjlighet att hyra in någon från ett företag som erbjöd dessa tjänster, i stället för att anställa en privatperson för jobbet. De bestämde att träffas nästkommande vecka med förslag att diskutera och besluta om.

Ett företag i Göteborg erbjöd fastighetsskötsel

Erik som var kassör hittade en lösning som alla gillade. Det var ett företag som erbjöd fastighetsskötsel i Göteborg. Förutom att se till grönområdet kunde de göra fasadtvätt, snöröjning och om det behövdes även grävarbete. Det sista var ett extra plus som kunde bli användbart vid flera olika tillfällen när det krävdes markarbete.

Eriks förslag var det som till slut valdes och han fick i uppdrag att ta kontakt med företaget och skaffa mer information. Dessutom önskade de andra att en representant skulle komma på besök och berätta om verksamheten och hur det fungerade i praktiken. Efter mötet var alla nöjda och såg fram emot att få en ny fastighetsskötare som skulle ta hand om deras bostadsområde. Läs mer om fastighetsskötsel på den här hemsidan: fastighetsskötselgöteborg.se

Hjälp med husbesiktning i Uppsala

31 mar 2022

Ska ni köpa hus i Uppsala? Ni vet väl att ni har undersökningsplikt och måste kontrollera huset noga innan köpet? Många väljer att anlita en besiktningsman inför husbesiktningen.

För att husdrömmen inte ska förvandlas till en mardröm är det viktigt att man noga undersöker huset innan köpet. Man har också enligt lagen undersökningsplikt. Det går att själv undersöka huset, men är man inte kunnig i byggnation eller har erfarenhet av renoveringar kan det vara svårt att veta vad man ska titta efter. Många väljer därför att ta hjälp med husbesiktningen av en oberoende besiktningsman. Denne går då systematiskt igenom husets alla rum och tittar, känner och luktar sig fram. Särskilt noga brukar badrummet undersökas eftersom det där är vanligt med fukt- och mögelskador, men också felaktiga installationer. Säljaren har också något som kallas meddelandeplikt och måste informera om reparationer och fel som denne känner till. Därför pratar besiktningsmannen även med säljaren.

Även säljaren kan ha nytta av att utföra en husbesiktning

Vill man ha hjälp med att utföra en husbesiktning i Uppsala ska man kontakta en oberoende besiktningsman som även är certifierad. Priserna för en husbesiktning utförd av en professionell besiktningsman kan variera och det lönar sig att jämföra priser. Både säljare och köpare kan anlita en besiktningsman och utföra en husbesiktning. Som säljare kan det vara bra eftersom man då visar spekulanter att man är seriös och inte försöker dölja något. Inte sällan resulterar det i ett högre försäljningspris eftersom köparen då vet vad den får och inte köper grisen i säcken.

Porttelefon – öppna dörren på dina egna villkor

26 mar 2022

Det är fullt förståelig att inte vilja släppa in vem som helst i sitt hus. Med en porttelefon kan du försäkra dig om vem det är som besöker dig och varför innan du släpper in personen i fråga.

Det är rätt skönt att bo i en lägenhet med trapphus där det krävs en kod eller en nyckel för att ta sig in genom porten. Det där är en nackdel för bostadshus med lägenheter direkt vid markplan. Vem som helst kan komma och knacka på. Försäljare, skatteindrivare, religiösa fanatiker med glada budskap eller barn som går “bus eller godis”. Sådant där vill man ju gärna slippa om man kan. Den fördelen finns som sagt med trapphus. Där kan de förstås ringa på porttelefonen istället. Men av de två alternativen emellan är porttelefonen såklart ett självklart val för de flesta.

En porttelefon ger dig behaglig valfrihet

Anledningen till att många uppskattar en porttelefon är distansen och valmöjligheterna det innebär. Du vet aldrig vem som kan få för sig att knacka på. Men om personen först måste ringa på en porttelefon kan du få reda på vem det är utan att behöva öppna dörren. Du kan få lov att höra ärendet i fråga innan du besvärar dig med att välkomna personen in. Det där är en valfrihet som många skulle önska sig. Med en porttelefon kan du med andra ord vara helt selektiv och ha kontroll över vem det är som tar sig in i huset. Det är en trygghet för allihop.

Företagslarm förhindrar brottslighet

21 mar 2022

Att ha adekvat skydd i företagets lokaler handlar inte bara om materiella värden. Företagets unika informationsbas måste skyddas även den. Där spelar företagslarm en viktig roll.

Det finns mer än bara ett problem när det gäller företagssäkerhet. Mindre seriösa personer vill gärna få tillgång till din kunddatabas och din kompetens inom det område ni arbetar i. Detta är inte förluster något företag borde vara berett att hantera. Tyvärr har många alltför klena skydd mot fysiska intrång där inkräktare kan skaffa sig access till företagsinformation.

De lokaler företaget huserar i innehåller förstås även mängder av arbetsmaterial som är åtråvärda. Datorer är inte heller gratis idag och förlusten av ett antal sådana är inte någon liten sak. Tillsammans med annan utrustning såsom skrivare hamnar man lätt på höga belopp. Besväret att ersätta det stulna kostar också arbetstimmar.

Effektiva företagslarm ger en trygg arbetsplats

Inbrott kostar våra försäkringsbolag enorma summor varje år och detta påverkar naturligtvis de summor vi behöver betala. Kan du visa att du vidtagit effektiva åtgärder för att skydda egendom? Troligen gör du då ditt försäkringsbolag vänligt stämt och kan förhandla om bättre premier. Pengar som kan användas bättre, till exempel investeras i företagets utveckling.

Varje företag är unikt och därför finns förstås en lösning som är lika unik och som passar er. Företagslarm kan se ut på olika sätt och fungera efter dina önskemål. Ta därför kontakt med ett säkerhetsföretag med kompetens och rätt erfarenhet för att få en genomgång av era behov och därefter en bra offert. Mer om företagslarm kan du läsa på denna sida: företagslarm.nu

Öka säkerheten med ett digitalt passersystem i Stockholm

20 mar 2022

Oavsett om man är i behov av ett passersystem till sin bostadsrättsförening eller sitt företag i Stockholm, är lösningen bara ett stenkast bort med fiffiga passersystem som du kan anpassa.

Vägen till ett väl integrerat passersystem kan börja med att man bestämmer sig för att byta ut det gamla nyckelsystemets mekaniska nycklar och kärvande låskolvar. Då nycklarna har en tendens att kunna tappas bort och låskolvarna måste underhållas och bytas ut, kan det bli en kostsam historia för företaget eller föreningen efter en tid. Kanske vill man också slippa att obehöriga har tillträde till lokalerna eller fastigheten. Ett digitalt passersystem i Stockholm kan lösa samtliga problem med ett antal tjänster som både är lätta att installera och som går att anpassa helt enligt önskemål. Öka både tryggheten och bekvämligheten i huvudstaden med några smarta digitala system.

Stor flexibilitet med ett modernt passersystem

En lösning är att ha portkod till huvudentrén, samt att alla anställda på ett företag kan ha ett individanpassat passerkort som ger åtkomst till de lokaler man behöver ha tillträde till. Samma sak kan gälla för boende i en bostadsrättsförening, där man helt enkelt kan programmera in vilka utrymmen som man behöver komma in i. Har du bokat tvättstugan mellan kl. 17-21 så ger ditt passerkort dig tillträde till tvättstugan mellan de klockslagen. Behöver du hyra ett förråd, går det att programmera in tillträde till detta förråd på ditt befintliga passerkort. Komplettera gärna med en smidig porttelefon för besökare till fastigheten.

En konkursjurist och hens vardag

16 mar 2022

En konkursjurist kan ge dig bra rådgivning när det gäller allt som har med en konkurs att göra. Det inledande samtalet är ofta gratis, så du kan i lugn och ro slå dig ner och lyssna på råden.

Låt oss se vad det är som händer vid en konkurs. När ett företag inte får ihop sitt levebröd och inte kan betala sina anställda, då kan det vara läge att fundera på konkurs. Skulle du som företagare bestämma dig för en sådan ska du skicka in en ansökan till tingsrätten. Samma tingsrätt kommer med ett beslut om att sätta ditt företag i konkurs, och i samband med det kommer de även att utse en konkursförvaltare. Det blir sedan denne förvaltare som ska samla in uppgifter när det gäller fordringar och krav som finns på företaget. Det kan till exempel handla om obetalda löner. Vidare kommer det vara konkursförvaltaren som informerar de anställda.

En konkursjurist tar hand om företagets konkurs

Alla steg i den här processen har en duktig konkursjurist koll på. En förvaltare kommer att samla in alla tillgångar företaget har och se till att alla som har en fordran får en del av kakan. Det skall delas lika. Sådan är lagen i vårt land. Om du är anställd på ett företag och har lön innestående ska du anmäla det så fort lönen uteblir första gången. Då omfattas du av den statliga lönegarantin. Det innebär att du kan få ut innestående lön för ungefär tre månader tillbaka i tiden.

Porttelefon för BRF – ta kontroll över porten

14 mar 2022

Det finns många fördelar med att installera en porttelefon för BRF. Du får kontroll över vem som kan ta sig in och slipper att springa upp och ned i trapporna.

Ingen kan klandra dig för att vilja vara ifred ibland. Särskilt när du är hemma. Du vill inte bli störd av att det knackar på dörren. Varken av religiösa dårar med glada budskap eller försäljare som inte tycker att du redan har tillräckligt många streamingabonnemang. För den som bor i vila eller i en lägenhet med loftgång är det inte en lyx man kan unna sig. Det är det däremot för den som bor i en bostadsrättsförening som har installerat en porttelefon. Då har inga objudna gäster någon chans att sätta en fot i dörren till din lägenhet. På sin höjd kan de ringa dig på just porttelefonen, men det är du som har makten att öppna dörren från din lägenhet.

Porttelefon för BRF är säkert och bekvämt

Säkerhet och bekvämlighet. Så skulle en porttelefon för BRF kunna sammanfattas. Säkerheten har det redan varits inne på. Du får kontroll över vem som egentligen tar sig in i ditt bostadshus. Du behöver inte öppna din ytterdörr för att se vem det är som väntar på andra sidan. Personen måste identifiera sig genom porttelefonen istället. Och även om det är en person du har bjudit in slipper du springa ned för alla trappor och öppna dörren. Det är där bekvämligheten kommer in. Med en porttelefon kan du öppna ytterporten från din egen lägenhet.

Ekonomisk plan för BRF är ett måste!

7 mar 2022

En ekonomisk plan skapar transparens i din BRF, så att bostadsrättsägarna blir nöjda. Utan en godkänd ekonomisk plan får föreningen inte upplåta bostäder.

Fastighetsjuridik är inte det enklaste att sätta sig in i. Har du inte lagt ner tid och studier för att sätta dig in i det hela så kan det lätt bli fel som kan leda till ödesdigra konsekvenser. Genom att arbeta med en juridiskt kunnig person inom fastighetsområdet så kommer er BRF kunna arbeta fram en godkänd ekonomisk plan så att ni undviker framtida problem vare sig de är stora eller små. En ekonomisk plan ger potentiella köpare en bild av hur föreningen mår rent ekonomiskt vilket är en viktig aspekt då man gör en av de kanske viktigaste investeringarna i livet. Som förening vill ni förstås kunna visa upp att ni har en plan och att ni inte kommer behöva göra justeringar i avgifter med mera.

Vad innehåller en ekonomisk plan för en BRF?

För att en ekonomisk plan ska anses vara komplett så behöver den innehålla flera olika viktiga detaljer som en fastighetsjurist kan hjälpa er med. Det rör sig om det uppenbara som bostadsrättsföreningens firma och registreringsnummer, och driftkostnader som bostadsrättsinnehavaren ska betala, men även lite mer avancerade uppgifter som beskrivning av fastigheterna, kostnader för nödvändigt uppehåll, en finansieringsplan, med mera. Detta är ett kritiskt dokument för föreningen så det måste bli rätt, annars kan konsekvenserna bli allvarliga. Tveka inte att söka hjälp för att upprätta detta dokument! Mer om ekonomiska planer för en BRF kan du läsa på denna sida: https://www.ekonomiskplanbrf.se/

Löneoutsourcing ger dig mer tid till det väsentliga

15 feb 2022

Hur mycket ska du betala i arbetsgivaravgifter när du ska betala ut lön? Hur är skatten i kommunen? Vad händer om det blir fel? Hur mycket tid kommer det ta? Har du funderat på löneoutsourcing?

Det är den tiden i månaden igen. Dags att betala ut lönen. Hur ska du räkna på det? Hur ska du tänka kring den timanställde? Skulle det inte vara bättre om du kunde lägga den här tiden på att knyta nya kontakter, locka till dig fler kunder? Eller det kanske skulle vara kul att ha den här helgen över till att ta en utflykt med familjen? Som egenföretagare så är du aldrig ledig eftersom hela din business hänger på dig. Men det finns möjlighet att frigöra lite tid till mer väsentliga saker med löneoutsourcing. Varför lägga tid på saker som inte tjänar pengar åt dig och företaget? Låt en kunnig administration sköta just det administrativa.

Löneoutsourcing som tar ansvaret

När du överlåter lönehanteringen till ett proffs så kommer du att frigöra tid och du kommer även ta bort en del av det tunga ansvaret du som företagare bär på. Med löneoutsourcing så låter du kunniga löneadministratörer beräkna dina sociala avgifter och skatter. De kommer ta fullt ansvar för att det är korrekt så att du inte behöver oroa dig för att ett komma ska ha hamnat fel. Du blir fri att lägga din tid på att tjäna pengar, eller kanske kan du få lite tid över till familjen. Läs mer om löneoutsourcing på denna sida: outsourcinglön.nu

Tiderna förändras och mäklare i Norrköping hjälper dig med förändringen

7 feb 2022

När du ska sälja din bostad så vill du ha ett så bra pris som möjligt, precis som när du ska köpa. Mäklare i Norrköping gör bostadsaffären trygg, lyckad och rättvis både för köpare och säljare.

Det är nya tider och det kanske är dags för en förändring även för dig. Kommer du ihåg när ni hittade den där kåken i Norrköping som nygifta? Den såg perfekt ut. 6 rum och kök. Ni två fick ert sovrum och barnen fick varsitt rum och en stor trädgård att leka i. Allt ni hade önskat er för att få er familj att växa upp tryggt. Nu har tiden gått och barnen har börjat på universitet och börjat jobba, så nu har ni tomma rum och en trädgård som mest blivit en börda att hålla ordning på när åldern smugit sig på. Det är kanske dags att fundera på något mindre och låta en annan familj få uppleva samma glädje som ni gjorde?

Kunnig mäklare som gör det enkelt

Vare sig du ska sälja eller köpa så ska affären vara trygg och gå snabbt när du väl bestämt dig för vad du vill göra. Mäklare i Norrköping gör affären trygg och rättvis. För dig som säljer så gör experterna allt de kan för att din bostad ska se så attraktiv ut som möjligt. Och för dig som köper så har de ett brett utbud av bostäder så att du hamnar på rätt plats.

Smart passersystem i Stockholm

7 feb 2022

Är det många som vistas i företagets byggnader utan arbetsrelaterad anledning? Med ett passersystem kan företag i Stockholm hindra obehöriga från att ha access till lokalerna om så önskas.

It-företaget hade vuxit explosionsartat. Från att ha börjat med enkel it-support skapade firman nu egna datorprogram och spel. Anställda hade ökat från ett tiotal till över 80 personer. Vilket i sin tur innebar att nya lokaler hade krävts.

Istället för att hyra in sig hos någon annan köpte Anders ett helt hus och nu pryddes lobbyn av en reception som var bemannad dagtid, från måndag till fredag. Först kändes storleken läskig men nu hade han och alla andra vant sig.

Passersystem fixat av företag i Stockholm

Med det stora huset hade det blivit svårt att överblicka de människor som kom och gick. Vilket inte var optimalt då de hade en hel del sekretessbelagd information på kontoret.

Anders hade ett möte med ett säkerhetsföretag i Stockholm som jobbar med passersystem. De diskuterade hur det skulle vara utformat för att passa företaget bäst.

De kom överens om ett system där de anställda skulle ha taggar för att komma in i byggnaden. Det skulle göra jobbet enklare för receptionisten. Besökare var tvungna att vara inbjudna av någon anställd som då skulle släppa in denne.

Alla inloggningar skulle registreras så att de kunde gå tillbaka och se vilka som varit på jobbet och när. Ett säkerhetssystem om något skulle hända i byggnaden. Anders kände sig nöjd och skrev kontrakt med säkerhetsbolaget. Det skulle bli skönt att ha läget under kontroll igen. Läs mer om passersystem på den här hemsidan: passersystemstockholm.se

Kontorsbelysning i Stockholm är viktigt

27 jan 2022

Det är lätt att glömma bort ljussättningen när kontoret i Stockholm ska renoveras. Men för personalen är det viktigt för att få en bra arbetsmiljö där alla kan arbeta kreativt och effektivt.

Annika hade funderat på vad som gjorde att sjukskrivningarna hade ökat efter att de bytt lokaler. Hon hade sett till att någon kontrollerat luften och ventilationen. För det var verkligen något som var viktigt. Men allt hade sett bra ut. Sedan hade hon försäkrat sig om att det inte var fuktskador eller något annat problem i konstruktionen. Men inte.

Det var då en av hennes vänner som arbetade som skyddsombud gav ett nytt förslag. Hon tog denne på orden och tog kontakt med ett företag som arbetade med kontorsbelysning.

Kontorsbelysning fixades på kontoret

Företagets representant kom till kontoret och gick igenom alla ytor. Genast kunde denne se att belysningen lämnade en hel del att önska. Han förklarade för Annika hur ljus fungerade. Visst var det mysigt med lite dämpad belysning men inte särskilt arbetsvänligt. Ville de ha den lite dunklare belysningen var det viktigt att de fick punktbelysning vid arbetsplatserna. Ljuset gjorde det inte bara lättare att se, utan gjorde även att man kände sig lite piggare.

Företaget som jobbade med kontorsbelysning fick i uppdrag att ta fram förslag och lämna en offert. En månad senare var belysningen på plats. De hade gjort det stilfullt, visst ljus var en del av dekoren. Redan några veckor senare kunde hon märka att personalens frånvaro minskat och all huvudvärk var som bortblåst.

Rejäl fastighetsservice i Karlstad

25 jan 2022

När man behöver hjälp med grovgörat i trädgården och på marken runt om så kan man kontakta företag som arbetar med fastighetsservice i Karlstad. De har de resurser som krävs och kan jobbet.

De som jobbar med fastighetsservice i Karlstad har en välutrustad maskinpark som gör att de kan hjälpa till med allt lite grövre trädgårdsarbete. De har erfarenhet av att jobba för kommuner, företag och privatpersoner så inget jobb är för litet eller för stort.

Under vintertid och tidig vår har man utrustning för snöröjning och halkbekämpning eftersom man har traktor med sopmaskin, vikplog och sandspridare. Sedan kan man följa upp trädgårdsskötseln med gräsklippning under sommarsäsongen. Det är ett företag som man kan anlita året om, med andra ord.

Många maskiner gör att man kan utföra nästan alla sorters fastighetsservice

Tillgång till hjullastare, lastbil och lastväxlarflak gör att företag som arbetar med fastighetsservice kan åta sig det mesta av de utomhusjobb som behöver göras. Dessutom har man grävmaskiner som går både på larv och hjul.

Det är företag som arbetar med att sköta utomhusmiljön och har kunnig, erfaren personal och kan därför åta sig totalservice för företag, institutioner och kommuner. Som privatperson kan man också få hjälp med olika arbeten i trädgården. Man hjälper exempelvis till med trädfällning och man kan gräva för dränering eller för byggen.

Att vara serviceinriktad och erfaren är en bra kombination när man dessutom har alla resurser som krävs för att göra ett bra jobb. Kontaktar man ett företag som arbetar med fastighetsservice så lämnar de offert på alla jobb.

Dags för lokalanpassning i Stockholm

29 dec 2021

Möblera om kan de flesta människor klara av. Men ska man få kontorslokalerna att fungera perfekt kanske det är dags att ta hjälp av ett företag i Stockholm och göra en lokalanpassning.

Under senaste månaderna hade Anders anställt fyra nya medarbetare och fler skulle det bli. Problemet var bara att de redan snubblade över varandra. Ytorna i företagets lokaler var stora men helt fel proportionerade. Det var dags att göra något åt det och Anders satte sin högra hand Lena att leta efter ett företag som skulle passa.

På torsdagseftermiddagen två dagar senare knackade det på hans dörr. In kom en strålande Lena som tog gäststolen och placerade den bredvid Anders så att båda kunde se datorskärmen. Hon knappade in en webbadress och sa voila!

Smart lokalanpassning på Stockholmskontoret

Snyggt jobbat! sa han när han surfat runt lite på sidan medan hon pratade. En av de anställda skulle komma förbi nästa vecka för att få en känsla för kontoret. Under besöket diskuterades önskemål och ritningar visades. Vid mötets slut bokade de in ett nytt datum då byggföretagets kontakt skulle återkomma med ett förslag.

Byggföretaget hade gjort ett förslag som var perfekt. Det gav alla en egen vrå för att skapa arbetsro. Det var skillnaden mellan att göra det själv och hyra in byggföretag. De kunde riva och bygga till för att få sin idé att fungera. Nu skulle de alla få platser med arbetsro. Ett konferensrum och några trevliga fikautrymmen där de kunde ta emot kunder för lite mera inofficiella möten ordnades också. Läs mer om lokalanpassning på denna sajt: lokalanpassningstockholm.se

← Äldre inlägg

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?