Använd ROT för fasadmålning

Har du under en lång tid dragit dig för att få fasadmålningen utförd? Om du inte kan tänka dig att göra det själv, är det enkelt att anlita en firma för jobbet. Enklast är det kanske i större städer som Stockholm, där det finns många firmor att välja mellan. Att hitta någon som kan göra fasadmålning i Stockholm eller annan större stad, som du också tycker verkar bra, är inte särskilt svårt, även om man har kort varsel. 

Sparar pengar – men hur mycket?

Den största anledningen till att många väljer att göra en fasadmålning själv är att man sparar pengar. Om man inte har goda förkunskaper kan det dock vara bättre att leja ut jobbet till någon annan. Tiden som du behöver lägga på en fasadmålning kan du istället göra någonting annat med. Kanske någonting som ger pengar? Om du har möjlighet att jobba en extra dag istället för att göra fasadmålningen själv är det något som många skulle överväga. 

Visst, jobbar man en extra dag innebär det inte att man tjänar ihop lika mycket som fasadmålningen kostar – om man inte har en väldigt bra lön. Har man en sådan lön är dock pengarna säkerligen inte något som hindrar en från att anlita en firma i vilket fall som helst. Men glöm inte att ROT ger 30 procents avdrag på arbetskostnaderna. Om anlitandet av en firma ger dig möjlighet att jobba en extra dag – samtidigt som du använder dig av ROT-avdraget – behöver det inte alls bli särskilt dyrt. 

Prisexempel

Vanligtvis kostar det mellan 350 och 500 kronor i timmen att anlita en målare innan ROT (priserna brukar vara något högre i Stockholm och Göteborg, jämfört med landsbygden). På 60 minuter hinner en genomsnittlig målare med 2 – 4 kvm fasad, vilket då ger oss ett ungefärligt pris på 75 – 250 kronor per kvadratmeter. 

Det här är ett väldigt stort intervall givetvis. För att göra en bättre prisuppskattning på egen hand kan du söka på till exempel ”fasadmålning Stockholm priser” och leta efter prisuppgifter. Det är dock inte alltid detta finns, så det bästa är egentligen bara att fråga efter en offert. Du förbinder dig inte till något genom att fråga efter en offert, även om det givetvis är oschysst att fråga om man inte har några seriösa planer på att anlita någon för målningen. 

I en bra offert är dessutom kringkostnader med. Det går inte bara att se till arbetskostnaden. Dock är det bra att känna till att det endast är arbetskostnaden som ROT omfattar – inte material och resekostnader, till exempel. 

26 Mar 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?