Är det dags för nya golv i fastigheten?

Golvet i en fastighet nöts dagligen. Dina hyresgäster kommer att gå på det, de kommer att dra i barnvagnar, cyklar och det kommer hela tiden i smuts och skräp som kan nöta på ytan. En liten sten som fastnat under en sko kan åsamka mindre blessyrer på ytan och det gör att exempelvis trapphuset är väldigt utsatt och känsligt.

I Sverige har vi haft en förkärlek för att använda stengolv i dessa utrymmen. Det är en bra lösning. En hårdare stentyp - tänk marmor och granit - står emot väldigt mycket och är dessutom vackert att se på. Men, ett stengolv kräver omsorg. Vid trappstädning så krävs rätt produkter, annars kommer golvet i fråga att se väldigt fult, nött, färglöst och slitet ut - trots att det alltså är nystädat.

Det finns andra alternativ. Ser man till hur nya fastigheter byggs och hur man tänker gällande golv i exempelvis offentliga lokaler, sjukhus, på större idrottsarenor och skolor så finns det en lösning som sticker ut. Detta i form av ett industrigolv.

Ett industrigolv är hållbart och lättstädat

Ett industrigolv är ett fogfritt golv av akryl som man används i alla ovan nämnda lokaler. Givet är att det även används inom industrier av alla olika slag. Ett industrigolv klarar av att ett extremt tryck - tänk ett lager med att alla truckar och alla varor - och det är samtidigt ett golv som klarar av olika kemikalier och annat stänk från produkter som skulle skada ett mer normalt golv. Detta i kombination med att ett industrigolv är väldigt lättstädat gör det till en perfekt lösning - även i ett trapphus. På denna sida kan du läsa mer om olika typer av industrigolv: http://www.industrigolv.net.

Välj ett industrigolv i tvättstugan

Det senare är dock en fråga även för ögat. Tilläggas bör nämligen även att ett industrigolv ger en ganska trist framtoning och det är något som man kanske inte vill ha som fastighetsägare. I entrén vill man skapa ett välkomnande intryck som gör att fastigheten känns mer hemtrevlig. Där kanske ett stengolv - exempelvis Terrazzo - vara en bättre lösning.

Men, det finns även andra utrymmen där du som fastighetsägare kan dra nytta av fördelarna som ett industrigolv ger. Vad sägs om alla förrådsutrymmen, på vinden och kanske framförallt i tvättstugan. Ett lättstädat och hållbart golv där kanske kan lösa alla konflikter som normalt brukar uppstå som en följd av undermålig städning?

 

29 Jul 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?