Arbetet som köksmontör

Ena dagen kanske du jobbar i Gävle. Andra dagen i Stockholm. Däremellan kan du behöva åka till ett lager för att hämta material att frakta ut till kunden. Arbetet som köksmontör är kort sagt rörligt, och det ställs krav på att man är flexibel som person. Vidare kommer ett stort ansvar, att man kan montera ett kök korrekt utifrån angivna ritningar. Det skall också normalt göras på en utsatt tid, som måste hållas. Här är en firma som har specialiserat sig på att montera köksmontörstockholm.se/

Bakgrund

Det finns inte enbart en väg att gå för den som vill bli köksmontör. Vanligt är dock att man har ett yrkesbevis som snickare. Det här ser arbetsgivare som mycket meriterande, och det är både lättare att få jobb samt en högre lön om man just innehar ett yrkesbevis.

Men det är givetvis inte bara yrkesbeviset i sig som är viktigt. Många arbetsgivare ställer krav på erfarenhet. Du kanske inte behöver ha erfarenhet just som köksmontör (även om det är meriterande), men om du har mer allmän erfarenhet som snickare kommer det att hjälpa mycket när du söker jobb som köksmontör sedan.

Vidare ställer många arbetsgivare krav på personlig lämplighet. Att man tycker om arbetet som köksmontör och att man har en vilja att utvecklas. Något annat som ofta är en förutsättning för att få ett jobb i branschen är att man har B-körkort, och ibland till och med egen bil. Körkort krävs för att själv kunna hämta material och köra ut det till kunden. Det här är viktigt för arbetsgivaren – om en köksmontör inte har körkort blir det betydligt mer omständligt att planera turer och arbetsdagarna generellt, då man inte kan arbeta ensam.

Undantaget kan vara om man arbetar som praktikant eller ”springpojke”, då man kan följa med någon som har ett B-körkort. Till och med i en stad som Stockholm eller Göteborg till exempel, som har väl utbyggt kollektivtrafiknät (i synnerhet Stockholm), blir det svårt att arbeta som köksmontör utan körkort.

Ett fysiskt jobb

Arbetet som köksmontör är fysiskt. Det här är något man bör lockas av, snarare än avskräckas. Dock finns det skäl att tänka på ergonomin. Många verksamma inom branschen har upplevt att de tidigt får belastningsskador, vilket kan ske just om man inte tänker på hur man arbetar. Innan man blir verksam i yrket bör man ha gedigna kunskaper i hur man använder verktyg, vilka arbetspositioner man bör hålla och hur man i allmänhet sliter på sin kropp så lite som det bara är möjligt.

Personliga egenskaper

Det finns en rad personliga egenskaper som är gynnsamma att ha. Om man inte har dem, är det kanske dags att börja utveckla dem. Till exempel följande:

  • En köksmontör måste vara noga. Om inte, väntar missnöjda kunder och merarbete.
  • Flexibilitet är mycket fördelaktigt. Ena dagen kanske du jobbar i Stockholm, andra dagen i Gävle och tredje dagen åter i Stockholm. Arbetet är ofta föränderligt.
  • Självgående. Ibland arbetar du ensam, och då bör du kunna fatta beslut och driva arbetet framåt på ett effektivt sätt.
5 Jan 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?