Arbetsmiljön påverkar resultatet

Kontor och öppna planlösningar kan skapa trötthet och låg effektivitet. Dämpa ljud och buller för bättre arbetsmiljö, gladare medarbetare och bättre resultat. Dessutom blir det snyggare.

Många av dagens arbetsplatser är designade utifrån en mer eller mindre öppen planlösning för att optimalt nyttja ytorna och kunna samarbeta i team. Samtidigt kan det orsaka störningsmoment, såsom ökad stress och koncentrationssvårigheter hos de anställda. När många människor vistas samtidigt på en större yta påverkar vi varandra. Ett ständigt sorl från alla som pratar i telefon, steg från de som trampar runt på hårda golv och knapprade på datorernas tangenter kan bli enormt enerverande. Ofta är lösningen då att gå till ett telefonbås för att prata och om du har tur kan du koppla av en stund i ett eget rum - som kallas toaletten. I de öppna landskapen är det extra viktigt att tänka till kring ljudet.

Ljuddämpning du inte tänker på

Idag finns det en uppsjö av olika typer av ljuddämpning för kontor som man knappast tänker på att de finns där just för ljuddämpning. Stoppade möbler klädda i textil dämpar ljud, samtidigt som de är sköna att sitta på och tillför en stil och en färg till rummet. Textilier kan nyttjas på flera olika vis, inte bara som gardiner, utan även som rumsavdelare eller dekorativt på väggar. Heltäckningsmattor och gångmattor dämpar effektivt ljudet från steg liksom av rullande stolar och tappade telefoner. Mattorna som finns idag har hög kvalitet och går bra att städa och rengöra och är därmed allergivänliga. Även mattorna tillför en känsla i rummet via form, struktur och färg. Har ni ett golv där ni går med skor, strumpor eller kanske barfota? Se till att investera i bra mattor.

Konferensrum och arbetsplats

I de allra flesta öppna landskap ser vi rumsavdelare i form av skärmar och kanske ljuddämpning på tak och väggar som också har en tilltalande design. Är ni på er arbetsplats i behov av insatser för just ljuddämpning av kontor så se till att hitta en inredningsfirma som skapar en helhetslösning. Gör man det själv blir det ofta punktinsatser. Proffsen tar sig an helheten och skapar hållbara förslag. Hur man tänker i ett konferensrum skiljer sig från fikarummet och den faktiska arbetsplatsen samt påverkas förstås av förutsättningar i arkitektur, befintlig möblering och de anställdas typ av arbetsuppgifter och kommunikation. Se dig omkring, vad har ni för ljuddämpning redan idag och vilka behov har ni på ert kontor?

8 May 2020

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?