Även solceller för fritidshus är en lönsam affär

Många värmer fritidshuset med direktverkande el och med dagens elpriser kan det bli dyrt. Därför kan det löna sig att satsa på solceller för fritidshus.

Det är inte helt ovanligt att man värmer fritidshuset med direktverkande el. Har man inte också en kamin installerad kan elräkningen bli riktigt hög. För att bli mer oberoende och inte påverkas av de höga elpriserna kan man även låta installera solceller på fritidshusets tak. Då har man goda chanser att bli helt självförsörjande på el.

För den som har stora takytor kan solceller bli en extra lönsam affär. Stora takytor betyder att man har plats för många solceller vilka kan producera massor med grön solel. Under de ljusa månaderna då dagarna är som längst kommer solcellerna att ge mer el än vad man själv kan göra av med. Den kan man då sälja vidare till det vanliga elnätet.

Vilka solceller för fritidshus är bäst?

Är man intresserad av solceller för fritidshus kan det vara bra att först göra lite research och jämföra olika tillverkares solceller. Det är inte bara priset man ska jämföra utan man måste även titta på underhåll, hur effektiva de är och hur länge de håller innan man måste byta ut dem.

Viktigt är förstås också att välja solceller som är anpassade för våra väderförhållanden. Det brukar också löna sig att välja en pålitlig leverantör som också kan hjälpa till med montering. Det är nämligen inte vem som helst som får montera solceller då det krävs särskild certifiering för detta.

11 Aug 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?