Bäst renovera badrum i en husrenovering?

Ska man till att sätta igång med en husrenovering, kanske man inte riktigt vill ta allt på en och samma gång. Alla projekt har en början. Så var ska man börja om man vill sätta igång en husrenovering? Många renoverar mest kök, men önskar samtidigt att även renovera badrum. 

Renovera badrum är alltid något som behöver göras med jämna mellanrum. På 20 år blir ett badrum slitet, med tanke på den stora vattenmängd som man använder i såväl badrum som kök. Många passar även på att inreda badrummet efter de trender som faktiskt pågår inom inredning.

Därför ska man renovera badrummet

Är det bara en trend detta, att renovera badrum, eller är det något som faktiskt är hållbart? De flesta mäklare är mycket nöjda om den som säljer sin bostad, om de också nyss har renoverat sitt badrum. Det hänger ihop med att det både är lättare att få en sådan bostad såld och att de kan få ut mer av försäljningen av bostaden.

  • Höja värdet på bostaden – en badrumsrenovering höjer definitivt värdet på en bostad. Eftersom badrummet så pass snabbt slits ut, blir en renovering det som effetkivt kan stoppa förslitningen.
  • Få en längre hållbarhet på badrum – när man renoverar badrum och inreder det med nytt material, ökar livslängden på badrummet. Här kan man ju göra på olika sätt. Väljer man ett billigare material, behöver man ju renovera det oftare, än när man väljer ett mycket hållbart material som stenmaterial.
  • Öka trivseln i bostaden – genom att renovera huset regelbundet ser man ju till att öka trivseln i bostaden. Rum med fräscha material ger en större trivsel än rum som enbart har slitna ytor.
  • Installera nya funktioner – vill man installera en bastu, så är det antingen i badrummet, eller i dess närhet som man bör installera bastun. På samma sätt är det till exempel med en jacuzzi, den bör installeras i badrummet eller i dess omedelbara närhet. Enda undantaget är väl badtunnan, som man brukar placera utomhus i närheten av altanen. 

Renovera köket ger samma effekter

När man så har renoverat badrummet, kanske det är dags för att fortsätta renoveringen i resten av huset. Det brukar ge den effekten, när man väl börjar med att renovera ett rum, så ser man bristerna i resten av huset. Det blir ofta uppenbart vilka brister som finns i resten av huset, om man börjar renovera ett rum. Så om man önskar renovera mer än endast badrum, är det bäst att alltid rådfråga en hantverksfirma som kan renovera i den takt som man önskar. Här kan man läsa mer på: https://www.husrenoveringstockholm.se.

28 Oct 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?