Behöver du byta fönster?

Representerar du en bostadsrättsförening (BRF)? Om ni funderar på att bya fönster är det förmodligen för att ni önskar er mer väl isolerade och täta fönster. Får man mer väl isolerade fönster, slipper man elda på så mycket för att få upp värmen i bostäderna. Fasaderna blir bättre av tätare fönster och bostäderna värms upp lättare.

Anlita en fönsterleverantör som kommer ut och monterar alla fönster. Då vet både de och du som beställt dina fönster, att de blir rätt monterade. Det är inte det lättaste att byta fönster. Det gäller att veta hur man göra för att fönster ska monteras på rätt sätt så att de blir helt perfekta. Har man inte gjort det förut, kan man lätt göra det på fel sätt och de blir sneda.

Ju större fönster desto svårare montera dem

Har man riktigt stora fönster, som det oftast är i fastigheter som är byggda i funkismodell behöver man proffsig hjälp för att byta ut sådana fönster. Den arkitekturen kräver normalt stora fönster. Har man då riktigt många, kanske hundratals bostäder i fastigheten, är det ju fullständigt omöjligt att byta ut alla fönster. Man behöver bygga byggnadsställningar innan man kan börja byta fönster. Sedan måste man informera alla i BRF:en om fönsterbytet, hur lång tid det tar och vad som händer. 

Information är viktigt vid renoveringar

När ett fönsterbyte ska genomföras i många bostäder är det mycket viktigt med information. Alla som berörs behöver få svar på några frågor som de kan ha. Dessa kan vara NÄR, HUR och VARFÖR. Får de veta under vilken tid som renoveringeng ska pågå, så brukar protesterna utebli. Får de bara tillräckligt med information, så bir inte folk arga, irriterade eller undrande. Även om man sedan inte har mer information att ge, är även ett sådant meddelande viktigt att ge. Sedan bör alla få veta varför man byter fönster.

Berätta även när man inte kan informera

De flesta brukar bli nöjda med nya fönster. Får de veta vilka hantverkare som ska utföra fönsterbytet, brukar de flesta visa stor förståelse för att hantverkarna behöver få tillgång till bostaden och att det kan röra till det inne i bostaden och människor brukar visa förståelse och den hänsyn som behövs för att renoveringen ska gå så smidigt som möjligt. Sedan brukar fönsterbytet gå relativt snabbt, om man bara har anlitat rätt hantverkare och fönsterleverantörer för jobbet. Här kan man läsa mer om fönsterleverantörer för ett fönsterbyte i Stockholm.

15 Nov 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?