Behöver du duktiga målare?

Visste du att oberoende vilket material som man har byggt husfasaden med, så bör man tvätta fasaden varje år? Ser man till att tvätta husfasaden regelbundet, så kan man hålla huset i ett fint skick. Om man sedan, när man har tvättat fasaden, ser till att grundolja in det – detta gäller trähus – och sedan både grundmålar och målar om husfasaden vart tionde år, kan man ha en riktigt fin fasad som håller länge. På liknande sätt kan man även behålla en fasad av puts, murbruk eller betong.

Om man sedan anlitar målare som kan komma och måla om huset åt en, och själv har hållit materialet både rent och helt på fasaden, blir renoveringsarbetet av husfasaden inte lika omfattande och stort. Men sedan gäller det att få tag i duktiga målare som både kan måla om huset snabbt men även noggrant. Här ger vi några tips på hur du hittar sådana målare.

  1. Googla "målare Danderyd". Om du googlar "målare Danderyd" får du fram de som har angett att de arbetar som målare just i Danderyd. Byter du ut "Danderyd" med en annan ort, får du fram målare på den orten. Byter du ut  både "målare" och "Danderyd" får du fram det yrke som du har skrivit och på den ort som du har angett.
  2. Ta referenser. När de sedan väl har fått tag i någon som du önskar få tag på, är det bäst i början att fråga efter offert och referenser. Kommer de hem till dig och vill med egna ögon se hur stort arbetet kan bli, får man ett ganska realistiskt pris. Sedan bör man alltid kontrollera och följa upp referenserna.
  3. Välj efter kriterier för Rot-avdrag. Får du flera att välja mellan, är det bäst att välja någon som uppfyller kriterierna för Rot-avdraget. Som att de har F-skattebevis, betalar sina skatter och avgifter etc.
  4. Välj målare med rätt pris. När man frågar om pris, ska man inte bara gå efter den som ger lägst pris. En del tänker att om man begär ett lågt pris, så får kunden "det de betalar för". Är det ett lågt pris, får man knappt något som någon kan vara nöjd med. Då är inte priset så viktigt om man knappt får något för pengarna.
  5. Välj en med egen ansvarsförsäkring. Det bästa är att välja en målare som har egen ansvarsförsäkring, skulle något hända så är hantverkaren försäkrad. Och alla vet att en olycka sker alldeles för lätt. Har de då egen ansvarsförsäkring tar de ansvar för sina medarbetare. Läs mer om målare i Danderyd på: målaredanderyd.se.
8 Mar 2020

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?