Behöver du hjälp med elen?

Behöver du en elektriker som kan genomföra elinstallationer i din fastighet eller i hemmet? Eller kanske är du osäker på om dina installationer är trygga och säkra? När man låter en fackman gå igenom gammal el kan det löna sig att göra om allt och få en lägre elförbrukning med modern teknik. Det numera möjligheter till så kallade smarta hus som drivs med solceller och har en mycket låt förbrukning.

Vad gör en elektriker?

Elektriker är ett mycket viktigt yrke. Idag är våra hem och byggnader fyllda med teknik som behöver el för att fungera. Det måste alltid göras med noggranhet och stort säkerhetstänk. Om det inte görs enligt gällande branschregler av en certifierad elektriker kan det vara livsfarligt. Det kan skada människor och även orsaka bränder. 

Man drar till exempel ledningar, installerar strömbrytare, monterar belysning, installerar vitvaror som kylskåp, spis och andra vitvaror. Det behövs också dras ström till fläktar och installera luftvärmepumpar.

Felsökning

En annan viktig uppgift för en elektriker är att göra felsökningar när inte elen fungerar som den ska. Gamla och bristfälliga installationer kan ställa till mycket problem, och dessutom dra onödigt mycket el som kommer att märkas på elräkningen.

En bra och säker installation av el är en mycket bra försäkring för liv och egendom. Man ska alltid be en elektriker att göra stora installationer. Det är inget man ska göra själv om man inte är behörig. Det är ett krav från försäkringsbolagen för att försäkringen ska gälla. Det rekommenderas att kontakta en elektriker när du är det minsta osäker.

EIO – säkerhetstest

En seriös elfirma kan utföra ett så kallat EIO Eltest. Det är en grundlig besiktning och kontroll av all den elteknik som finns i huset.

Då går man mycket noggrant igenom allt så du får ett kvitto på att allt står rätt till. För privatpersoner är EIO-eltest är avdragsgillt enligt ROT. Vilket innebär att du får dra av 50 % av arbetskostnaden. Självklart åtgärdas eventuella fel och brister efteråt.

KNX - smarta hus

Med dagens teknik kan man bygga hus så kallade smarta hus, vilket innebär mycket energisparande och en mängd smidiga uppkopplade tjänster. Man kan driva hela huset med miljövänliga solceller. En modern elektriker kan hjälpa dig att göra hela huset uppkopplat då du till exempel kan driva vitvaror, värme, belysning och annan elektronik genom sin mobiltelefon.

Smarta hus är mycket energisnåla och klimatvänliga vilket ger en låg el- och värmekostnad. DEt är verkligen framtiden!

20 Aug 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?