Brandisolera villan!

Om det är så att du ska renovera villan, eller är fastighetsägare och har flera hyresbostäder, är det bästa sättet att renovera genom att genomföra en brandisolering när du ändå ska renovera bostaden, eller bostäderna. Varför inte passa på att renovera med material som är brandskyddande och brandsäkra när man ändå ska isolera, täta, foga, måla eller tapetsera? Det är bättre för dig och för alla som bor i bostaden som är brandskyddad.

Att renovera med brandskyddande material är bara klokt. Om man står mellan valet att täta, foga, isolera, måla eller tapetsera med billigt och brandvänligt material, vilket ska man välja? Ska man utsätta de boende för riskerna att bostaden brinner på några få minuter, eller ska man se till så att en eventuell eld, knappt sprider sig alls? Är det den egna familjen som ska bo i bostaden, vet ju alla vilket av de olika materialen som man ska välja. Men även om det gäller någon annans liv och säkerhet, är det så mycket lättare att sova gott om nätterna om man bygger och renoverar med brandsäkra material, eller hur?

Så bygger eller renoverar man med brandsäkra material

Det finns isoleringsmaterial som är mer eller mindre brandsäkra. Det finns isoleringsmaterial som är skulle kunna brinna som fnöske, och där en villa, ett radhus eller en lägenhet skulle bli övertänd på endast en kvart. Men man kan isolera med brandskyddsäkra material, som till exempel stenull, som skulle göra så att en eld inte brinner särskilt snabbt och som skulle göra göra en eld i ett hus mycket långsamt. Om det i stället skulle ta tre timmar för en eld att ett hus skulle bli övertänt, istället för tre kvart, skulle en brandkår hinna dit och förhindra att en brand att bli helt övertänd. Så vad är valet? Det är väl ganska lätt?

Viktigt när man renoverar 

Så när man renoverar sitt hus, är väl valet väldigt lätt. Man vill ju inte att ens hus ska behöva bli övertänt på några minuter, man vill ju att en eld inte ska starta överhuvudtaget. Men alla vet att en olycka kan hända så lätt. Men det är stor skillnad på vilken skada den olyckan kan åstadkomma, om man väljer att renovera med brandskyddande material, istället för att isolera ett hus med material som "matar" en brand. Man kan alltså renovera med brandskyddsisolering, brandskyddstätning, brandskyddsfogning, brandskyddsmålning och brandskyddstapetsering om man är en medveten husägare och vill säkra bostaden. 

28 Dec 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?