Bygga och anlita arkitekt

Att bygga är som vanligt ett stort projekt. När man väl sätter igång med ett husbygge, bör man alltid först sätta sig ner, göra en budget, anlita en arkitekt, ansöka om bygglov, köpa in allt byggmaterial som krävs och sedan bygga enligt ritningarna. Frångår man det som arkitekten har angett i sin ritning, riskerar man att få ett bygge som inte håller i längden och det vill ju ingen ha. Därför är det mycket viktigt, nästan lika viktigt som husbygget i sig självt, att anlita rätt arkitekt för husbygget.

Arkitekt som tar hänsyn till dig

Det bästa är ju att kunna hitta en arkitekt som lyssnar på vad det är som du önskar dig när det kommer till ditt eget hus, eller om det handlar om en större fastighet som du planerar att bygga. Det är ju du som ska bestämma vilken stil huset eller fastigheten ska byggas med. Samtidigt behöver man ett utlåtande från en expert som kan tala om vad som är görligt och vad som inte kommer att fungera. Skulle man önska sig ett torn, eller något annat som är ovanligt i ett hus eller en fastighet, räknar en arkitekt ut hur husets konstruktion kan bära upp ett sådant torn som du önskar på huset. En duktig arkitekt har rätt erfarenhet som kan avgöra hur huset ska byggas för att fungera som tänkt.

Nya trender i husbygge

En trend som dominerar just nu när det kommer till husbygge, är att bygga med en öppen planlösning och att öppna för att det ska komma in mycket ljus i huset med hjälp av stora fönster. Att ha en öppen planlösning innebär att man behöver väggar som kan bära upp den öppna planlösningen. Ska man ha stora fönster behöver man också väggar som kan bära de fönster som man önskar till huset. Ofta växer kök och vardagsrum ihop, inte helt olikt de gamla bondestugor som en gång hade köket i husets mitt och man lagade maten i "vardagsrummet".

Kök och vardagsrum i ett enda rum

Därför är det bland den senaste trenden att kök och vardagsrum finns i ett och samma rum. Köket har på så sätt slutat vara "kök". De stora köksfläktarna har försvunnit. Köksinredningen anpassas alltmer till vardagsrummets övriga inredning. Golvet har samma material som vardagsrumsgolvet. Väggar och övrig inredning ser likadan ut i både vardagsrum och kök. På liknande sätt har även hallar försvunnit och ingår för det mesta i den öppna planlösningen med kök och vardagsrum.

13 Aug 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?