Då vet du att det är dags att slipa golv

Har du många fläckar på ditt golv? Stannar de kvar hur många gånger du än rengör golvet? Då kan det vara dags att göra något åt de fläckarna eftersom de förmodligen är permanenta. Då har du två val; antingen river du ut dem och lägger ett helt nytt golv, eller så tar du dit en hantverkare som kommer och slipar golvet åt dig. Om det betyder något för dig vad det kostar, rekommenderar vi dig att i stället för att slänga golvet, rusta upp det och slipa det. Du får ett golv som ser ut nästan som det var från början.

Golvslipning förnyar dina golv

Hela ytan försvinner när man slipar golv. Allt smuts försvinner när man slipar det. Allt som är nött och som har slitit ner på ytan är borta. När den nya, fräscha ytan har tagits fram, är det sedan bara att lägga på nytt golvbehandlingsmaterial. Beroende på hur du använder golvet, om det ligger i ett sovrum, vardagsrum, i köket eller i entrén, bör man då behandla det med olika golvmedel. Är det i köket bör man ha en fin lack, som håller golvet fritt från väta. Skulle man spilla där, gör det ingenting, då är det bara att torka upp spillet. 

Få olika yta av de olika behandlingarna

Väljer du hårdvax, får du en vacker yta som har impregnerats av hårdvax. Du ser träet genom vaxen och träet mår mycket bra av vaxen, så är även fallet om du oljar in golvet. Oljan och vaxen tränger in i träet. Det gör inte lack på samma sätt. Vill du ha en viss färg på ditt trägolv kan man även betsa det, vilket framhäver skiftningarna i träet. Det blir då ett mycket vackert golv. Ett sådant golv är snyggt i vardagsrum, till exempel.

Få utslitna delar utbytta

När en hantverkare slipar om golvet, passar han eller hon på att byta ut alla delar som är lösa och utslitna. På det sättet får du samtidigt ett helt golv när du slipar om det. Det är också mycket mer miljövänligt att slipa om ett gammalt, fint golv, än att riva ut det och lägga ett nytt. Dessutom sparar du pengar som du i stälelt kan lägga på annat.

Anlita golvslipning i Stockholm

Bor man i Stockholm har man 3.500 hantverksföretag att välja mellan, hur ska man veta vilken av dem som är duktiga på golvslipning? Då är det bäst att googla "slipa golv Stockholm" så får du några förslag av de 3.500 hantverksföretag som kan det där med att slipa golv. Be sedan om offert och referenser. Välj sedan den som har bäst offert och referenser. Lycka till!

6 Aug 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?