Dags att måla om huset?

Färgen på ett hus finns där av två stycken primära skäl. Det första är givet: det är färgen som utgör det första intrycket och det är den som säger lite om vilka det är som bor i huset i fråga. Det estetiska är således det första man tänker på då det kommer till färg och att måla om ett hus. Det andra skälet dock, det handlar om skyddet som färgen ger. Färg handlar om att skydda träet mot allehanda angrepp från naturen; vi har regn, snö, blåst och solsken som exempel. Ett skydd som ger huset längre livslängd och som är absolut nödvändigt. 

Det är ganska lätt att som husägare se då det är dags att måla om. Börjar färgen släppa, flagna och lossna så är det indikationer på att man bör kontakta en målare. Det senare nämnde vi av en anledning. Till skillnad mot att måla om inomhus så råder vi att man tar hjälp då det handlar om att måla om fasaden. Några skäl till detta följer som förklaring: 

  • Du får ett bättre jobb

Anlitar du en målare i exempelvis Uppsala för att måla om ditt hus så kan denne – utifrån sin expertis – bedöma vilken typ av färg som ska användas. Och; en målare har verktygen för att göra ett gediget grundarbete – något som i sin tur är avgörande för hur lång livslängd målningen i fråga får.

  • Det är säkrare

Att måla innebär för många privatpersoner att man antingen använder en stege eller en mobil ställning. Båda dessa varianter har avigsidor i form av bristande säkerhet. En stege av uppenbara skäl – du sträcker ut din hand lite för långt, din tyngdpunkt förflyttas för snabbt och du faller. Ställningen å sin sida må vara reglerbar och där benen går att ställa in även vid ett lutande underlag. Många orkar dock inte reglera ställningen i den mån man borde; något som gör att hela ställningen välter. Anlitar du en målare i Uppsala så ingår en ställning i priset – en heltäckande sådan som gör att din målare kan arbeta mer effektivt.

  • Det är billigare

Du kan använda dig av ROT-avdraget och dra av 30 procent av den totala kostnaden för det arbete som din målare i Uppsala lagt ner. Vi räknar på att detta blir billigare då du kanske måste ta ledigt från jobbet och att det jobb du själv skulle ha gjort kommer att ge kortare livslängd. Att det blir billigare är alltså relativt – men de flesta kommer att tjäna på att anlita en målare i längden. Läs mer här om målare i Uppsala.

Hitta en pålitlig målare i Uppsala 

Tre stycken goda skäl till varför en målare bör anlitas för ett exteriört målerijobb. Det du bör tänka på är att dels hitta en pålitlig målare – något som du främst gör genom att kontakta flera olika företag, ställa offerter mot varandra samt att – då du minskat urvalet – ringer efter referenser. 

“ Tänk på att det kan krävas bygglov för att måla om huset i en helt annorlunda färg. Kolla även med grannarna innan. Du bör försöka – för allas trivsel – hålla ungefär samma färgskala som övriga hus i kvarteret håller “ 

Dels så bör du – gällande färg – tänka till lite innan. Ska du byta färg på fasaden så är det något som kan kräva ett bygglov. Kolla med byggnadsnämnden där du bor och – viktigt – kolla även med dina grannar. En alltför vågad färg som bryter mot alla andra hus kan skapa dålig stämning i ett kvarter. Försök alltså att hålla dig till den färgskala som finns. De mer explosiva färgerna kan du spara till interiören. 

6 Feb 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?