Dags att måla om huset?

Är det dags att måla om ditt hus? Om du gör det nu, under den torra perioden lär du få ett hus som hinner torka ordentligt innan alla höststormar med medföljande nederbörd kommer. Oberoende vilket material som ditt hus är byggt av, kan du alltid måla om det. Genom att måla om ditt hus får du ett (nästan) nytt hus.

På samma sätt som att måla om huset, kan du egentligen måla om vad som helst. Genom att måla om, och slipa (innan förstås) får du nya ytor som fräschar upp golv, väggar, tak och fönster. Visste du att det rä bra mycket mer miljövänlgit? Vi måste komam från vårt köp-slit-och-släng-mentalitet som har varit den dominerande konsumtionsmönstret i flera årtionden.

Ska du måla om huset?

Antingen måla du om huset på egen hand, eller så anlitar du en firma som gör det för dig. Det finns ju här lite olika fördelar och nackdelar med båda alternativen. GÖr du det själv kan du få ner kostnaderna. Däremot tar det längre tid för en lekman att göra samma jobb som en professionellt gör på bara några arbetsdagar. Med Rot-avdrgaet får du ner kostnaderna ordentligt. Visserligen kostar det ju mer än om du gör allt måleriarbete själv, men däremot får du en professionall hantverkare som kan se över hela ditt hus och byter snabbt ut de delar som u behöver byta ut för att huset ska fortsätta vara fräscht.

Allt måleri är beroende av förarbetet

Som du säkert vet är det förarbetet som nästan är viktigast, om det inte är det, är det i alla fall minst lika viktigt som själva måleriarbetet, för att helheten ska bli snygg och målarfärgen verkligen sitter kvar och inte flagnar av. Oberoende vilket material som ditt hus är byggt av; tegel, puts eller trä, kan du alltid måla om det. Genom att göra så ser du automtatiskt till attt fasaden och materialet håller för en längre tid och står emot kyla och nederbörd. Målar du om det blir hela huset förbättrat och ser snyggare ut.

Se över resten av fasad; fönster, knutar och tak

Samtidigt som huset målas om bör man se över fönster och knutar. Annars kommer skillnaden mellan den övriga fasaden och fönster blir för stor för att det ska bli bra. Därför är det bra att se över helheten; tak, fönster och husknutar (om du har sådana). Har du träpanel är det viktigt att se över träets hållbarhet och byta ut de delar som inte är bra. På samma sätt är det med fönster, om du inte har underhållsfria fönster.

31 Aug 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?