Därför ska du anlita en byggfirma

Inför en renovering, tillbyggnad eller nybyggnation så ställs man som privatperson inför två stycken val: ska jag bygga själv elle ska jag anlita en byggfirma. I vissa fall så sker en slags kompromiss där man väljer att göra det man klarar av medan man tar hjälp av en byggfirma för de delar man saknar kunskap för – eller inte får göra. Den typen av delad entreprenad blir ofta billig – men den förutsätter att man klarar av en hel del på egen hand för att det ska löna sig. 

Att kunna göra allting själv är få förunnat – men trots det så väljer många just det alternativet. man väljer alltså bort en byggfirma totalt och väljer att på egen hand gå vidare med det projekt man tänkt sig. Naturligtvis så måste man här skilja lite på äpplen och päron också – att totalrenovera ett badrum eller bygga ett Attefallshus skiljer sig markant från att lägga nytt golv i hallen exempelvis. 

“En byggfirma som erbjuder totalentreprenad är med dig längs hela vägen. Från planering till besiktning och du slipper kontakta yrkesmän för varje moment. En trygghet som dessutom brukar vara mer prisvärd i slutändan“ 

I de flesta fall dock - en byggfirma behövs. Ser man till det färdiga resultatet så blir jobbet, helt enkelt, bättre utfört. Man kan direkt se om en privatperson varit inblandad i en renovering; små skavanker syns, mindre misstag förfular hela intrycket, slarv, okunskap och fusk genomsyrar byggnationen. Den blir i många fall dessutom osäker för framtiden. 

Därför bör man låta en byggfirma i Stockholm sköta allting och gärna enligt modellen totalentreprenad. Ska du renovera ett badrum i Stockholm så är det onödigt att anlita flera mindre företag. Du kommer nämligen att få ett säkrare - och i slutändan mer prisvärt – jobb om du låter en och samma byggfirma, enligt totalentreprenad, sköta allt från dragning av elektricitet, vatten och avlopp samt exempelvis sättning av kakel- och klinkers. 

Vilken byggfirma gjorde renoveringen? 

Allt detta leder oss in på ett annat område som är nog så viktigt i Stockholm. vad händer om du säljer din bostad – eller om du ska köpa en ny där en renovering nyligen skett? Många köper grisen i säcken och ser en renovering som ett kvalitetstecken. 

Finns det ett fräscht badrum så blir lägenheten mer värd – men man har sällan någon aning om vad som döljer sig bakom kaklet. Menas här: skulle du vara medveten om att ägaren till bostaden – på egen hand – genomfört denna badrumsrenovering så skulle du kanske dra öronen åt dig. 

Många tar för givet att det alltid är en byggfirma som gjort jobbet. Så är inte fallet och det kan stå en köpare dyrt i slutändan. Därför bör man vara vaksam som spekulant i Stockholm och alltid ställa frågan om vilken byggfirma som anlitats då en renovering skett. Ställ frågan till mäklaren och du kan undvika en väldigt dålig affär och framtida konflikter gällande exempelvis dolda fel. 

10 Feb 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?