Därför ska man ta hjälp av en oberoende besiktningsman i Stockholm

Tror ni att ni hittat drömhuset? Innan ni slår till kan det vara klokt att låta en oberoende besiktningsman i Stockholm undersöka huset. Här kommer några tips.

För att ta reda på om det verkligen är drömhuset man har hittat kan det vara klokt att låta en oberoende besiktningsman i Stockholm undersöka det innan man slår till. Särskilt som man som köpare har undersökningsplikt och själv är ansvarig att hitta fel och brister så att man vet vad man köper.

Det går inte att i efterhand påtala fel som från början hade gått att upptäckas om man kontrollerat huset som man ska. Det är bara så kallade “dolda fel” som man i efterhand kan reklamera. Upptäcker man fel och brister kan man välja att dra sig ur köpet. Eller så påtalar man dem och förhandlar ner priset.

Ta inte den besiktingsman som husägaren eller mäklaren rekommenderar

Ska man anlita en besiktningsman i Stockholm är det viktigt att man själv letar reda på en. Man ska inte överlåta detta till husägaren eller mäklaren. Detta för att undvika att det är mäklarens bror eller husägarens svåger som undersöker huset. Då blir det svårt att veta hur oberoende besiktningen egentligen är.

Man kan egentligen själv utföra en överlåtelsebesiktning, fast har man förälskat sig i ett hus är det lätt att man bortser från de faktiska felen. En oberoende besiktningsman vet var svagheterna i ett hus finns och studerar först ritningarna innan denne sedan systematiskt går igenom hela huset inifrån och ut. Kontakta en besiktningsman via denna hemsida: besiktningsmanistockholm.se

10 Sep 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?