En konkursjurist och hens vardag

En konkursjurist kan ge dig bra rådgivning när det gäller allt som har med en konkurs att göra. Det inledande samtalet är ofta gratis, så du kan i lugn och ro slå dig ner och lyssna på råden.

Låt oss se vad det är som händer vid en konkurs. När ett företag inte får ihop sitt levebröd och inte kan betala sina anställda, då kan det vara läge att fundera på konkurs. Skulle du som företagare bestämma dig för en sådan ska du skicka in en ansökan till tingsrätten. Samma tingsrätt kommer med ett beslut om att sätta ditt företag i konkurs, och i samband med det kommer de även att utse en konkursförvaltare. Det blir sedan denne förvaltare som ska samla in uppgifter när det gäller fordringar och krav som finns på företaget. Det kan till exempel handla om obetalda löner. Vidare kommer det vara konkursförvaltaren som informerar de anställda.

En konkursjurist tar hand om företagets konkurs

Alla steg i den här processen har en duktig konkursjurist koll på. En förvaltare kommer att samla in alla tillgångar företaget har och se till att alla som har en fordran får en del av kakan. Det skall delas lika. Sådan är lagen i vårt land. Om du är anställd på ett företag och har lön innestående ska du anmäla det så fort lönen uteblir första gången. Då omfattas du av den statliga lönegarantin. Det innebär att du kan få ut innestående lön för ungefär tre månader tillbaka i tiden.

16 Mar 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?