En överlåtelsebesiktning ser det som inte syns

Det är kanske en längtan efter ett tryggt boende som man påverkar själv som gör att man köper ett hus, men för att veta att det är tryggt behövs det att man låter göra en överlåtelsebesiktning.

Längtan efter trygghet styr väldigt många människors val i livet. Vi vill bo i ett tryggt hem som vi vet att vi kan få bo kvar i så länge vi vill. Ingen kommer att köra iväg oss för att huset ska renoveras. Hemförsäkring och villaförsäkringar ger trygghet om något trots allt skulle hända. I synnerhet i Gävle har man ju fått se reklam om oväntade besök. Då bjuder man på kaffe, men ibland räcker inte det.

Det första steget mot ett tryggt boende är att kontakta ett seriöst företag som kan göra en överlåtelsebesiktning i Gävle av huset. Då upptäcker man om där finns några dolda brister som kan ge oväntade problem.

När man gör en överlåtelsebesiktning i Gävle gör man det från grunden

En besiktning kan antingen göras av den som säljer huset eller den som köper. Ingen vill ju att det skall bli några konstigheter efter köpet. Även om det finns lagar som ger skydd så blir det problem man inte vill ha.

Den som besiktar ett hus ser inte bara på ytan för att kontrollera så att där inte finns fukt eller mögel. Man tittar också på tomten, ritningar och bygglov för att se att allt är i sin ordning. Har man gjort en professionell besiktning kan man vara trygg.

9 Nov 2021

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?