Glasa in balkongerna

Balkongen är en mycket populär plats på sommaren. Det blir ett extra rum där man kan njuta av värmen, inta måltider eller läsa en god bok på med mera. Men med tanke på vårt nordiska klimat är säsongen ganska kort vilket är tråkigt. Men behöver det verkligen vara så? sjäklart finns det lösningar att göra.

Det går att bygga in sin balkong eller altan på olika sätt, vilket är ett smart sätt att öka nyttjande-tiden avsevärt.

Få ett året-runt-rum

Ett populärt alternativ som man ser oftare och oftare på senare tid är att fastighetsägare väljer att glasa in balkongerna. Då får man helt plötsligt ett rum som man kan utnyttja året runt. Tänk att sätta sig på balkongen mitt i smällkalla vintern och titta när det snöar?

Det gör även att man med hjälp av UV-skydd mot solens farliga strålar även kan vara där när solen är som farligast på sommaren.

Hur glasar man in balkongen?

När man tänker sig att glas in balkonger bostadsfastigheter eller villans uteplats så kan man anlita en firma som är specialister på inglasningar av olika slag. De har all nödvändig expertis som krävs för att det ska bli ett snyggt och säkert arbete. De vet vilka material som krävs för ett hållbart slutresultat.

Det är mycket viktigt att ha rätt förkunskaper när man glasar in balkonger med tanke på att balkongens utsatta läge. Det är inget man som lekman chanser med. Det är också viktigt med tanke på att försäkringen ska gälla.

Inleds med besiktning

Inledningsvis kommer hantverkaren på hembesök för att få en uppskattning hur balkongen ser ut och vilken lösning som passar bäst. Sedan går firman till kontoret och räknar på kostnader och återkommer med en offert och planeringen påbörjas. En komplett inglasning av en fastighet är ett oerhört komplext projekt, men slutresultatet kommer att bli mycket bra.

Det är också väldigt vackert från utsidan när en fastighet har inglasade balkonger. Det ger hela fasaden ett ansiktslyft. Det kan ses som en investering eftersom värdet på fastigheten kommer att öka markant.

Moderna inglasningslösningar

Hur gör man en modern och snygg inglasning av en balkong eller altan? Det finns en mängd olika varianter beroende på vilket behov man har och hur balkongen ser ut. Gamla slitna balkonger behöver troligen inledningsvis en rejäl renovering först. Man måste se över själva grunden och eventuellt gjuta om den. Annars river man räcket och bygger upp ett nytt modernt räcke i aluminium som man sedan täcker med glas och isolering. Det finns även möjlighet att bygga ett tak för balkongen. 

 

17 Jul 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?