Golvslipning i Stockholm - en investering

Oavsett om man är fastighetsägare eller en privatperson som äger sin egen bostad så hamnar man förr eller senare i ett läge där man måste renovera. Ytskikt slits dagligen och i synnerhet gäller detta för golven. De golv som finns i din bostad kommer dagligen att nötas av dina fotsteg, av de möbler du ställer på dem och av exempelvis tappade föremål och av barnens lek. Det är ofrånkomligt, men det innebär inte att golven ifråga kommer att behöva bytas ut. En golvslipning i Stockholm är ofta en betydligt bättre lösning.

I en tid där klockan för vår miljö tickar allt snabbare så måste vi alla dra vårt strå till stacken och börja göra smartare val. En sak som vi alla kan göra är att minska på den egna konsumtionen och att bara byta ut saker som inte längre fyller en funktion. Det är oroväckande att se att privatpersoner i Stockholm köper bostäder som nyligen renoverats, bara för att direkt riva ut alla ytskikt och påbörja en ny renovering. Där kan vi bli bättre!

En golvslipning i Stockholm är en typisk sak som kan minska på konsumtionen och där vi kan lära oss att återbruka saker igen. Det minskar på slitaget av jordens resurser, det bidrar till en bättre miljö och det gör de egna avtrycken i klimatfrågan mindre.

Fördelar med golvslipning i Stockholm

Idel fördelar, men det finns även fler sådana då det handlar om en golvslipning. En sådan handlar om att det blir ett bättre resultat. Ett nytt golv behöver tid på sig för att kännas rätt i en bostad. Det kan ta år innan det satt sig och innan den sterila känslan byts mot en mer hemtrevlig sådan.

Ett gammalt golv har redan en egen personlighet och en patina. Genom att slipa bort det översta lagret så tas skönheten fram igen. Med en efterföljande ytbehandling så får man också ett golv som verkligen håller och som står emot det dagliga slitaget i bostaden.

Ytbehandlingen är dessutom något som kan påverka golvets estetik och uttryck. Lack, exempelvis ger ett mer glänsande golv med bra skyddsegenskaper. Olja å sin sida ger sämre skydd - men en varmare framtoning. Hårdvax fungerar som lite av en mellanväg. Man kan även byta färg i samband med att ytbehandlingen appliceras och genom detta få ett helt annat intryck i bostaden.

Framförallt dock: en golvslipning kommer att spara pengar. Det är dyrt att köpa nya golv och det tar tid att lägga in ett sådant - där man dessutom ska riva ut det gamla. En professionell golvslipning sker till en bråkdel av priset och där det kanske handlar om 1-2 dagars jobb. Överväg alltid en golvslipning i samband med att dina golv börjar bli slitna och fula.

14 Jul 2021

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?