Gör ditt hem kompatibelt med din mobil

Det finns många slags intelligenta hem numera. Med ett KNX-system kan man styra det som sker i hemmet med en enkel app i mobilen. Är man på semester och är orolig för att inte kaffebryggaren, spisen eller något annat i hemmet stängdes av innan avfärd, kan man stänga av allt sådant när man är bortrest. På samma sätt kan man göra så att kaffet och värmen slås på innan man kommer hem. Har man till exempel sänkt värmen inomhus, kan det vara skönt att slå på den timmar innan man kommer hem och slipper komma till en kall bostad. 

Installera KNX-system i ditt hem

Med KNX-system installerat i ditt hem, och har kylskåp som är datoriserat kan du få information om du saknar mjölk, eller någon annan matvara som saknas i ditt hem till din mobil. Bor du i Stockholm, säg i Bromma är det alltfler stockholmare som efterfrågar just dessa möjligheter. Varför inte installera det systemet i ditt hem? Då kan du slå på – och av diskmaskiner, tvättmaskiner och andra saker, när du inte är hemma. Du kan slå på en självgående dammsugare, till exempel. Då har du i alla fall dammfritt på golvet när du sedan kommer hem. I framtiden kan vi kanske ha flera robotar hemma som kan utföra både städarbete och matlagning, och som kan aktiveras när du är på väg hem. Tänk att äntligen få fönstertvätt utförd av en robot, eller en robot som går ut och går med hunden.

Sänk kostnader på elen

Hela den här utvecklingen är bra och innovativ på många sätt. Nackdelen är den att vi alltmer är beroende av elektricitet. Förlorar vi den (av någon anledning) står vi slätt. Det är en lite bekymmersam utveckling om vi gör oss så beroende av elektricitet och energikällor. Det är ju så att alltmer i hemmet är elektriska, eller beroende av elektricitet. Och all elektricitet är beroende av energi, och energin måste komma någonstans ifrån, vilket tas från jordens resurser. Samtidigt med den elektriska revolutionen, måste vi engagera oss i allt som har med jordens resurser att göra.

Just därför att vi har alltfler elektriska saker hemma, måste vi dra ner på elanvändningen. En skicklig elektriker kan hjälpa till med att dra ner på elförbrukningen i ett hem. Då installerar de kostnadseffektiv och energibesparande installationer. Det finns många smarta installationer som inte drar så mycket el. Då är det till exempel nya kyl och frysar, tvätt- och diskmaskiner, dammsugare och andra elektriska utrustningar som inte drar lika mycket som äldre maskiner. För att ett hem ska dra mindre el, behövs att både elektrikern och ägaren vidta rätta åtgärder. Läs mer om elektriker i Bromma på: http://www.elektrikerbromma.nu.

13 Apr 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?