Gör något åt det gamla badrummet

Med åren blir våra badrum mer och mer slitna. Till slut finns det ingen återvändo, man behöver en badrumsrenovering. Antingen byter man ut vissa delar eller göra en total renovering beroende på familjens önskningar och behov. Har man upptäckt fukt- eller vattenskador måste man göra en grundlig renovering. 

Det rekommenderas att man låter en byggfirma besikta badrummet och undersöka hur statusen är för att sedan komma med tips och idéer hur det ska gå till.

Hur ska man tänka innan man låter renovera badrummet? Hur undviker man alla fallgropar?

Tips och råd innan du ska renovera

Lägg en budget - Det kostar mycket pengar att göra en grundlig renovering av badrummet.  Det är inte ovanligt att kostnaderna skenar iväg under projektets gång. Det är mycket detaljer och många olika hantverkare som är inblandade vilket ökar risken för ökade kostnader. Det finns också alltid risk att man hittar fuktproblem under arbetets gång när man börjar riva golv och väggar.

Anlita en seriös hantverkare - Det finns många hantverkare och det gäller att jämför dessa mot varandra för att få bästa priset. Men var noga med att undersöka att hitta en aktör med bra referenser och rätt kompetens. Vi badrumsrenovering måste man ha våtrumsbehörighet och andra certifikat för att försäkringen ska gälla. Anlita aldrig svart arbetskraft. Listan på klagonål och problem kan göras lång bland kunder. Allt ifrån att arbetet varit bristfälligt till att man blivit bestulna.

Hur ska det nya badrummet se ut? - Alla badrum är unika och alla har olika behov. Hur stor är familjen, ska det vara dusch eller badkar? Vilken sorts belysning ska det vara? Ska det vara tidlös design eller enligt dagens mode? Ett badrum ska hålla länge och utsetts dagligen för slitage så det gäller att välja hög kvalitet för att det ska hålla över tid.

När ska renoveringen äga rum? - En stor renovering av badrummet är ett stort projekt som medför problem för alla boende. Vattnet behöver stängas av i perioder vilket såklart påverkar vardagen. Försök att hitta hitta en bra tid för renoveringen. Det är till exempel ett bra tillfälle när man är på resande fot.

Badrumsinredning – Det är viktigt att både tänka på funktionalitet och design. Det finns mycket roligt man kan göra med badrummet. Kanske vill man anlägga ett hemmaspa för mysiga och sköna stunder. Det finns en mängd utseenden på WC, handfat och moderna duschkabiner att ta ställning till. Det är egentligen bara budgeten som sätter gränsen för de flesta. 

22 May 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?