Gör om i badrummet

Det finns mycket att tänka på när man ska renovera badrummet eller bygga nytt. Det är lätt att missa något och hamna i någon av alla fallgropar. Men om man inte är kunnig och händig är det alltid bäst att anlita en hantverkare. När det gäller VVS och elarbeten måste man vara behörig för att försäkringar och annat ska gälla. Det kan blir stora och dyra problem om man inte gör rätt. Fukt- coh vattenskador är inte att leka med. 

Budget - Det är viktigt att att sätta en budget när det gäller badrummet. Utbudet är enormt och pengarna skenar lätt iväg. 

Planering - Gör en noggrann mätning och en skiss av badrummet. Mät längd, bredd och höjd och notera var dörren är och vilket håll den öppnas åt. Gör du en renovering måste man bestämma om man ska behålla elen eller dra nytt. 

Bestäm stil - Ta en funderare om vilken stil och vilka färger som skulle passa i badrummet. Ta hem färgprover och prover på klinkers och kakel från butiken för att se hur slutresultatet skulle bli. Storleken på klinkers och kakel kan ändra känslan i badrummet. På golvet bör storleken inte vara större än 20x20 cm om man ska bygga fall mot golvbrunnen.

Färgval - Urvalet på färger är enormt så det gäller att ta god tid på sig innan man bestämmer sig. Var inte för rädd utan välj ett personligt badrum att trivas i. Leta inspiration på internet eller på något inredningsprogram på TV. Och besök butiker och titta på olika lösningar.

Belysning - Man kan göra mycket roligt när det gäller beysningen. Varför itne installera snygga och effektiva spotlights i taket. 

Dusch eller bad – Det finns en mängd olika varianter att välja på när det gäller duschar. Till exempel vikbar, fast, skjutbar, eller rund. Det finns också snygga och sköna duschkabiner med inbyggd bastu eller massagemöjligheter och inbyggt ljus. När det gäller badkar finns både klassiska badkar och designbadkar av alla storlekar och former. Vissa lyxvarianter med jacuzzi och massagedel. 

WC – Toaletten är kanske viktig? Man behöver bestämma om man vill ha en golv- eller väggmodell. Det finns både klassiskt vitt porslin eller andra färger. Dagens moderna toaletter är beydligt mer vattensnåla och tysta.

Handfat - Det har hänt mycket med design och kranar. Det finns många färger att välja på. Besök en butik och jämför olika alternativ.

 

När du behöver hjälp med badrumsrenoveringen i Huddinge kan du läsa mer här: www.badrumsrenoveringhuddinge.se.

1 May 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?