Håll ordning i huset

Att syssla med fastighetsförvaltning är både roligt och utmanande. Du behöver vara något av en allkonstnär i mindre skala och duktig på att hantera många ärenden inom olika områden.

Att arbeta med att förvalta fastigheter är intressant och krävande. Den som behöver ta sig an jobbet behöver ha eller skaffa sig kunskaper inom en rad områden. Troligtvis utför inte en förvaltare själv de rent praktiska sysslorna men behöver ändå ha kunskaper om när, var och hur även där. Administrationen behöver givetvis också ett välfungerande system.

För den som arbetat eller arbetar med fastigheter är behovet av ett bra system självklart. Normalt behöver man hantera hyror och avtal. Skötsel och reparationer och andra ärenden är också det ett område som kräver uppmärksamhet alla dagar. Därtill kommer de rent ekonomiska delarna med lån och fakturor till leverantörer och annat.

Ett fastighetssystem håller ihop verksamheten

Det går förstås att plocka ihop system för alla dessa delar av verksamheten separat men det är en riktigt dum idé. Att ständigt behöva hoppa mellan olika system som inte är synkroniserade är påfrestande för personalen. Ett system som istället integrerar en majoritet av alla tänkbara typer av ärenden är helt klart att föredra.

Ett fastighetssystem behöver vara driftsäkert och det ska vara enkelt att förflytta sig från en del till en annan. Samtidigt är det önskvärt att de olika delarna är tillräckligt visuellt olika för att man som personal enkelt ska kunna orientera sig. Slutligen bör systemet enkelt kunna samköras/integreras med andra system. Har ni hittat rätt än?

1 Apr 2021

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?