Har du rätt till bostadsanpassning i Stockholm?

Vardagen ser olika ut för alla. Men en sak gäller, vi ska ha samma möjligheter trots funktionshinder. Därför kan du få hjälp med bostadsanpassning i Stockholm.

Livet ser inte detsamma ut för alla - alla har vi olika förutsättningar och behöver kanske få anpassningar efter detta. En del föds med handikapp, medan andra drar på sig en skada senare i livet. Oavsett vilket, så ska du kunna ha ett hem som fungerar för dig. Inte alla hem är anpassade för att användande av rullstol.

Det kan handla om att tröskeln är för hög, eller att gångarna inte är breda nog. För att inte tala om dessa trappor som allt för ofta ställer till det. Problemen innebär inte att du måste lämna ditt hem, utan snarare att man behöver hitta en lösning för hemmet. För allting är möjligt att göra och du kan ha rätt till bidrag för det.

Vad kan man göra inom bostadsanpassning?

Det är mer än man tror som kan behöva ändras på i ett hem för att anpassa det. Trösklar som är för höga eller en svårtillgänglig duschkabin till exempel. Man får helt enkelt göra en bostadsanpassning efter behov.

Alla som får problem att röra sig och behöver få bostaden anpassad kan ha rätt till bidrag. Det är dock en hel del krav som behöver uppfyllas, men allt detta kan du få hjälp med steg för steg. Oavsett vilken situation du är i, så ska du kunna röra dig i ditt hem i Stockholm. Läs mer om bostadsanpassning på denna sajt: bostadsanpassningstockholm.nu 

16 Aug 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?