Hitta rätt målare till fastigheten

Som fastighetsägare står man efter exempelvis en helrenovering av fastigheten inför valet om man ska låta måla eller tapetsera väggarna. Här blir det allt vanligare att fastighetsägarna i Stockholm väljer – ofta efter en konsultation med hyresgästerna – att låta måla väggarna istället för att tapetsera dem, som var det vanligaste förr. Allt fler hyresgäster i Stockholm föredrar den målade ytan, den upplevs som enklare och neutralare, och är lättare att hålla rent. Används tapeter vill man dock å andra sidan ha något som verkligen sticker ut, och använda det i mindre skala, som till exempel till en fondvägg eller en liten hall.

Som fastighetsägare har du mycket att vinna på att hitta en målare i Stockholm som är van att ta sig an stora projekt som till exempel att måla samtliga lägenheter i ett flerfamiljshus. Här ställs stora krav på logistik och planering och förmåga att samarbeta med andra aktörer. Som uppdragsgivare ställs man ibland inför svåra val, som ett snabbare utfört jobb till ett högre pris eller tvärtom. Här bör man som fastighetsägare alltid försöka sätta sig in i sina hyresgästers situation, kanske är det värt några extra slantar att kunna erbjuda sina hyresgäster en snabbare återinflyttning efter renoveringen?

Färgval

Att bara måla Stockholmsvitt i alla rum kan ses som en neutral och säker lösning, men faktum är att det har visat sig att många hyresgäster uppskattar en smula färg på väggarna. Man ska förstås inte vräka på med knalliga färgexplosioner, men diskreta nyanser i olika kombinationer kan faktiskt göra att en lägenhet upplevs som mer levande. En god idé är att tillsammans med målaren komma överens om ett par tre nyanser, där en då är en neutral vit, som hyresgästerna kan välja mellan. Ett bra sätt att låta hyresgästerna känna att de kan påverka sin boendemiljö, samtidigt som kostnaderna hålls nere. Vill hyresgästerna sätta än mer personlig prägel kan du erbjuda dem att fritt välja färg mot att de själva står för materialkostnaden. Det är dock alltid bäst att låta den målare du anlitat för arbetet med hela fastigheten stå för målandet även i dessa lägenheter.

Målning i kök och badrum

Det är mycket viktigt att du som fastighetsägare anlitar en målare med behörighet för arbete i våtrum, både med tanke på dina hyresgästers hälsa och ur försäkringssynpunkt. Kan du inte påvisa att den ansvarige målaren har våtrumsintyg kommer du att få problem om kö eller badrum i fastigheten drabbas av fuktskador. Var noga med att kontrollera intyg, ansvarsförsäkringar och liknande med målaren och gör även en bakgrundscheck med tidigare kunder.

Blir det fuktskador kan det leda inte bara till stora skador på fastigheten, utan även till att dina hyresgäster blir sjuka. Det är därför oerhört viktigt att den målare som tar sig an kök och badrum i din fastighet gör ett professionellt jobb efter konstens alla regler.

Jämför offerter

Gör en ordentlig upphandling när du ska låta måla om i din fastighet, och ta in offerter från många målare. I Stockholm finns många professionella målare som tar sig an projekt i den här storleken, och det som till sist får fälla avgörandet är priset jämfört med servicekänsla, kundkontakt, tidigare referenser och liknande. Du ska alltid känna dig helt trygg med den målare du väljer; känns något inte helt hundra är det tyvärr stor risk att du inte blir helt nöjd med målningen, så då är det bättre att leta vidare.

Mer om måleri: http://www.malarestockholm.nu/.

9 Mar 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?