Hjälp med husbesiktning i Uppsala

Ska ni köpa hus i Uppsala? Ni vet väl att ni har undersökningsplikt och måste kontrollera huset noga innan köpet? Många väljer att anlita en besiktningsman inför husbesiktningen.

För att husdrömmen inte ska förvandlas till en mardröm är det viktigt att man noga undersöker huset innan köpet. Man har också enligt lagen undersökningsplikt. Det går att själv undersöka huset, men är man inte kunnig i byggnation eller har erfarenhet av renoveringar kan det vara svårt att veta vad man ska titta efter. Många väljer därför att ta hjälp med husbesiktningen av en oberoende besiktningsman. Denne går då systematiskt igenom husets alla rum och tittar, känner och luktar sig fram. Särskilt noga brukar badrummet undersökas eftersom det där är vanligt med fukt- och mögelskador, men också felaktiga installationer. Säljaren har också något som kallas meddelandeplikt och måste informera om reparationer och fel som denne känner till. Därför pratar besiktningsmannen även med säljaren.

Även säljaren kan ha nytta av att utföra en husbesiktning

Vill man ha hjälp med att utföra en husbesiktning i Uppsala ska man kontakta en oberoende besiktningsman som även är certifierad. Priserna för en husbesiktning utförd av en professionell besiktningsman kan variera och det lönar sig att jämföra priser. Både säljare och köpare kan anlita en besiktningsman och utföra en husbesiktning. Som säljare kan det vara bra eftersom man då visar spekulanter att man är seriös och inte försöker dölja något. Inte sällan resulterar det i ett högre försäljningspris eftersom köparen då vet vad den får och inte köper grisen i säcken.

31 Mar 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?