Höj värdet med en badrumsrenovering

Badrummet är det rummet i en bostad som snabbast blir slitet med åren. Vatten, fukt och värmen sliter hårt på kakel, klinkers och vitvaror. Det är dessvärre vanligt med fukt- och vattenskador i våra badrum. Sedan går det mycket mode och trender i badrum. När man byggde eller lade nytt kakel för 20 år sedan var det snyggt och modernt men nu känns det inte lika modernt.

Förnya ditt badrum

Många som köper nytt boende gör ofta om det gamla badrummet. Så när man gör en renovering av badrummet höjs värdet på boendet direkt. Det är alltså en klok investering då man får igen den vid eventuell försäljning. 

Många drömmer om ett modernt och funktionellt badrum enligt behov och visioner. Tag tag i saken och kontakta en byggfirma och börja planera redan nu. Men man ska veta att en badrumsrenovering är ett ganska stort och omfattande projekt som tar tid och medför en del praktiska problem med avstängt vatten och ett stundtals stökigt hem. 

Välj hantverkare med omsorg

Det är därför viktigt att man har tillit till hantverkaren. Och det kan också skilja en del på deras priser. Jämför olika hantverkares offerter och kolla med referenserna. Vissa hantverkare är bättre än andra på badrumsrenoveringar och kan komma med råd och tips redan i planeringsstadiet. 

Det är viktigt att ha en dialog under arbetets gång för att känna sig trygg med att allt går enligt plan. Det är inte ovanligt att det upptäcks fuktskador när man till exempel ska byta kakel eller klinkers som måste åtgärdas direkt innan man kan lägga nytt.

Det är viktigt för ett bra slutresultat att välja material, design, färg, tidsplanera med omsorg. Ett badrum kommer man dras med länge så planera noggrant. 

Hur ser dina drömmars badrum ut?

Det ena badrummet är inte det andra likt och alla har olika kriterier. Som tur är finns det oändliga utseenden och metoder att renovera ett badrum. Vissa vill ha ett klassiskt utseende på sitt badrum, medan andra vill ha ett ultramodernt utseende med roliga och spännande lösningar.

Det är som vanligt bara fantastin som sätter gränsen. Och budgeten såklart. Innan du börjar planeringen bör du sätta upp en budget så du vet vad du har att röra dig med. En badrumsrenovering kan nuförtiden kosta precis hur mycket som helst. Då är det tur att man kan använda ROT-avdraget och få ner kostnaden med 30 % direkt på fakturan. Den maximala rabatten man kan få per år och person är 50 000 kr.

11 Apr 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?