Hur ofta borde man renovera en bostad?

Hur ofta man bör renovera hemma, beror på hur mycket man sliter på ytorna. Hyresvärdar har ofta värderingar som är långt från verkligheten, och hur ytorna blir efter några år. Många av dessa hyresvärdar beslutar att renovera sina hyreslägenheter endast vart 20:e år, vilket är helt förkastligt då ytorna i en lägenhet, som bebos av "normala" hyresgäster slits ner mycket snabbare än så. Säg att ni är en familj på 4 personer; 2 vuxna och 2 barn. Och har ett husdjur, såsom en katt eller en hund. Ni använder kök och badrum varje dag, som vilka andra "normala" människor. Då kommer ni snart att se att både badrum och kök har relativt slitna ytor efter 8-10 år. Vissa rum kan ha slitna ytor redan efter 5 år.

Vad kostar det att renovera hemma?

Många som behöver spara en del av sin inkomst till renoveringar undrar över vilka kostnader som det innebär att renovera hemma. Kostnadernas storlek beror till stor del på vilka material som man väljer att renovera med. Framför allt kök och badrumsinredning kan ha relativt dyrbara material, där kostnaderna för inredningen inte har några tak. De kan alltså kosta hur mycket som helst. Men om man föredrar modesta inredningsmaterial, och att renovera i en standardnivå, bör man räkna med minst 2.000 kronor per kvadratmeter. Sedan tillkommer arbetskostnaderna, vilka även de brukar gå på mellan 2.000-3.000 kronor per kvadratmeter. Sedan kan du dra av arbetskostnaderna, med som mest 30 procent.

Anlita hantverkare för renoveringar

Här kan man välja att själv anlita olika hantverkare, som det krävs när det kommer till renoveringar av badrum och kök. Ska man renovera dem är det viktigt att anlita både rörmokare, eller VVS-montörer som det egentligen heter, någon som kan kakla badrum samt en elektriker som kan installera och dra elledningar till och från badrum och kök. Väljer du att anlita alla hantverkarna själv, behöver du planera renoveringarna, så att hantverkarna dyker upp när de ska och så att de inte behöver vänta på varandra, eller så att arbetet görs i rätt ordning.

Anlita totalentreprenad av renoveringarna

Väljer du i stället att anlita ett byggföretag som erbjduer totalentreprenad, innebär det att du som kund, får hantverkare som själva tar ansvaret för att arbetet flyter på. De tar ansvar för att hela arbetet med renoveringen fortskrider och att arbetet går framåt. Du som kund får då en kontaktperson som håller dig informerad om hur arbetet går, och ger dig all information som du behöver. Här kan du läsa mer om en målare i Göteborg. Klicka på denna länk.

18 Feb 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?