IBC Tank - inte enbart för farligt avfall

En IBC tank används primärt för att man ska kunna frakta farligt avfall utan att detta riskerar att ta skada under transporten eller på något annat sätt hamna i naturen eller skada människor som hanterar det.

IBC Tank betyder Intermediate Bulk Container och är ett, enkelt beskrivet, en större behållare - minst 1 kubik - där man kan hälla kemikalier, färg, farligt avfall, lim, livsmedel och olika tillsatser som man inte kan - eller vill - hantera på egen hand som lekman. man ringer ett företag som erbjuder transport med IBC tank och så är man utom fara och har samtidigt bidragit till en bättre miljö.

Det senare förklaras av att företaget man anlitar har god vana av hantering av olika typer av farlig avfall och där detta sköter all återvinning på miljöstationen. Har du som fastighetsägare genomfört någon typ av renovering där en massa farligt avfall använts så är således en IBC tank din räddning och något som kommer att ge dig mindre huvudbry kring både hantering och transport.

Här tänkte vi dock bortse från detta huvudsakliga användningsområde och istället fokusera på ett annat där en IBC Tank kan komma till pass för en privatperson. Det är naturligt att främst företag - exempelvis inom industrier - är de stora användarna. Faktum är dock att en IBC tank kan komma väl till pass även för en mindre skala och för ett helt annat syfte än att frakta farligt avfall.

En IBC tank för sommarstugan

Du har kanske - som många andra - en bostad som du lever i under en större del av året och där du under några månader sedan flyttar ut till din sommarstuga.

En sommarstuga som är väldigt mycket mer spartansk och som sätter stora prov på din förmåga att leva lite mer sparsamt och utan bekvämligheter och faciliteter du normalt är van vid. Det kanske innebär att toaletten är utbytt mot ett utedass, det kanske innebär att duschen innebär ett dagligt dopp i närliggande sjö och det kanske innebär att du överhuvudtaget saknar tillgång till rinnande vatten.

Allt utom det senare brukar fungera: man vänjer sig vid att gå på utedass, man lär sig att hantera allt som har med detta att göra och det dagliga doppet i sjön kan vara både uppfriskande och direkt beroendeframkallande.

Rinnande vatten dock; där är det svårare att anpassa sig - framförallt så är det svårt att räkna ut hur pass mycket vatten man kommer att behöva. Att hela tiden fylla dunkar med vatten fungerar - men det innebär att man får vara beredd att dels vara mer sparsam och dels också planera resor där vatten finns tillgängligt.

Perfekt lösning för en enklare tillvaro

Här kan en IBC Tank vara lösningen. Som sagt: du kan få plats med så lite som en kubik vatten och ha detta stående i anslutning till stugan. Med hjälp av en slang i botten så kan du sedan fylla mindre dunkar som du använder sig av i vardagen - diska, laga mat, tvätta händerna och så vidare.

På samma sätt som om det gällde farligt avfall så kan du beställa både transport och bortforsling av den IBC Tank du använt. Detta med en förhoppningsvis lite enklare sommar bakom dig; en sommar där tillgången till rent, friskt och fräscht vatten varit konstant.

På denna sida kan du läsa mer hur en IBC-tank fungerar och vad en sådan kan användas till: https://www.ibctank.se.

6 Jul 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?