Klokt att ta hjälp med bokföring och skatteplanering

Att äga fastigheter är att hantera egendom som är både eftertraktad och värdefull. Man behöver sätta sig in en lång rad lagar och regler, inte minst vad gäller förhållandet mellan dig som hyresvärd och dina hyresgäster vad gäller till exempel hyresavtal och boendestandard. Själva förvaltandet av fastigheterna tar också sin tid i anspråk och kräver kompetens inom en rad områden. Både den tekniska och ekonomiska förvaltningen är områden som många fastighetsägare väljer att leja ut.

Men det egna företagets ekonomi, vem har koll på den? Hur vet man att man inte betalar för mycket eller för lite i skatt, och har man verkligen alla böcker i ordning. Många fastighetsägare känner att de inte har fullständig kontroll och översikt över ekonomin i företaget, något som så klart leder till stress, oro och sömnlösa nätter. För att slippa denna osäkerhet kan det vara en utmärkt idé för en fastighetsägare att ta hjälp av en redovisningsbyrå.

Skatteplanering hör till i ett sunt företag

Hos en redovisningsbyrå kan man få hjälp med en lång rad tjänster, som bokföring, deklaration och skatteplanering. Viktigt är att poängtera att vi här inte talar om att fuska med skatten eller att gömma undan tillgångar i skatteparadis, utan vi menar helt enkelt vanlig, sund skatteplanering för att inom lagens ramar inte behöva betala mer skatt än nödvändigt.

Alla företagare, och även privatpersoner, ägnar sig ju medvetet eller omedvetet åt skatteplanering, till exempel genom att vänta med renoveringen till efter nyår för att kunna utnyttja ROT-avdraget och så vidare. En klok fastighetsägare kan med hjälp av skatteplanering sänka sina skatter och istället ha pengar över till att investera i fastigheten, något som i slutändan så klart kommer de boende till gagn.

Redovisningsbyrå i Stockholm

En bra redovisningsbyrå som kan fastighetsbranschen är en förutsättning ska kunna känna sig helt säker på att allt är under kontroll vad gäller finanserna i fastigheten och att man planerar rätt inför framtiden. Att låta en redovisningsbyrå ta hand om bokföringen gör att man sover bättre om nätterna. Det gäller alla företagare, inte bra fastighetsägare.

I Stockholm finns minst en redovisningsbyrå för varje bransch. Som fastighetsägare kan du lätt hitta en redovisningsbyrå i Stockholm som kan hjälpa dig utifrån dina önskemål. Inte sällan samlas tjänster i olika paket som du kan välja bland, till exempel om du bara vill ha hjälp med bokföring eller deklaration, eller vi ha en fullstädning optimering av ditt företags ekonomi, där du kan luta dig tillbaka och enbart fokusera på själva fastighetsaffärerna. För många fastighetsägare låter detta som en dröm, men med en redovisningsbyrå i Stockholm är det alltså fullt möjligt.

Klicka här för att komma till en redovisningsbyrå i Stockholm.

17 Apr 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?