Köp nya PVC-fönster

Precis som allt annat slits våra fönster med åren. Gamla träfönster är vackra men med vårt nordiska tuffa klimat blir träet sämre och mer poröst vilken gör att fönstren blir otäta. Även glasytorna blir repade och missfärgade. Det är inte heller ovanligt att fönster går sönder med glassplitter överallt. 

Det går ibland att laga och renovera gamla träfönster, men i andra fall återstår bara ett fönsterbyte. I Sverige består våra fönster ofta av glas med en ram av trä eller aluminium. Men det blir vanligare och vanligare med plastfönster istället för det klassiska glasfönstret. Dessa fönster kallas PVC-fönster och är gjort av ett speciellt framtaget hårt plastmaterial som har samma egenskaper som vanligt glas. Det är dessutom tåligare mot repor, skador och väder och vind. Det går att få ta på PVC-fönster i många butiker eller så kan man köpa fönster online.

Olika alternativ

Det finns många olika typer av fönster att välja bland. Självklart finns PVC-fönster i alla tänkbara storlekar och utseenden. Det går enkelt att skräddarsy utifrån just ens behov och önskemål. Det går även att få skjutdörrar och fönsterpartier i samma material.

PVC är ett plastmaterial som är av hög kvalitet med många fördelar. Det går att få med både 2- och 3-glasfönster beroende på användningsområde. Det finns också möjlighet att få takfönster och specialfönster i PVC-plast.

Det går att få PVC-fönster med antingen en klassisk trä-, aluminum- eller plastram.

Underhållsfritt

En stor fördel med PVC-fönster är att det är mycket lätt att hålla rena. Det räcker faktiskt med vanLigt ljummet vatten, eventuellt med lite sopa eller diskmedel. PVC-ytan är mycket hållbar och stryktålig. Det har gjort PVC-fönster mycket populärt bland både villa- och fastighetsägare. Många väljer PVC-glas till till exempel glaspartier och skjutdörrar på altaner och uteplatser, mycket tack vare dess slitstarka egenskaper.

Fördelar

Det finns många fördelar med PVC-materialet. På grund av att man kan ha smala ramar kan man få maximalt ljusinsläpp. Dess slitstarka och hållbara egenskaper får man upp til 15 års garanti när man köper ett PVC-fönster. Den håller hög kvalitet och har en väldigt hög och fin finnish. I princip åldras ett platfönster inte alls, man behåller helt enkelt nykänslan under hela dess livslängd. Man har till och med gjort tester där man bytt ut gamla fönster mot nya och man märker ingen skillnad.

I Norden finns det speciellt framtagna PVC-fönster med mycket smala bågar och ramar för att få in så mycket ljus som möjligt. 

28 May 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?