Mäklare i Västerås säljer inte lägenheter!

Mäklare i Västerås säljer bostadsrätter, inte lägenheter. Nyttjanderätt och ägarskap är nämligen vitt skilda saker. Har du inte koll på det så skaffa det nu.

Du vet väl att du inte äger den bostadsrätt som du köper via en mäklare? Det som säljs i en lägenhetsaffär är nämligen inte själva lägenheten, utan nyttjanderätten av den. Lägenheten i sig ägs nämligen alltid av bostadsrättsföreningen.

Detta är det inte alla som är medvetna om. Missförståndet kan bland annat leda till att bostadsrättsinnehavaren får för sig att göra saker med lägenheten som han eller hon egentligen inte får. Renoveringar, till exempel. Det är inte alls säkert att du kan göra precis som du vill med din bostadsrätt.

Mäklare vet vad som gäller angående nyttjanderätt i Västerås

Den som arbetar med att sälja bostad i Västerås (en mäklare, alltså) har full koll på detta. Däremot är det inte alltid det framgår vid försäljningen av en bostadsrätt. Det kan bero på att mäklaren tycker att detta är så självklar information, att han eller hon inte tänker på att prata om det. Det behöver alls inte betyda att det är något han eller hon medvetet håller ifrån dig.

Men ställ lite frågor om det här med ägande och nyttjanderätt vid nästa visning. Du kommer sannolikt bli lite förvånad över informationen som kommer då. Och kanske kolla över vilka som sitter i bostadsrättsföreningens styrelse en extra gång, innan du budar hem nyttjanderätten för lägenheten. De har nämligen lite mer makt över din lägenhet än du kanske tänkt dig.

3 Sep 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?