När du behöver gräva upp tomten

Är du fastighetsägare och van vid större arbeten av olika slag? Du kanske är den händiga sorten som klarar av de flesta sysslorna på egen hand? Många som är så pass begåvade kanske vill hyra en stor maskin och klarar av att schakta på sin egen tomt, eller kan dränera kring huset på egen hand.

Men var får man tag i en stor maskin, som inte kostar skjortan? De riktigt stora maskinerna kan ju kosta närmare en halv miljon kronor och det har man ju inte råd att kosta på bara för något arbete då och då som man behöver göra. Då är maskinuthyrning ett bra alternativ. Läs mer om hur man kan få en maskinuthyrning: https://arema.se.

Tips på hur man arbetar med en maskinen

  1. Googla "maskinuthyrning" plus den egna orten. Känner man inte till något ställe där man kan hyra en stor maskin, så kan man alltid googla "maskinuthyrning" och i närheten av där man befinner sig. Det är ju viktigt att det inte blir för långt borta som maskinen befinner sig och att transporten blir för lång.
  2. Ta kontakt och fråga om priser. Har man sedan hittat en maskinuthyrare så kan man alltid ta kontakt och fråga om alla praktiska saker som vilka priser de tar. När man sedan har tagit reda på alla saker som man behöver veta och känna till, så är det bara att gå vidare till nästa steg.
  3. Fråga om frakt till tomten och tillbaka. Har de möhlighet att frakta de stora maskinerna? Det kan kosta lika mycket att frakta maskinen som du behöver hyra, om de inte hjälper till att frakta maskinerna. Har de ett sådant erbjudande, att de kan transportera maskinerna åt dig, bör du ta det erbjudandet.
  4. Planera arbetet som ska göras. När man sedan har fått tag i någon maskinuthyrning så kan man sedan börja planera arbetet som sedan ska utföras. Hur lång tid kan det ta? Hur många dygn behöver du ha maskinen? Vem ska hantera den? Hur ska arbetet utföras?
  5. Utföra arbetet med maskinen. Kan du själv hantera den stora maskinen? Eller ska du anlita någon som är erfaren och kan arbeta med de stora maskinerna? Är man det minsta osäker bör man inte ge sig på att hantera en stor maskin. Kortsiktigt kan det verka lönsamt att arbeta själv, men om man inte kan hantera den alls, så kan man skada huset, bilar eller människor med den, och då kostar allting bara mycket, mycket mer.
  6. Ansvara för att maskinen förs tillbaka. Har maskinuthyrningen den tjänsten att de kommer och hämtar maskinen, då slipper du den när du har hyrt den klart. Om inte måste du se till så att den transporteras tillbaka.
10 Sep 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?