När du behöver målare i Täby

Är det dags att måla om antingen fasaden eller inomhus? Då kan du komma att behöva en målare, till exempel i Täby, som gör jobbet. Visst kan man ju måla själv, men handen på hjärtat – hur bra bearbetar du underlaget? Det gäller både fasaden och rumsväggarna där du tänkt måla om. Det är nämligen det största arbetet att bearbeta underlaget på rätt sätt. Det allra finaste är om du tapetserar väggen inomhus med vävtapet innan du målar. Du kan måla direkt på gipsväggarna men det blir sällan snyggt. Att måla på gammal tapet kan se bra ut under 2-3 år, men efter det kommer alla skavanker fram i dagens ljus. Så här bör du bearbeta underlaget.

Måla inomhus

När du ska måla inomhus, bör du först riva bort allt som finns på den nuvarande väggen. Är det tapetserat, bör du riva bort all gammal tapet. På så sätt blir det rent och fritt från gammal damm. NÄr du har fått bort allt, bör du sedan lägga spackel på alla hål och gamla skruvar och eventuella sprickor i väggarna. Sedan slipar man spacklet så att hela väggen blir lika slät. När det är gjort är det bara att tapetsera med valfri vävtapet. När tapeten har torkat är det sedan dags att måla. Det bästa som du kan använda är en roller med långt skaft. Då behöver du inte springa upp och ner för en stege. Du behöver en vanlig pensel för att pensla på färg längs kanten till innertaket, närmast fönster, strömbrytare och uttag. När du har målat de ställena med pensel är det sedan bara att rolla på med färg, åtminstone två gånger per vägg.

Måla utomhus

Ska du måla huset utomhus, är det även här viktigt att bearbeta underlaget. Ta bort all färg där det har flagnat. Slipa sedan med sandpapper. Byt ut delar av panelen som är dålig och ersätt med nytt och fräscht material. Målar du en fasad av puts, bör du laga eventuella hål med ny puts innan du målar om. Måla två gånger. Målar du putsen, kan du gott och väl använda en roller med långt skaft. Målar du en träpanel, kan du antingen använda roller eller en mycket bred pensel med långt skaft. Var noggrann invid fönster och dörrar så att du ser till så att färgen varken blir för gles mellan fasad och fönster och dörrar, eller målar för nära så att färgen kommer på fönsterlister och dörrlister. Läs mer här om du behöver en målare i Täby: https://www.målaretäby.nu.

26 Aug 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?