Porttelefon – öppna dörren på dina egna villkor

Det är fullt förståelig att inte vilja släppa in vem som helst i sitt hus. Med en porttelefon kan du försäkra dig om vem det är som besöker dig och varför innan du släpper in personen i fråga.

Det är rätt skönt att bo i en lägenhet med trapphus där det krävs en kod eller en nyckel för att ta sig in genom porten. Det där är en nackdel för bostadshus med lägenheter direkt vid markplan. Vem som helst kan komma och knacka på. Försäljare, skatteindrivare, religiösa fanatiker med glada budskap eller barn som går “bus eller godis”. Sådant där vill man ju gärna slippa om man kan. Den fördelen finns som sagt med trapphus. Där kan de förstås ringa på porttelefonen istället. Men av de två alternativen emellan är porttelefonen såklart ett självklart val för de flesta.

En porttelefon ger dig behaglig valfrihet

Anledningen till att många uppskattar en porttelefon är distansen och valmöjligheterna det innebär. Du vet aldrig vem som kan få för sig att knacka på. Men om personen först måste ringa på en porttelefon kan du få reda på vem det är utan att behöva öppna dörren. Du kan få lov att höra ärendet i fråga innan du besvärar dig med att välkomna personen in. Det där är en valfrihet som många skulle önska sig. Med en porttelefon kan du med andra ord vara helt selektiv och ha kontroll över vem det är som tar sig in i huset. Det är en trygghet för allihop.

26 Mar 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?