Pressa priset på värmepumpsinstallation i Malmö

Värmepumpar är något som fordrar en förhållandevis hög installationskostnad, men som lönar sig på lång sikt då driftkostnaderna sänks rejält. Jämfört med exempelvis direktverkande el blir det stora summor pengar som sparas inom loppet av några år.

Då just installationskostnaden kan vara ganska hög (varierar även beroende på vilka typer av värmepumpar det är frågan om), lönar det sig att anstränga sig lite grann för att hitta det bästa priset. Det kan skilja flera tusenlappar. Du som bor i Malmö har ett antal aktörer att välja mellan. Nedan ger vi tips på hur du kan dra nytta av konkurrensen.

Gå igenom en vän

Bor du i Malmö och har någon vän som jobbar med värmepumpar, eller som känner någon nära som gör det? I sådana fall kan det vara det bäst att gå via den. Du kan då känna dig mer trygg med att jobbet blir bra gjort (om du har förtroende för vännen, vill säga) samt att du inte får några saltade fakturor eller oväntade avgifter. Det här ska naturligtvis inte ske oavsett vilken firma du väljer att anlita, men om det är någon du känner personligen kan du i allmänhet vara mer trygg med tjänsteköpet. Har du tur får du även kompisrabatt.

Ta in många offerter

Att ta in många offerter, oavsett om det gäller värmepumpar i Malmö eller till exempel rörmokartjänster i Kiruna, är något som alltid är bra att göra. För det första kan du säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris, för det andra kan du ställa dem mot varandra för att försöka få ett så förmånligt pris som möjligt på installationen.

Det kanske inte alltid går att få ner priset särskilt mycket. Men kanske kan du få till att något ingår, som inte skulle ingått annars. Hur väl du lyckas beror i hög grad på hur god förhandlare du är. Ett vanligt misstag är att gapa efter alltför mycket. Risken finns då att det aldrig blir någon överenskommelse.

Gå genom en offertsida

Det enklaste sättet att ta in många offerter på är troligtvis att gå genom en sida som förmedlar offerter. Det finns idag mängder utav dessa på nätet, nästan oaktat vilken bransch det gäller. Genom några snabba sökningar på internet är sannolikheten stor att du hittar en dylik sida, kanske till och med specialiserad mot värmepumpar eller liknande.

Ett tips är att alltid vara så precis i din uppdragsbeskrivning som det går. Det blir då lättare för värmepumpsfirmorna att ge dig ett bättre uppskattat pris på en gång. I en förhållandevis stor stad som Malmö bör du få ett antal offerter att välja mellan.

23 Aug 2017

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?