Rätt rörmokare kan ge dig lägre omkostnader

Hur många uppfattar en rörmokare skiljer sig markant från hur en sådan faktiskt spenderar en arbetsdag. Det många tar för givet är att det hela handlar om att rycka ut och hjälpa folk med kranar som sprungit läck, att laga rinnande toaletter eller för att dra in vatte n och avlopp vid exempelvis en badrumsrenovering. Ovanstående är enbart en liten del av vad en rörmokare gör. 

VVS är ordet som bäst beskriver hur en rörmokare arbetar - tre bokstäver som utan förkortning blir Värme, Ventilation och Sanitet. Ser man till en rörmokare så är de två första orden de viktigaste och de som en privatperson kan få bäst användning för. Vi förklarar hur vi menar och säger att du bor i ett hus i Stockholm. Följande saker inom Värme och Ventilation kan en rörmokare se över för att skapa ett bättre hemmiljö - och samtidigt spara pengar. 

Detta kan en rörmokare åtgärda

Värme:

Gamla element som står och durrar är inte bara irriterande - de är riktiga energislukare också. Nya, moderna radiatorer drar betydligt mindre energi och de går dessutom att anpassa efter vad som sker i rummet. En rörmokare kan ställa in så att varje rum håller värmen efter hur många personer som finns i det. Det är exempelvis onödigt att ha varmt i ett rum som aldrig används och samma sak gäller för det motsatta. Nya radiatorer anpassas och drar ner temperaturen per automatik och via sofistikerade sensorer. 

Ventilation:

Undermålig ventilation kan innebära en stort hälsofara och symptomen på att du behöver uppdatera ditt ventilationssystem kan vara att du dras med huvudvärk, att du får svårare att koncentrera dig ju längre dagen lider, att du får återkommande förkylningar, utvecklar allergier eller till och med astma. Vi behöver frisk, cirkulerande luft för att fungera bättre. En rörmokare kan koppla in ett nytt ventilationssystem som ger er bättre inomhusmiljö och som dessutom kostar mindre pengar. Även här så slukar äldre system energi medan moderna system är väldigt energisnåla.

Anlita en rörmokare med ROT-avdraget

En rörmokare och dennes arbete räknas in under Rot-avdraget. Ska du byta ventilationssystem eller värmesystem i det hus i Stockholm så innebär detta konkret att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden med ett tak på 50.000 kronor per år. 

Vi skulle råda dig att se över i synnerhet din ventilation och investera i ett nytt system om det du har inte längre håller måttet. Rätt rörmokare gör jobbet perfekt och med rot-avdraget så blir det väldigt prisvärt. Pengarna du lägger ut kommer du att tjäna igen sett till de lägre energikostnaderna. En riktigt bra investering.

31 Jan 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?