Så höjer du fastighetens värde

Alla som är fastighetsägare har alltid att ta hänsyn till vad som är rimligt att ta ut i hyra. Vad får kunderna för hyran. Behåller man den på en låg nivå och låter hyresgästerna själva stå för renoveringskostnaderna, eller ska du som fastighetsägare satsa på stort och höja beståndets värde genom att låta renovera fastigheten och ta en högre hyra? Om man tänker efter finns det många fördelar att välja det senare. Satsar du av ditt kapital och höjer fastighetens värde är det något som du gör för framtiden och höjer värdet på hela fastigheten. En fastighet som är välskött har ett så mycket högre värde än ett eftersatt hus.

Renovera kök

Här kan du som fastighetsägare renovera på en basnivå och installera nya vitvaror. Det är inte alla gånger som man är tvungen att renovera väggarna och taket. En förnyelse av kökens vitvaror gör mycket för att höja nivån på fastigheten. Om du väljer att renovera, kan man göra det med enkla kakelplattor och klinkers på golvet.

Renovera badrum

Även här lyfter du enkelt nivån på badrummet genom att byta ut porslinet; såsom toalettstol, handfat och badkar. Om du ändå vill renovera väggar och tak är kakel och klinker det givna valet. Att lägga in det höjer värdet på fastigheten avsevärt och har därmed möjligheten att höja hyran.

Bygga balkong

I riktigt gamla hus saknas det ofta balkong och det är inte alltid så att det låter sig göras att bygga ut med balkonger. Det gäller i synnerhet hus från förrförra sekelskiftet. Däremot kan man det (för det mesta) på alla hus från 1950- och 60-talet. Det kostar, men höjer värdet definitivt på fastigheten.

Bygga bastu och allmänna utrymmen

Ett annat sätt att höja värdet på fastigheten som du äger är att bygga ut det gemensamma utrymmet som hyresgästerna ska använda. Varför inte låta bygga en bastu eller en lägenhet som hyresgästerna kan hyra om de får långväga gäster? Här finns olika möjligheter att höja fastighetens värde och inte bara låta det förfalla.

Renovera fasaden

Att renovera fasaden är ett mycket synligt ingrepp vilket är enskilt det största ingreppet som höjer fastighetens värde. Här ingår även om du låter bygga, eller förstora balkonger. Även utemiljön är är viktig. Har du plats för lekande barn? Kan hyresgästerna sitta ute? Kan de grilla? Finns det utrymmen för gemenskap?

Är du intresserad av renovering och letar renoveringsfirma kan du läsa vidare här.

7 Dec 2017

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?