Så kan du förstärka ytterdörrens säkerhet

Bor du i lägenhet eller villa? Är du orolig för inbrott? Om man bor i ett område som är särksilt utsatt för inbrott, är det stor risk att den egna bostaden även utsätts för inbrott och åverkan från inbrottstjuvar. Då är både larm och väktarbolag bra att anlita. Om inte annat är det avskräckande för inbrottstjuvarna att larmet går i gång. Det är nästan omöjligt att fortsätta vara i ett hus där larmet har gått. Det ger ett öronbedövande oljud som är meningen att få bort inbrottstjuven. Men man kan förstärka sin bostad på fler sätt än att installera larm. Här går vi igenom några va de åtgärder som man kan göra för att förstärka sin bostad.

Dubbla ytterdörrar med olika slags lås

Den som är fiffig kan skaffa sig dubbla dörrar vid ytterdörren, men med olika slags lås och nyckel. Det försernar definitivt för en inbrottstjuv som vill ta sig un den vägen. Allt som gör att det är krånligt och svårt för en inbrottstjuv är bra skydd för den egna villan eller lägenheten. 

Ett bra tips är att tänka som en inbrottstjuv och titta på din bostad genom den sådans ögon. Var är den svaga punkten i din bostad? Var skullde det vara lätt att för en sådan att ta sig in? Då gäller det sedan att förstärka den svaga punkten i sitt hus eller lägenhet.

Gallergrind för ytterdörren och altandörr/balkongdörr

En gallergrind för ytterdörren och altandörren är bland det bästa du kan förstärka skyddet med i din villa eller lägenhet. Det är så pass bra skydd för din bostad eller lägenhet att försäkringsbolagen sänker risken för inbrott och ger dig lägre försäkringspremie för din hemförsäkring. Även altandörren eller balkongdörren behöver förstärkas, och en gallergrind även där är de utsatta för inbrottsförsök.

Galler för fönster mot bakgård eller trädgård

Man kan även montera fast galler för fönster som vätter mot bakdgården eller trädgården och som är insynskyddade. Då kan man skaffa sig riktigt snygga stålkonstruktioner som inte förtar utsikten genom fönstret, utan bara förskönar utsikten. De måste inte vara svarta, utan dem kan man få i önskad färg och mönster. 

Särskilt äldre hus kan vara känsliga för ingrepp som syftar till att öka inbrottsskyddet. Ibland blir det fult om man monterar en stabil dörr men som inte är byggd i samma tidsanda som resten av huset. Då kan i stället en gallergrind passa bättre än en annan slags ytterdörr. Läs mer om gallergrinder och gallerfönster här.

22 Oct 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?