Skaffa en härlig pool

Många husägare drömmer om att anlägga en egen pool i trädgården. Vetskapen att man kan ta en härligt dopp när man vill. Sitta och njuta av ett avslappnande bad efter en stressig arbetsdag. Anordna ett poolparty med vännerna. Och en garanterat rolig aktivitet för alla barn. För att inte tala om att göra grannarna avundsjuka. En pool kan ju verkligen göra tomten exklusiv och vacker och öka värdet på huset.

Det är viktigt när man planerar för ett poolbygge att man väljer produkter av hög kvalitet för att den ska hålla sig fin under många år framöver. Det gäller också att tänka på utrymme omkring poolen och vilken trapplösning man vill ha. Sedan måste man ha ett bra pooltäckning som passar in.

Vilka olika alternativ finns?

Det finns en mängd storlekar och material på pooler på marknaden. Vanliga material är glasfiber, thermo samt thermoflex. Här kan du läsa mer om dessa:

Glasfiberpool - En trevlig pool som är gjord av komposit av hög kvalitet som man gräver ner i trädgården. Den passar bra för vårt nordiska klimat. Det går att få med smarta integrerade trapplösningar och andra finesser. Den har en fin yta av med hög finish.  

Thermopool - En thermopool har en poolstomme med inbyggd betonggjutning. Det innebär att den inte behöver grävas ner utan kan stå vart som helst. Den kan till och med byggas helt ovan mark om man vill det. 

Thermoflexpool - Denna variant har en rejäl stålstomme med tillagd isolering på 100mm som  skjuts in i stålstommens segment. Denna pool behövs inte heller grävas ner. Den passar upperligt att ha på en altan eller trädäck.

Glöm inte att skydda poolen

Det finsn en mängd olika pooltäcken eller pooltak för att skydda poolen när den inte används eller vid dåligt väder. Även här gäller det att välja något pooltak av hög kvalitet som håller för vanligt slitage.  

Ett bra pooltak gör också att poolen drar mindre ström och blir mer värmeeffektivt. Många pooltak är också väldigt vackra och ger poolen ett exklusivt utseende. Det gör att poolen kan användas året runt. Det är väldigt härligt att krypa ner i en varm pool mitt i smällkalla vintern.

Det finns transparenta och skjutbara pooltak av snygg och stryktålig klarplast. Det är också en viktigt säkerhetsåtgärd så inte barn eller djur ska ramla i. Ett bra pooltak klarar snö men i tö kan det bli för tungt så man behöver ta bort snön ibland.

27 Feb 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?