Skaffa ett allsidigt utegym

För fastighetsägare och företag har man mycket att vinna på att ha ett utegym. För fastighetsägaren blir det ett trevligt inslag i närmiljön där boende kan träna och umgås utomhus. Det är även estetiskt tilltalande och skapar en harmonisk och vänskaplig närmiljö. Det gör fastigheten mer attraktiv för både de som bor i fastigheten och för nya boende. 

Samma gäller för företag och andra verksamheter. Det är viktigt att medarbetarna lätt och gratis kan göra hälsafrämjande aktiviteter. Tidsaspekten är den vanligaste orsaken till att man inte motionerar och tränar i den utsträckning man önskar. Att vi människor mår bra av att röra på oss vet alla. Det har visat sig att friskvård och förmåner är en av viktigaste aspekterna när vi letar efter arbete. Arbetsgivarna ser direkta kopplingar mellan sjukskrivningar och brist på motion och träning. Ett utegym är ett trevligt och uppskattat alternativ där personalen har ständig tillgång till ett snabbt träningspass utan större förberedelser.

Träna året runt

Träning utomhus är egentligen den ultimata träningen då man samtidigt får frisk luft. Det minskar risken avsevärt att bli sjuk, jämfört med dåligt ventilerade gym och motionshallar där bakterier och virus frodas.

På ett utegym tränar man effektivt konditionsträning och styrka med kroppsvikten som motstånd. Det gör det till en mycket skonsam träning med liten risk för skador. Det är också mycket smidigt att man inte behöver byta om till tjusiga träningskläder. Man kan träna som man är och har 1 min hem till duschen. Men tyvärr kommer man inte undan uppvärmningen..

Som i all träning är det klokt att variera träningen så alla muskelgrupper tränas. Ett tips är att göra ett träningsprogram som passar dina behov och följa det för bästa resultat.

Hur bygger man ett utegym?

För det första måste man bestämma vad man har för krav och önskemål på utegymmet. Det kräver såklart en del plats för att kunna bygga gymmet. Sedan måste man låta experter undersöka om marken är bra för att kunna bygga. Sedan måste det göras markarbeten för att säkerställa säkerheten och förbereda inför bygget.

Man måste vara noga med kvaliteten på produkterna och maskinerna eftersom det medför mycket slitage på ett året-runt-gym. Det måste klara hård och daglig användning samt stå emot emot väder och vind som regn och snö och stekande sol. Det finns många olika varianter så välj något som även är snyggt att titta på eftersom det tar upp en del plats.

Kanske vill man komplettera med något solskydd varma sommardagar. 

26 Apr 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?