Skaffa ett effektivt solskydd

Nu är sommaren snart här och det är dags att skaffa ett effektivt och snyggt solskydd. Solen och värmen är verkligen efterlängtad men man glömmer snabbt hur oerhört varmt och svettigt det blir när den är som varmast och luften står still.

Med tanke på förra sommarens värmebölja som varade i 3 månader så gäller det att se över solskyddet redan nu. Förra sommarens värme gjorde till exempel att det inte gick att få tag på fläktar i butikerna.

Under sommaren blir även temperaturerna inomhus väldigt höga med dålig luft och många får svårt att sova. Vi i Sverige är inte vana med hög värme så det finns sällan AC i våra hem som det gör utomlands. Det är lite ironiskt att att vi gnäller när det väl blir varmot i vårt land. Men det finns lösningar. 

Skaffa markiser

Ett oerhört effektivt och snyggt solskydd är markiser. Det skyddar mot solens varma strålar och sänker effektivt även innetemperaturen i rummet bredvid fönstret. Persienner är bra, men skyddar inte mot upphettningen av hela fönstret och mot solblekning av fasaden.

Markiser gör även att hela byggnaden och fasaden får ett lyft. Huset får en helt annan karaktär än tidigare. Och det finns färger och mönster i alla tänkbara varianter. Fönstermarkiser finns i alla storlekar så det är inget problem att hitta en som passar.

På uteplatser och altaner

Villaägare väljer ofta markiser som solskydd på deras altaner och uteplatser. Det finns stora markiser som kan täcka hela uterum om så krävs. Parasoller och annat täcker bara små delar av uteplatserna och måste flyttas jämt och ständigt. Och det är hela tiden risk att den ska välta när det blåser. En markis vevar man smidigt och enkelt in vid hård blåst. Det finns både manuella och elektroniska modeller.

Det blir också en mysig känsla på uteplatsen, som blir mer ombonad och hemtrevlig. Det blir nästan som ett extrarum. Vid lätt vind funkar det även bra som vindskydd vilket gör att den kan användas oftare. Man får helt enkelt nytt av uteplatsen ofta, som till exempel vid ett sommarregn. Markisens material skyddar effektivt mot regn.

Slitstarkt material

Dagens markiser är mycket rejäla och är tillverkade av slitstarkt material och skyddande mot väta. Stommen är gjorda av stål eller aluminium. Det finns manuella vevar eller varianter som styrs helt digitalt, vissa med automatik.

Bor du i Haningeområdet och letar efter snygga och effektiva markiser kan du läsa mer här: www.markisertäby.se.

7 Jun 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?