Skaffa solfilm för fönstren

Solen kan vara mycket besvärlig när man inte har sökt upp den aktivt på en badstrand eller liknande. När det inte fläktar och solen ligger på blir det olidligt till slut. Samma gäller inomhus, det blir mycket varmt inomhus när solen tar sig in genom fönstren och värmer snabbt rummen.

Men det är inte bara värmen som kan bli jobbig, solens strålar innehåller en så kallad UV-strålning som är mycket farlig för oss människor. Det är lätt att bränna sig i solen och kan i vissa fall orsaka hudcancer då denna strålning kan skada hudens DNA. Och det är faktiskt så att den är farligt till och med inomhus.

Viktigt att skydda sig mot solen

För att skydda sig mot solen ska man alltid ha godkända solkrämer när man vistas utomhus under sommarmånaderna. Man ska också söka sig till skuggan och inte vara för länge i solen även om man har solkräm. Men man är faktiskt inte helt skyddad ens i skuggan.

På balkonger och altaner är ett måste att sätta upp solskydd för att kunna vistas där när solen är som varmast. Det finns ett stort utbud av parasoller, markiser och andra solskydd.

Även inomhus

Men som alla vet blir det mycket varmt även inomhus när solen steker på. Vad man inte alltid tänker på är att färger bleks med åren när det utsetts för direkt solljus. Det gäller till exempel golv, väggar, möbler och annan inredning.

För att få ett behagligt inneklimat och för att skydda inredningen behöver man ha ett bra och effektivt solskydd för fönstren. På så sätt sänks temperaturen dramatiskt och på köpet skyddar man sin egendom effektivt.

Det finns många sätt att skydda mot solens strålar. Det vanligaste är de klassiska stål- eller aluminiumpersiennerna som fästs mellan fönstren och kan enkelt justeras med en vridning. Men många tycker att det inte är särskilt snyggt. Det går också att montera fönstermarkiser på utsidan eller såklart gardiner eller rullgardiner. 

Installera solskydd för fönstret 

Det blir allt vanligare att installera så kallad solfilm på fönstren. Det kan liknas med bilarnas tonade fönster. Det ger ett behagligt ljus och skyddar mot det starka solljuset på ett effektivt sätt. Det finns olika tjocklekar och material som gör att man kan få olikagrader av mörkläggning.

Är du i behov att solskydda ditt hem, kontor eller fastighet? Då rekommenderas att sätta in modern solfilm på fönstren. Här kan du läsa mrer om hur det går till: https://www.solfilmfönster.se.

29 Sep 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?