Ta ansvar för gamla garageportar i Stockholm

Fastigheter som erbjuder de boende egna garage erbjuder också en extra lyx. I synnerhet i Stockholm där parkeringsmöjligheter och garage är sällsynta företeelser och där man kan tvingas vänta i flera år - och betala extrema pengar - för att få en plats i ett garage.

Ser man till rena garagelängor så är detta en extra bonus som många drömmer om; att ha ett eget garage att ställa prylar i, att meka i, att ställa in sin bil - det är något som gör skillnad i vardagen. Bilen slits mindre och håller genom detta längre. Man får en bil som - tack vare värmen i garaget - drar mindre bensin och man får en bil som skyddas mot stöld.

Allt är således bra. Eller? På det stora hela så är det väldigt bra och positivt, men man måste även se till det skick som många av dessa garage och - i synnerhet - garageportar håller i Stockholm. Många av dessa är nämligen potentiella dödsfällor. Det handlar om garageportar av en äldre modell, vars trä har börjar ruttna, vars metalldelar har börjat rosta och vars fjädring håller på att ge upp.

Detta innebär att det finns enorma krafter som kan släppas lös och skada både egendom och person. Har man otur så släpper fjädringen och för med sig en enorm smäll som mycket väl kan innebära att man skadar sig rejält - eller till och med dör.

Många skadas varje år

Som förälder så bör man vara vaksam på detta. Barn gillar att hänga- och klänga i saker och garageportar är definitivt inget undantag. Handlar det om en äldre garageport så är denna lek att anse som en lek med döden.

Är du fastighetsägare i Stockholm och hyr ut garage med äldre garageportar så bör du agera: du bär ansvaret om någonting skulle hända och det är du som kommer att vara den ytterst ansvarige.

På samma sätt som det är du som ska se till att exempelvis takskottning och annat sköts så att ingen fara föreligger så måste du även se till att fastigheten - och allt runtomkring - inte riskerar att skada någon. Det gäller i allra högsta grad för garageportar.

Investera i nya garageportar

Dagens moderna garageportar är helt annorlunda mot gårdagens. De är säkrare, de ser bättre ut, de är mer hållbara och de är bekvämare. Det senare förklaras av att de sköts genom automatik och där den som använder garaget kan använda en fjärrkontroll och enkelt reglera sin garageport genom enkla knapptryck. Man behöver således inte ens kliva ur bilen för att stänga- eller öppna; något som förenklar vardagen avsevärt.

Nya garageportar till en garagelänga i Stockholm ökar dessutom värdet på fastigheten. Det ser snyggare ut, det ser mer enhetligt ut och du som fastighetsägare får genom detta också fler intressenter.

Viktigast är emellertid säkerhetsfrågan. En gammal vipport riskerar att störta in och skada någon när som helst. Ser man till antalet olyckor som inträffar varje år så är det bara en tidsfråga innan någon avlider. Dagens garageportar når de höga säkerhetskrav som finns och i och med att de har en överlägsen livslängd så är det ingenting att fundera över för dig som fastighetsägare: det här är definitivt en kostnad - en investering - som är värd att ta!

Du hittar mer information om garageportar på https://www.garageportarstockholm.se/

24 Mar 2020

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?