Ta hand om dina fastigheter med regelbunden fastighetsstädning

Som fastighetsägare är du ansvarig för dina hyresgästers bekvämlighet och välbefinnande. Det innebär inte att du måste finna dig i vad som helst, en del hyresgäster kan ha helt orimliga krav på vad som ska ingå i hyran, men du ska se till att boendestandarden bibehålls och att allmänna ytor som trapphus, tvättstugor och innergård hålls rena och snygga.

Inte alltid bra när hyresgästerna städar

En del fastighetsägare gör upp med sina hyresgäster om att de själva turas om att ta hand om städningen, mot att hyrorna hålls nere. Är det en idé som tilltalar dina hyresgäster är det inte så dumt. Tyvärr finner de flesta fastighetsägare efter ett tag att detta system har sina brister. Det blir sällan särskilt bra städat, vissa anstränger sig mer än andra och en del försöker slippa undan helt och hållet. I en större fastighet blir situationen snart helt ohållbar eftersom det lätt leder till smutsiga trapphus och osämja mellan hyresgästerna.

Lätt att få hjälp med städning i Stockholm

Bättre då att anlita ett professionellt städföretag i Stockholm för att ta hand om städningen. Med en bra städfirma blir jobbet gjort regelbundet och om det slarvas är det bara att anmärka på jobbet så fixas det. Allt du behöver göra är att komma överens med städfirman vad som ska städas, när och hur ofta. Du betalar månadsvis, fastigheten hålls ren och hyresgästerna blir nöjda.

Vad som ingår i städning av fastigheten gör du upp med firman. Veckovis räcker det oftast med sopning och våttorkning av trapphus och tvättstuga, samt emellanåt putsning av fönster i entréerna. Du kan även komma överens med städfirman om att de någon gång varannan månad gör en grundligare städning med putsning av fönster i allmänna samt avsopning av vindar och källare.

Hyresgästerna blir nöjda

Många fastighetsägare i Stockholm tar hjälp med städning av de allmänna ytorna på detta sätt. Det är säkrare och ger ett bättre resultat och kontinuitet än om hyresgästerna själva skulle sköta hela eller delar av städningen själva. I Stockholm där de flesta människor lever med relativt späckade kalendrar ser de flesta hyresgäster det antagligen också som en bekväm och tillfredsställande lösning och kan acceptera en hyreshöjning om städningen blir bra utförd.

Våga vara kritisk

Kom ihåg att du som fastighetsägare har rätt att förvänta dig en viss nivå på städningen. Är du inte nöjd med vad städfirman uträttar kan du alltid byta till en annan städfirma. Konkurrensen är hård om fasta städjobb i Stockholm, detta vet firmorna. Välj redan från början en firma som har de rätta tillstånden och certifikaten och fått goda vitsord från tidigare kunder. Har du kollegor i fastighetsbranschen som du litar på kan du säkert även få tips av dem.

Mer om städning hittar du på https://www.städningstockholm.net.

31 Jul 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?