Vad är det för pris för att bygga stenhus?

Undrar du över priset för att bygga stenhus? Pengar är inte allt här i världen. Ett stenhus måste inte bli dyrt att bygga och du kan få flera fördelar med det.

Kommer du ihåg sagan om de tre små grisarna som skulle bygga sig varsitt hus till skydd mot vargen? Den första grisen byggde ett hus av halm. Den andra grisen byggde ett hus av trä. Den tredje husen byggde ett hus av sten. Det var bara det sistnämnda som kunde stå emot vargens försök att ta sig in. Dom andra två blåste han lätt omkull.

Tror du att den tredje grisen först frågade sig vad det var för pris för att bygga stenhus? Knappast. Det finns väl inget pris som är för högt när det gäller att rädda ens eget liv.

Bygga stenhus – priset betalar sig

Vill du också bo i ett stenhus? Du kanske inte ser något större behov av att skydda dig mot vargen. Men ett stenhus kan vara bra på många andra sätt. Det är inte så vanligt att man bygger i natursten nu för tiden, men lättbetong är ett alldeles utmärkt alternativ för ett modernt stenhus.

Med lättbetong går det snabbt att bygga. Huset kommer dessutom att få en lång livslängd samtidigt som det kräver minimalt med underhåll. Lättbetong ger också god isolering och hög brandsäkerhet. Andra fördelar är att du får en bra inomhusmiljö eftersom materialet är oorganiskt och inte angrips av fukt eller mögel. Sist men inte minst så är det ju väldigt snyggt med ett putsat stenhus.

22 Nov 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?