Vad ingår i fastighetsförvaltning?

Vem sköter om närområdet runt huset där du bor? Vem tar hand om sophantering, städning och vem kontrollerar att allt fungerar? Har ni en egen handyman eller fastighetsskötare där du bor?

Om ni som fastighetsägare eller förening funderar på att anlita en extern fastighetsförvaltare så är ni rätt ute. Att lägga jobbet externt innebär att någon som får betalt för jobbet utför det och utför det på ett bra sätt. Har ni någon egen hustomte blir det ofta resultat därefter När du köper en så kallad teknisk förvaltning så ingår vanligtvis allt underhåll av fastigheten och dess trapphus; skötsel av de källarutrymmen och tvättstugor som ingår samt även skötsel av parkeringar och entréer. Behövs installationer och service av VVS så ingår det, liksom underhåll av fastighetens fönster. När folk flyttar in och ut byter fastighetsskötaren namn på dörren och hen hjälper även till med belysning och värme.

En förvaltare för dig

När du väljer att anlita en fastighetsförvaltare så tänker du säkert på specifika problem och behov ni har i ert område och på era fastigheter. En tillmötesgående leverantör av fastighetsförvaltning kan ofta vara flexibel och skräddarsy de tjänster ni önskar ska ingå i just er förvaltning. Vill ni kanske köpa till skötsel av gräsmattor och rabatter eller snöskottning så går det säkerligen alldeles utmärkt. Ibland kanske du även vill köpa till administrativ förvaltning vilket innebär hantering av hyresavier, betalningar och inkassohantering. Då kan även avtalsskrivning och köadministration ingå. Viktigast för de boende är oftast att ha tryggheten i ett journummer dygnet runt. Förutsatt att hjälp kommer.

Skräddarsy efter era behov

Ta en funderare kring vad ni behöver för fastighetsförvaltning och vad som ska ingå i den. Kontakta sedan ett antal olika firmor och be dem komma med offert. Kolla upp bredden och referenser. Anlitar någon du känner en fastighetsförvaltare? Är de nöjda och vill rekommendera leverantören av deras tjänster? Du vill ha en förvaltare som är tillgänglig, serviceinriktad och som har beredskapen att hjälpa er vid alla möjliga behov. De bör kunna rycka ut akut och de bör kunna skräddarsy ert önskade avtal. Är de tillmötesgående när ni nämner era behov, då kan ni vara säkra på att de också bryr sig om er som kund. Välj en leverantör som möter alla era behov, hjälper er att få lägre kostnader och en välskött fastighet. Bara en sådan sak som en fastighetsförvaltare som äger moderna maskiner för garagestädning och gatusopning kan betyda enormt mycket.

16 Apr 2020

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?